Tako da ostajes na bias trafu i rotacionom prekidacu (ako oces izbic timere). Mozes po zelji taj prekicad stavit u "starter kutijicu" od koje bi isli 4-zilni kabeli prema monoblokima tako da obadva monobloka palis jednim botunom.
sstrsat je napisao/la:PIC naravno moze obavit ulogu timera za off / on sekvence i preko releja upravljat ispravljacima. Jedan takav sklop instaliran u "starter kutijici" bi bil vrlo elegantno rjesenje.
Kaligula je napisao/la:sstrsat je napisao/la:PIC naravno moze obavit ulogu timera za off / on sekvence i preko releja upravljat ispravljacima. Jedan takav sklop instaliran u "starter kutijici" bi bil vrlo elegantno rjesenje.
S obzirom da i mene ćeka isti problem, voljan sam ovaj sklopić odraditi i za tom_hifi-a.
Kontrola može biti najjednostavnijim tasterom s ledicom, preko koje će sklop davati indikaciju u kojoj je fazi.
Opcionalno, može biti dodan i IR.
pamook je napisao/la:Tom, ako sam dobro shvatio, PIC ce zamijenit ulogu timera i manuale oko rotacionog prekidaca, trafici ti jos uvijek trebaju![]()
S paznjom pratim projekt
sstrsat je napisao/la:Tome, ipak ces morat narucit i male trafe za bias ispravljace. Iako bi mosfet prekidac u principu isal, veliki problem bi bila nabava (a siguro i cijena) inverzna diode koja bi morala bit i dovoljno brza (brza od mosfeta) i dovoljno jaka (i strujno i naponski) da proguta nehatvni spic napona koji bi nastal samoindukcijom kod iskopcanja induktivnog tereta (izlaznog trafa). Bez nje bi mosfet uspjesno ukljucil amp ali bi ga vec prvo iskopcanje ampa satralo. OK, moglo bi se usporit njegovo gasenje (pa time smanjit spic od samoindukcije) ali to je daljnje kompliciranje sklopa tako da ipak mali bias trafo predstavlja najjednostavnije i najjeftinije risenje. Inace, ima na RS-u mosfeta za 1500V po cijenama od 4 do 5 funti po komadu (znaci kod nas cca duplo
) a triba ih 2 po prekidacu a adekvatnu inverznu diodu nisan ni trazil jer takva siguro ni jeftina.
Tako da ostajes na bias trafu i rotacionom prekidacu (ako oces izbic timere). Mozes po zelji taj prekicad stavit u "starter kutijicu" od koje bi isli 4-zilni kabeli prema monoblokima tako da obadva monobloka palis jednim botunom.
tom_hifi je napisao/la:poslao sam Josipu iz Trafa upit za još dva mala toroida za bias-e, 170V 70mA - 100mA. Sstrsat, plaćaš gajbu pive za ovo
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.