Ne znam kako su ispale kuglice iz lagera, mislio sam da su zatvorene u kučište, al nema veze, imam ja par originalnih
Dualovih lagera, nema nikakvog razloga zašto ne bi završili na tvom radnom stolu.
Samo skidanje ručke zahtijeva sitni alat, ja sam improvizirao s čeličnom žicom i kombinirkama, špice čvrsto prihvatiš kliještima i lagano (ali bez klimanja) okreneš aluminijski kotačić koji je zapravo kontra matica i drži našiljeni šaraf čvrsto u lageru. Ako probaš prvo odšarafiti šaraf, dolazo do pucanja i oštečenja. Zatezanje ide obrnutim smjerom, prvo lagano podesiš pritisak špice u lageru( tu bi se trebalo malo poigrati, pritegneš do granice klimanja ručice i slobodnog hoda, možda plus minus desetak stupnjeva u okretu šarafa u lageru, lager je u plastičnom nosaču, sile pritezanja su vrlo velike i može zavarati) i zategneš aluminijski kotačić, dosta čvrsto, bez okretanja šarafa.
Dualove ručke su predviđene i konstruirane za zvučnice male mase, fotografija pokazuje taj omjer volumena, a masa im je proporcionalna tome. Ova manja je za Dual.( zeleni raster je pet puta pet milimetara, radi dojma veličine)
Stavljanje zvučnica veče mase remeti namjeru konstruktora i nije poželjna (makar iskreno govoreći i to dobro zvuči).
Ručka na tvojem gramofonu je jedna od rijetkih "S" ručki koje su izašle iz Dualovih pogona, ja sam skloniji, kod zvučnica male mase, ravnim ručkama.