web trgovine za izbjegavanje

web trgovine za izbjegavanje

PostPostao/la Mate » 27 lis 2015, 20:59

Kupovina preko ebaya s dalekog istoka se za mene pokazala izvrsna , tj nikad nisam imao problema da nešto ne dođe ili iako se skuži da recimo isporuka sa Taiwana zna kasniti poprilično.
Međutim kad se kupuje iz drugih veletrgovina (a kojih ne manjka) izgleda da je situacija drugačija. Jedan razlog je sigurno i to što izostaje ocjenjivanje prodavača kao na ebay tržnici, koje je po meni dosta objektivno. Vjerujem da svi znamo koliko ponekad trgovci na ebayu strahuju od loših ocjena kupaca.
Nedostatak tog mehanizma trgovinama izvan ebay-a ostavlja znatan prostor za muljanje i otezanje, tj laganje i navlačenje kupaca. Reaizacija te trgovine može potrajati značajno duže. Nerijetko se na upite, bilo preko komentara u Q/A ako je vidljivo i postoji ta opcija, ili u direktnoj komunikaciji s njihovim sale suportom, dobijaju prilično neuvjerljivi odgovori.

Dakle prvi znak da nešto nevalja, jest taj ako nakon obavljene web kupovine artikla za kojeg definitivno na web shopu stoji "on stock" , dakle ima ga za isporuku, a isporuka ne uslijedi slijedeći dan pa ni destak, ili dvadesetak dana kasnije.
Na prve upite dobije se odgovor "Hi friend, your order is in process. Can you wait more days?" ili tako nešto.
Onda će u nekom slijedećem inzistiranju vrlo brzo doći obavijest da je item otpremljen. i Zaista i status narudžbe na webu će se promijeniti u "shipped".
Čak će nakon dan dva stići i tracking number, koji nažalost ni dese dana nakon izdavanja istog nijedna tracking tražilica ne pronalazi paket.
Na pitanje da mi objasne zašto nema trackinga, slijede objašnjenja o carieru koji još nije preuzeo paket pa je zatrpan, pa se web ažurira i nakon 5-10 dana. Moš mislit. U ovoj godinis am imao bar jedno dvadesetak ebay transakcija i onih zaista "bagatelne" vrijednosti. Nikad problema. Poslano isti ili drugi dan. Sa ili bez trakinga zavisno..

Kad se progugla "coolicool review", nađe se na krcato žalbi i pljuvanja po toj trgovini. Među kojima obavezno uleti nekoliko onih sa 5 zvjezdica koje hvale tu trgovini na dugo i široko. Jasno da su ih samo coolicool trgovci postavili.

Coolicool sam odabrao na račun neke domaće recenzije i preporuke. I ja ko kokoš, zaletim se u transakciju koja ipak nije "bagatelna" cca 170$ . Zahebao sam se i eto sad to i vama prenosim.
Avatar
Mate
 
Postovi: 1138
Pridružen/a: 12 svi 2011, 06:55
Lokacija: Prigradica

Re: web trgovine za izbjegavanje

PostPostao/la audio kutak » 07 stu 2015, 00:46

pa jesi li to uopće dobio?
Jedan trenutak sreće vrijedi tisuću godina slave
Avatar
audio kutak
 
Postovi: 1118
Pridružen/a: 21 tra 2012, 21:18
Lokacija: VG

Re: web trgovine za izbjegavanje

PostPostao/la Mate » 13 stu 2015, 11:47

audio kutak je napisao/la:pa jesi li to uopće dobio?

moram se ispraviti. Jesam dobio sam prekjučer. Dakle u relativno normalnom roku.
Problem je što te no-ebay butige imaju drukčije sisteme slanja. Prva stvar je ta što robu za koje tvrde da je na skladištu izgleda ipak nema, pa sama isporuka kasni više ili manje u samom startu.
Druga zbunjoza je ta što kad konačno pošalju, oni ti pošalju i tracking number od recimo holandske pošte koju nijedan tracking sistem niti holandski ne vidi.
Tek kad roba stigne u Roterdam ili Amsterdam neznam točno gdje, tek tada počinje biti vidljiva pošiljka.
U međuvremenu, podrška se izvrdava nekim bezveznim izgovorima, pa sve postaje sumnjivo.

Dakle povlačim negativnu ocjenu za Coolicool ali treba biti oprezan.

Inače radi se o telefonu http://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_note_2-6992.php , 8 cilindara, 2 Ghz, 2Gb, 16Gb, 13Mpixela, 5,5" ekran , dual SIM dual Wifi band (2,4 i 5 GHz).

Platio PDV sve zajedno 1550 KN. Inače je telefon red cijene 200$. Ja sam ovoga dobio za 156$ + torbica i SD 16Gb i plus naravno PDV.
Solidan kinez.
Avatar
Mate
 
Postovi: 1138
Pridružen/a: 12 svi 2011, 06:55
Lokacija: Prigradica

Re: web trgovine za izbjegavanje

PostPostao/la elvis » 13 stu 2015, 14:22

U pravilu ti kineski mobiteli su nabrijane pile, no često to "nabrijano" u zbilji i nema neke objektivne koristi, a generalno još ni jedan od tih koosokih nije me oborio sa nogu. Posao mi je takav da hrpa telefona prolazi kroz ruke, zbilja ima fantastičnih Android platformi, prave pile, no nedavno sam za testiranje mobilnih aplikacija dobio na prvu bezvezni LG spirit. To dođe negdje oko 1000 kuna. Kada sam počeo koristiti istog shvatio sam koliko je to zapravo dovoljno dobar telefon, zapravo više nego dodovoljan. Sve ideje o potencijalnom nabavljanju nečeg nabrijanog iz Kine praktično postaju besmislene. Napominjem da sam stalni korisnik iPhone platformi, znači nije da ne znam za dobre telefone. No ovaj je 6x jeftiniji i sve radi za čistu peticu. Moje preporuke za LG svakako.

