mbl + svašta nešto

Ovdje možete objavljivati vaše radove

Re: mbl + svašta nešto

PostPostao/la elvis » 13 stu 2015, 15:34

Rade je napisao/la:
............ nije da sam baš tri sekunde nameštao ali ono potrebno vreme da izvrtiš par krugova jesam .Ma u biti kada sam ja naštimao trimer za TL onda sam ga vjerojatno doveo u neku zonu "od prilike" sličnu za većinu opampa. Nakon toga sam samo umetnuo AD i naravno da je sada sve bilo brže za namjestiti. Ne želim mistificirati niti jedan brend ni model opampa, moje uho je ionako grezo, ne kuži te finese u zvuku baš nešto extra, ja bi samo da nemaju šuma, ali koliko vidim imaju... hebeim ih :)
Avatar
elvis
 
Postovi: 1472
Pridružen/a: 04 svi 2011, 14:38

Re: mbl + svašta nešto

PostPostao/la Rade » 14 stu 2015, 12:25

elvis je napisao/la:
Rade je napisao/la:
............ nije da sam baš tri sekunde nameštao ali ono potrebno vreme da izvrtiš par krugova jesam .Ma u biti kada sam ja naštimao trimer za TL onda sam ga vjerojatno doveo u neku zonu "od prilike" sličnu za većinu opampa. Nakon toga sam samo umetnuo AD i naravno da je sada sve bilo brže za namjestiti. Ne želim mistificirati niti jedan brend ni model opampa, moje uho je ionako grezo, ne kuži te finese u zvuku baš nešto extra, ja bi samo da nemaju šuma, ali koliko vidim imaju... hebeim ih :)nije toliko opasan šum od OP , ipak su mali i ako ih ima onda je problem u nečem drugom a ne u njima . OPASAN je šum prostorije i okoline i to iz više razloga . Kao prvo opasan je jer smanjuje dinamiku , a kao drugo , opasan je jer se ljudi vrlo brzo navikavaju na buku i šumove okoline i percepiraju iz kao normalnu pojavu a ne kao uzrok sve lošijem sluhu .
Recimo kod merenja se šum potiskuje sa povećanim brojem merenja jer šum nije statičan , nego ono sad ga ima ovde pa onde i tako dalje . Povećanim brojem merenja se dobija neka sredina , pa se na taj način smanjuje ukupan šum .
Dakle , preporuka je da jedno 16 puta odslušaš neku pesmu pa izvučeš sredinu :) :) :) .....ebiga ako ja mogu 16 puta slušati Pink Noise , možeš i ti slušati 16 puta Pink Floyd https://www.youtube.com/watch?v=hT44cUPZQ2o
Rade
 
Postovi: 215
Pridružen/a: 05 srp 2013, 10:15

Re: mbl + svašta nešto

PostPostao/la Rade » 08 pro 2016, 23:46

sve u svemu da bi ovaj preamp radio sa batomm potrebna je jedna lepa izmena . Praktično se imao bump pri gašenju i potrebno je da se poveća kapacitet na izlazu ispravljača preampa da bi on mogao duže da radi od izlaznog stepena . Batomm radi par sekundi nakon isključivanja i potrebno je povećati kapacitet na 6800 uf .
Sa tom veličinom sve radi bez problema . Problem je bio u tome da nakon gašenja preamp generira 50 mv , bemliga čega , koje prođe i onaj ulazni kondezator na izlaznom stepenu .
Videću da uskoro ispravim i taj problem na štampi :mrgreen:
Rade
 
Postovi: 215
Pridružen/a: 05 srp 2013, 10:15

Prethodna

Natrag na Vaši radovi

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.