GM-70 SE Full DHT monoblokovi

Re: GM-70 SE Full DHT monoblokovi

PostPostao/la tom_hifi » 20 pro 2012, 23:40

Polako i smps-i počeli dolaziti. 5V 2A smpsi došli, 4 komada. Uz njih, u sandučiću čekali u 20kom 10uF 450V Nippon Chemicon kondovi. Sve smps-e sam isprobao, reklo bi se na prazno, barem da vidim dal rade i dal daju 5V na izlazu i sve je OK što se toga tiče. Na njima ću svakako promijeniti elektrolite (panasonic FC idu) i bez obzira što su bazirani na TL431, nekako bih rađe skinuo napon RC članovima, poradi same kvalitete filtracije.

slika slika slika slika slika
tom_hifi

PostPostao/la sstrsat » 27 pro 2012, 10:07

Posto dijelovi pomalo stizu onda ce uskoro pocet i sklapanje pa da skrenem paznju na jedan detalj koji sam zaboravil spomenut. To je montaza ulazne DCC90 za koju je jako pozeljno da bude na "anti - schock" podnozju. Ositljivost ampa je velika (0,3 Veff) a sama DCC90 nije radjena kao malomikrofonicna "audio" cijev pa je takva montaza vazna da se izbignu eventualni problemi sa mikrofonijom.
E sad, problem je u tome ca je danas jako tesko nac "anti = schock" podnozja tako da ostaje uglavnom samo diyerska snalazljivost. Jedan dobar nacin (koga i ja koristim u MC preampu) je montaza suste na sredisnji pin podnozja. Ta susta je najobicnija (promjer cca 6 mm) koja se najde u butigama ka ca su Bauhaus, Pevec i slicne i ona se fiksira (zalemi) na sredisnji pin podnozja. Nju se obuce u gumenu cijevcicu odgovarajuceg promjera i jos se unutrasnjost suste ispuni silikonom a na dnu se fiksira najobicnija stopica koja sluzi za (elektricki izolirano) pricvrstit cili sistem na dolnju plocu. RC komponente oko cijevi se montiraju na samo podnozje a spojne zice i koaksijalci se plasticnim vezicama fiksiraju na obucenu sustu.
Tako se dobije slobodno njihajuci sistem da sasvim lipom elasticnosti koja odlicno suzbija mikrofoniju a ujedno je i "krutost" sistema dovoljno velika tako da cijev stoji uspravno i prolazi kroz rupu na gornjoj ploci.
Iz ovog kratkog opisa i prilozene slike mislin da je sasvim jasno kako ovo izvest

Anti schock podnozje.JPG
Anti schock podnozje.JPG (13.93 KiB) Pogledano 7158 put/a.

A evo i prijedloga montaze elemenata oko DCC90. Tocka oznacena sa GND je sredisnja masa (ona velika tocka na shemi ispod DCC90) i u nju se spaja sve ca je na ovoj sliki oznaceno sa GND. Isto je vazno postivat spajanja masa ulazno / izlaznih koaksijalaca i spojit ih kako je na sliki oznaceno. Virujen da je slika sasvim dovoljno jana (mada je samo dvodimenzionalna :lol: )

Spajanje DCC90.JPG
Spajanje DCC90.JPG (65.08 KiB) Pogledano 7158 put/a.
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la Mate » 27 pro 2012, 13:58

sstrsat je napisao/la:..... je montaza suste na sredisnji pin podnozja. ....

Susta ili šusta ili šušta= Feder, Federung, spring, spiralna opruga.
Evo da i ja malo pripomognem.
Važno je učestvovati. :lol:
Mate

PostPostao/la tom_hifi » 27 pro 2012, 14:08

Ufff, a jesi me snašo s anti-shock podnožjima i rješenjima :lol: Ali, ja sam pronašao B7G antishock tube socket! ;)

"New old stock shock mount 7 pin miniature (B7G) tube socket
Made in USA

These new old stock seven pin shock mount tube sockets are bottom mounting sockets mounting in a 9/16" to 5/8" chassis hole on 7/8" centers for seven pin miniature (B7G) base preamp tubes such as the 6AU6, 7543, 6J6 etc.

These shock mount sockets are a special design for elimination of vibration and microphonics for tubes in high gain preamp circuits."

slika

Kaj veliš na tak nešto?

Edit:

poslao sam liku mail da mi provjeri dostupnost istih. Ako nema, onda idemo na feder opciju :)
tom_hifi

PostPostao/la s@ki » 27 pro 2012, 14:34

kupi i ta...lako za 2 tjedna kupiš još jedna :P
Budimo UNIVERZALNI
s@ki

PostPostao/la tom_hifi » 27 pro 2012, 14:57

s@ki je napisao/la:kupi i ta...lako za 2 tjedna kupiš još jedna :P

:lol: joj joj, pa nemam ja love ko i ti :mrgreen:
tom_hifi

PostPostao/la tom_hifi » 27 pro 2012, 20:08

Ovako, gore navedena anti-shock (vibration) B7G podnožja su još uvijek dostupna, upravo mi je lik javio. Ako su ok onda rađe idem na tu opciju nego s federom (sustom :mrgreen: ).

U međuvremenu, evo što sam pronašao u poštanskom sandučiću.

slika slika slika

Došo potenciometar. Tokyo Cosmos Tocos 10K stereo LOG. :)
tom_hifi

PostPostao/la tom_hifi » 28 pro 2012, 17:05

Evo kaj sam pronašao :)

slika

No, naišao sam i na podatak da i 4P1L imaju problema s mikrofonijom, više mehaničke prirode. Znači, bit će tu posla. "ukrotiti" 3A5 i 4P1L da se mikrofonija svede na vrlo niske razine ...
tom_hifi

PostPostao/la Khadgar2007 » 28 pro 2012, 17:15

Pronašao si Ilimzna ;)
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la sstrsat » 28 pro 2012, 17:29

tom_hifi je napisao/la:Evo kaj sam pronašao :)
No, naišao sam i na podatak da i 4P1L imaju problema s mikrofonijom, više mehaničke prirode. Znači, bit će tu posla. "ukrotiti" 3A5 i 4P1L da se mikrofonija svede na vrlo niske razine ...

Ne viruj bas svemu ca raznorazni "gurui" lupetaju po netu. Pogledaj malo onu staru full DHT temu na afn i tamo vidi kakva su sve ispitivanja provedena na 4P1L bas po pitanju mikrofonicnosti i kakvi su se rezultati dobili
Krepat ma ne molat
sstrsat

PrethodnaSljedeća

Natrag na Cijevna tehnika

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.