Nema veze puno sa temom, no opet nije da nema he he he he

Aj baš dobro da je stigao, bio si samo malo nestrpljiv :)
Avatar
elvis
 
Postovi: 1484
Pridružen/a: 04 svi 2011, 14:38

Re: web trgovine za izbjegavanje

PostPostao/la ziki » 13 stu 2015, 15:42

Ima koristi jer dobiješ za 3-4x manje love ekvivalent nabrijanom modelu branda tipa Samsung S5 ili nešto slično. Mene je moj izašao 1100kn (platio PDV pri uvozu) i ne namjeravam u budućnosti ići dalje od kineza. Kad dobiješ za tu lovu mobitel koji ne trza, ne smrzava i sve odrađuje besprijekorno nema ni potrebe gledati dalje.
Avatar
ziki
 
Postovi: 340
Pridružen/a: 05 svi 2011, 13:14

Re: web trgovine za izbjegavanje

PostPostao/la zbotic » 13 stu 2015, 15:51

Imam i ja neku kopiju S5 i radi sasvim OK. Malo mu je lošija kamera od originala, ostalo je tu negdje. Koštao oko 100 eura u vrijeme oko Nove godine.

Inače Mate, ovo gore sa trackingom i sl. je uobičajena praksa.
zbotic
 
Postovi: 2024
Pridružen/a: 04 svi 2011, 07:14

Re: web trgovine za izbjegavanje

PostPostao/la elvis » 13 stu 2015, 17:13

ziki je napisao/la:Ima koristi jer dobiješ za 3-4x manje love ekvivalent nabrijanom modelu branda tipa Samsung S5 ili nešto slično. Mene je moj izašao 1100kn (platio PDV pri uvozu) i ne namjeravam u budućnosti ići dalje od kineza. Kad dobiješ za tu lovu mobitel koji ne trza, ne smrzava i sve odrađuje besprijekorno nema ni potrebe gledati dalje.


Ziki, nemam zbilja ništa protiv nečijeg odabira da kupi kineza, no iz prakse znam da reklamacije u smisku problema sa korištenjem aplikacija dolaze redom od vlasnika isključivo kineskih mobitela ...

Doogee
Noa
Zopo
Prestige
...
...

A baš nikada ne dobijem reklamaciju sa mobitela proizvođača

Sony
Samsung
HTC
LG
...
...

E sada, nije da ovi poznati brendovi imaju samo high-end modele pa je sve po špagi, imaju i ono smeća ali nema reklamacija ni sa tih "smeća", dok je sa kinezima problem i u početnom levelu ali i u "premium" segmentu. Vjerujem da tu ima svega i svačega zbog kvantitete, no da se naletjeti i na dobrog zašto da ne. Htio sam samo reći da i ovi sa poznatijim brendom od 1000 kuna nisu uopće loši, dapače ja oduševljen sa gore spomenutim modelom od LG-a i pored njega nikada ne bi uzeo nikakvog u specifikacijama nabrijanog kineza, nešto su podvalili zicer, mada je i ovaj LG sigurno proizveo kinez, no mislim da znate što želim reći :)
Avatar
elvis
 
Postovi: 1484
Pridružen/a: 04 svi 2011, 14:38

Re: web trgovine za izbjegavanje

PostPostao/la Mate » 14 stu 2015, 00:25

Elvise, mogao bih ti odgovoriti tekstom veličine jedne novele ali mi se ne raspravlja o mobitelima. Ima tih rasprava širom neta, domaćih i stranih.

Skupi brandovi mi kao i tebi , prolaze kroz ruke na poslu, i mogu ti reći da jedino dobro na njima to što se odlično uklapaju sa odijelima i kravatama. Zamisli direktora da nosi neki ZTE ili Xiaomi umjesto iPhona 6 ili 7 ili koji je već sad. broj.
A priznajmo da su svi oni napravljeni u kini isvi su krvavi ispod kože.

edit
vidim da si pisao još. Da imaju zajebe, ali ne svi i xiaomi je jedan od brendova koji legalno dopušta da se prikloniš googlu umjesto njima. Spominju to u kontekstu nekih kineskih zakona koji ne dopuštaju da kineski proizvodi koriste zapadnjačke servise.
Ja sam se dvoumio za Lenovo i ovoga . Lenovo ima izvrsne proizvode ali isto je kinez.
Avatar
Mate
 
Postovi: 1138
Pridružen/a: 12 svi 2011, 06:55
Lokacija: Prigradica

Re: web trgovine za izbjegavanje

PostPostao/la zbotic » 14 pro 2015, 19:44

Na Ebay-u prodavač polida2008 poslao mi lažni LME49600. Vjerojatno je preštampani BUF634.
zbotic
 
Postovi: 2024
Pridružen/a: 04 svi 2011, 07:14

Re: web trgovine za izbjegavanje

PostPostao/la zbotic » 17 pro 2015, 08:48

Polida2008 se ispričao i vratio novac.
zbotic
 
Postovi: 2024
Pridružen/a: 04 svi 2011, 07:14

Sljedeća

Natrag na Offtopic

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.

cron