GM-70 SE Full DHT monoblokovi

Re: GM-70 SE Full DHT monoblokovi

PostPostao/la audio kutak » 10 sij 2013, 01:48

tom_hifi je napisao/la:Evo još jedan update. Stigle "grdosije" :lol: Ameri bome ne šparaju na kapacitetu. Svi elektroliti imaju 1140 - 1170uF, nazivni napon 500V. A evo i malog fejka okruženog bilderima :mrgreen:
slika

koliko su te ukupno koštali kondovi sa poštarinom? carina? koliko dana od isporuke do tebe?

i moji CD 35.000uF su bili grdosije na steroidima :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Jedan trenutak sreće vrijedi tisuću godina slave
audio kutak

PostPostao/la tom_hifi » 10 sij 2013, 08:45

Oko 450kn su bili kondovi. Carina nula, došli za oko 10 dana. Nisam mjerio ništa više osim kapaciteta, ESR meter nemam, trenutno :)

A sad, što se tiče sekvenci paljenja i gašenja, ja ću stati na loptu i reći ću sljedeću stvar. Kako smo počeli dosta komplicirati, ja ću sekvencu paljenja/gašenja izvesti poput Edisona ili okretnim prekidačem. Znači, odustajem od PIC-a i ispričavam se Kaliguli što sam se predomislio, ali bolje sad dok smo još ostali na razmatranju nego da je već sve krenulo u pogon. Jednostavno mi je i ovo postalo previše kompliciranja i idem na opciju za koju se odlučio Edison, a kako kažem, tu postoji i okretni prekidač.
tom_hifi

PostPostao/la tom_hifi » 10 sij 2013, 19:02

Ovako, NE555 timer mi neće odgovarati u mojem slučaju poradi sekvenci gašenja kojih uopće neće biti, jel :)

Sljedeće dvije, ajd, recimo to tri opcije su: Kaligula PIC, Dean Arduino i okretni ruski prekidač. Znam da sam u postu prije isključio Kaligulu, no, čuo sam se već s njim preko PM-a i slaže se samnom da je ovo otišlo predaleko. Znači, kod ovog projekta me zanimaju samo sekvence paljenja/gašenja i kontrola napona biasa i grijanja prije paljenja visokog napona. Ukoliko jedan od tih napona nije ok ili ga uopće nema, visoki napon se ne pali. To je to kaj se tiče automatike. A s manualne strane, u pričuvi imam okretni prekidač, ruski i to je ono, vječna solucija koju mogu implementirati ukoliko mi se PIC/arduino neće svidjeti ili što već.

Ta priča je završena i ukoliko je na PIC-u jednostavnije složiti kontrolu napona, ići ću na PIC, a ako je obrnuto, to će onda biti Arduino. Znači, maksimalno pojednostavljujem tako da će biti čim manje zezancije pojedinca oko toga.
tom_hifi

PostPostao/la tom_hifi » 10 sij 2013, 21:48

Ovako sam zamislio dodatnu filtraciju za SMPS-e koji budu, kako već svi znamo, grijanje za cijevi.

GM70 .. 20V 3A

slika

3A5 1.4V 0.22A

slika

4P1L 2.1V 0.65A

slika

Ukoliko treba promijeniti vrijednost nekog elementa, vičite :D
tom_hifi

PostPostao/la sstrsat » 11 sij 2013, 09:02

Stavi folije od 1uF paralelno sa svim elkima, ne zabravi na kojim frekvencijama ti delaju SMPS-i
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la tom_hifi » 11 sij 2013, 09:16

sstrsat je napisao/la:Stavi folije od 1uF paralelno sa svim elkima, ne zabravi na kojim frekvencijama ti delaju SMPS-i

Tu se indirektno dotičeš zavojnica, jelda? Nisam nigdje uspio pronaći na kojoj frekvenciji počinje zavojnica djelovati (osim naravno u skretnicama :lol: ), a formulu za rezonantnu frekvenciju znam, no, to mi opet ne pomaže previše :) Vrlo vjerojatno mi treba zavojnica koji počinje micati RF smetnje iznad 30,40kHz, jelda?

U tom slučaju, dal su moje 100uH zavojnica premale ili prevelike vrijednosti? Imam ih doma različitih, pa lako zamijenim. :)

Edit:

da malo jasnije napišem ovaj gore upit. Znači, s tim dodatnim filterima trebam ubiti svaku AC, RF ili još bilo koju drugu komponentu i mora ostati čisti DC napon. Ukoliko treba još nešto na taj filter dodati ili promijeniti vrijednost neke komponente, slobodno se netko nadoveže.
tom_hifi

PostPostao/la sstrsat » 11 sij 2013, 12:51

tom_hifi je napisao/la:Ovako sam zamislio dodatnu filtraciju za SMPS-e koji budu, kako već svi znamo, grijanje za cijevi.

Ukoliko treba promijeniti vrijednost nekog elementa, vičite :D

Mislin da sam ti vec u PM-u ranije bil rekal vridnosti elemenata. 3A5 se grije sa 1,4V a 4P1L sa 2,1V i drzi se tih specifikacija

tom_hifi je napisao/la:
sstrsat je napisao/la:Stavi folije od 1uF paralelno sa svim elkima, ne zabravi na kojim frekvencijama ti delaju SMPS-i

Tu se indirektno dotičeš zavojnica, jelda? Nisam nigdje uspio pronaći na kojoj frekvenciji počinje zavojnica djelovati (osim naravno u skretnicama :lol: ), a formulu za rezonantnu frekvenciju znam, no, to mi opet ne pomaže previše :) Vrlo vjerojatno mi treba zavojnica koji počinje micati RF smetnje iznad 30,40kHz, jelda?

U tom slučaju, dal su moje 100uH zavojnica premale ili prevelike vrijednosti? Imam ih doma različitih, pa lako zamijenim. :)

Edit:

da malo jasnije napišem ovaj gore upit. Znači, s tim dodatnim filterima trebam ubiti svaku AC, RF ili još bilo koju drugu komponentu i mora ostati čisti DC napon. Ukoliko treba još nešto na taj filter dodati ili promijeniti vrijednost neke komponente, slobodno se netko nadoveže.

I to san ti vec rekal u PM-u. Sami elki ce (ponajvise zbog ESR-a i parazitnog induktiviteta) dosta slabo filtrirat ripple pa zato tribaju bit bypassirani folijama.
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la tom_hifi » 11 sij 2013, 13:00

Skužio sam sad sve.

A nešto viši napon sam ostavio jer očekujem da će još nešto sitno pasti nakon što dođe pravi teret (cijev), bez obzira na kalkulaciju. Sve ima svoju sitnu toleranciju, jel, ali ok, spustit ću napon na točno traženi iznos ;)
tom_hifi

PostPostao/la tom_hifi » 11 sij 2013, 13:53

Evo novih shema za filtere SMPS-a. Morao sam dodati po još jedan RC član za točnije podešavanje napona.

3A5

slika

4P1L

slika

GM70

slika

Žice od SMPS-a prema cijevima mislim ufrkati i staviti u bakreni oplet koji će biti spojen na minus na SMPS-u, a s druge strane neće biti nigdje spojen.
tom_hifi

PostPostao/la sstrsat » 11 sij 2013, 14:09

Malo je oversize :lol: (hrpa RC celija) ali to ne skodi
Krepat ma ne molat
sstrsat

PrethodnaSljedeća

Natrag na Cijevna tehnika

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.