NINO.S je napisao/la:Backo Backo![]()
![]()
Nebi se to tebi svidjelo znam unaprijed![]()
![]()
tj. nije to taj zvuk koji ti voliš![]()
![]()
![]()
![]()
pozz
..a čuješ,nikad ne reci nikad" ..ako bi me pozvao na slušanac pa mi se svidi,možda ti dam svoje pod račun a ti meni još soma Eurića !
NINO.S je napisao/la:Backo Backo![]()
![]()
Nebi se to tebi svidjelo znam unaprijed![]()
![]()
tj. nije to taj zvuk koji ti voliš![]()
![]()
![]()
![]()
pozz
my_name je napisao/la:elvis je napisao/la:Zbilja nema baš ništa na netu o tomu. Vjerojatno nešto s početka proizvodnje audiostatica.
Vec par sati kopam po netu i nista, pitao sam i na velikom forumu pa ozda tamo neko nesto zna. Jedva cekam da dodju![]()
my_name je napisao/la:elvis je napisao/la:Ako nije tajna gdje si ih "pokupio", u matičnoj Nizozemskoj ili negdje drugo po europi ili u HR ? Ili nisi napisao ili ja nisam pročitaoNeću te pitati koliko si platio, no znatiželjan sam. Ako je suditi po slici, vjerojatno su nešto radili po elektronici, a ako je tako to će onda biti lakše riješiti, samo da je membrana OK.
Ja nestrpljiv da dođu takođerhe he he. Mene je toliko "uzela" ta ESL priča kada su zvučnici u pitanju da je to za ne vjerovati
. Još kad čujem ninove Audiostatice i ako to ispuni sva moja očekivanja u full range smislu, sjeban ću biti totalno
ajme
Zasto bi bila tajnada dolaze iz nizozemske, bar se nadam da ce ih tip poslati
![]()
Naletio sam sasvim slucajno na oglas, iz zajebancije poslao tipu ponudu i naveo cijene popravaka sa neta, jbg ako prodje prodje, tip prihvatio i ja ostao paf![]()
Inace na velikom forumu se javio jedan i kaze da je to negdje kasnih 70ih nastalo od "Solosounda" i da su to model Solostatic ESL4, imaju 4 panela 10x15cm bez ikakvih ispravljanja zvuka, naletio sam na jednom nizozemskom forumu di su ih nahvalili dosta (bar je tako google translate preveo).
Solosoundi idu u paketu sa subom a rez je na nekih 300Hz.
Slika tih solosouda sa subom:
http://i.imgur.com/n2KRWJh.jpg
Naletio sam na slike pravih solosounda i ima nekih razlika u kutiji di su trafoi pa vjerujem da su ovi moji audiostatici...ma ustvari i ne zanima me previse![]()
![]()
A sta se tice ESL price opcenito...ja sam dosta zagrizao za to,očarao me zvuk logana, očarao me izgled, to je jedan poseban gušt i neznam dal se "normalni" zvučnik može mjerit s ovim zvukom!
Ja sam sa mojim zakrivljenim prezadovoljan, jos da imam vise vremena posvetiti se tome bilo bi super.

my_name je napisao/la:Danas uhvatio malo vremena i volje i krenuo raditi statore tj okvire za statore, plan je bio napravit okvir, na njega nakeljit žice i napraviti takozvani žićani stator.
Mozgao sam danima i crtao 100 verzija jer sam htjeo napraviti odvojive statore i membranu nategnutu na nekom svom nosaču, našao sam način i za to ali nisam danas imao volje za to raditi nego sam išao linijom manjeg otpora.
Shvatio sam da to nije samo tako i da tu ima jos mozganja, žice se moraju dobro zategnut a za to treba napravit nekakav alat za zatezanje, okvir mora biti dosta čvrst da bi podnjeo svu tu silu zategnutih žica, okvir mora biti adekvatno obrađen da bi se na njega mogla lovit obostrana traka...
100faktora utječe na izradu žičanih statora.
Druga stvar koja me iznenadila a nisam ranije računao na to, za stator veličine cca 30x50 cm ide skoro 80 metara žice![]()
![]()
Ovo na slici su gornji i donji dio statora gdje se vide "spaceri" tj utori za žice, bočne stranice su ravne.
Zaboravio sam poslikat ostatak ali budem i to!
NINO.S je napisao/la:my_name
Pogledaj kako ovaj tip to radi
Skroz dole ispod slike imaš link http://esl.hifi.nl/project11.htm
Meni je to najpraktičnije što sam dosad vidio![]()
![]()
Pregledaj tu stranicu ima i ostalih projekata i svašta nešto
Pozz
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.