Što se radi ovih dana...

Re: Što se radi ovih dana...

PostPostao/la mulin » 20 pro 2016, 00:05

zbotic je napisao/la:Imitacija eloksacije aluminija dobije se tako da se u koncentriranu otopinu NaOH stavi ispolirana aluminijska ploča i drži cca 5 minuta i nakon toga ispere vodom. NaOH su one granule kojima se razvija foto lak na PCB pločicama. Granule od cca 1kg dođu u chipoteci oko 70 kuna, traju vječno. Recimo oko 3 velike žlice na 1 litru tople vode.
S obzirom da je ovo moj izum isprobajte na maloj pločici.

vridi probat na malom komadicu.i ti svakog vraga znaš :thumbup:
mulin

PostPostao/la zbotic » 23 pro 2016, 19:06

Na ovom projektu radim rijetko i tako evo više od 10 godina. Dovoljno dugo da bi sada sve napravio drugačije, a i ne bih radio.
Postolje je od neke vrste polugranita (bazalta), tanjur od plexiglasa, osovina od alatnog čelika, čaura od neke vrste bronce (fosfor, kalij ne sjećam se više), motor je Philips sinhroni (prepakirani Premotec), postolje motora od čelika, ručka Rega RB300 modificirana by ja (ne pokušavati tko nije lud), izradom nosača podesiva po svim parametrima, a s elektronikom za mojenjanje frekvencije sam vas već upoznao.
Za Božićnu sliku nije loše... :lol:

gramofon.jpg
gramofon.jpg (112.03 KiB) Pogledano 8616 put/a.
zbotic

PostPostao/la zbotic » 28 pro 2016, 21:38

Odlučio sam se malo doraditi gornji proizvod, zato imam jednu molbu za ekipu Iz Splita i okolice.

Kako ne znam gdje nabaviti debeli pleksi, osim možda kod onog šporkaćuna u Kaštelima (Put Smojevca) u kojeg mi je gadljivo iti otići, trebam prijedloge za nabavu ili ako netko u svojoj okolici gazi po pleksi pločama od raznih reklama ili polica, a da su debljine 1,5 - 2 cm i dimenzija cca 35 x 35 cm neka ponese ili mi javi. :D

Skoro da nije važno ni koliko te ploče loše izgledaju ili to što su izgrebane jer ću ih lijepiti jednu na drugu i kasnije istokariti. Cilj je dobiti debljinu 5,0 - 5,5 cm.

Imam sada iskustvo kako lijepiti i istokariti tako da bi ovaj pokušaj trebao biti precizan "u stotu". :D :thumbup:

Može i ovakvog oblika ili bilo što samo da se da ispilati cca 35 x 35...

lijevani-pleksiglas-galerija-03.jpg
lijevani-pleksiglas-galerija-03.jpg (50 KiB) Pogledano 8177 put/a.
zbotic

PostPostao/la tomi77 » 28 pro 2016, 22:48

hm... imao sam 10-tak ploča debljine 1 cm, ali nisam ih vidio duže vremena. koliko se sjećam dimenzije su bile 30x30 (ili čak nešto manje).
bacit ću oko na par lokacija s najvećom šansom.
tomi77

PostPostao/la zbotic » 28 pro 2016, 22:55

30,5 cm bi bio neki minimum minimuma za pokušaj, a 31cm bi bilo dovoljno....

Mogao bih izmajstorirati i ovaj tanjur koji imam, ali to već sada tako dobro radi da bi bila šteta pogriješiti. Inače je to i osnovni motiv, budući da i ovako tehnički nesavršen svira za 9/10 što me poprilično iznenadilo pa jednostavno traži i taj dodatni napor.....
zbotic

PostPostao/la zbotic » 29 pro 2016, 18:17

Može netko i rastaviti govornicu iz lokalne ćelije političke stranke. Dvostruka korist!
zbotic

PostPostao/la zmajz » 29 pro 2016, 18:47

Nebi to išlo, te govornice su jako mutne... Ne želiš to imati po doma..
zmajz

PostPostao/la zbotic » 29 pro 2016, 21:48

Dobro zboriš, stradala bi transparencija u zvuku :)

Ali da ne proppustim i ovu priliku, kao netko tko je iznimno direktno i dugo (kao tehnički faktor tzv. "struka") upućen u političku stvarnost, ja uvijek kažem da ljudi biraju vlast na svoju sliku. ;) :D
zbotic

PostPostao/la tomi77 » 01 sij 2017, 12:10

Zorane,

sve najbolje u novoj (i svima... :)).
Nažalost, otac je u drvarnici našao nešto plexija, ali stanjem i dimenzijama ne zadovoljavaju minimalne uvjete.
Prijatelj (kolega) ima firmu na Sucidru, blizu neke ekipe što ima firmu koja se bavi plexijem, znam da surađuju, pitat ću ga ovih dana da provjeri s njima što imaju.
tomi77

PostPostao/la zbotic » 01 sij 2017, 15:43

tomi77 je napisao/la:Zorane,

sve najbolje u novoj (i svima... :)).
Nažalost, otac je u drvarnici našao nešto plexija, ali stanjem i dimenzijama ne zadovoljavaju minimalne uvjete.
Prijatelj (kolega) ima firmu na Sucidru, blizu neke ekipe što ima firmu koja se bavi plexijem, znam da surađuju, pitat ću ga ovih dana da provjeri s njima što imaju.

Hvala na željama, tebi također. :thumbup:
zbotic

PrethodnaSljedeća

Natrag na Offtopic

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.