Tube Line stage

Re: Tube Line stage

PostPostao/la sstrsat » 27 lip 2011, 15:14

harkonen je napisao/la:Što idem dalje sa raznim testovima i eksperimentima, sve sam uvjereniji da ponašanje sklopovlja
kod kompleksnog audio signala ne možemo gledati na skopu i ocjenjivati ga prema jednoj frekvenciji
i jednom obliku. Uzmimo na primjer samo utjecaj globalne NPV. Na skopu do 100Khz izgleda kao duša,
a uživo kao danas spomenuta ćuna... :-)

To i je prastara istina koja je jos davno otkrivena. Naravno da se sklop ne moze ocjenjivat po jednoj frekvenciji i tu su stvari zapravo enormno kompleksne ako ih se bas ide rasclanjivat do kraja. Sve to ca se desava unutar sklopa (intermodulacije, spektar harmonika, fazni kutevi, smetnje itd itd) moze bit itekako cujno. Ali realnost zivota nazalost govori da nima idealnoga i da na odredjenoj tocki triba stat jer jednostavno nima smisla tjerat dalje.

Provaj preslikat ovu 10-vatnu cijev koju si spomenul u line stageu na izlazni amp. Ako je stavis u line stage na recimo 20mA DC struje a ona mora potrosacu isporucit recimo 20 mikroampera, koliki bi to bil odnos da se ista logika gre koristit u izlaznom ampu. A u njemu bi bila i potribnija jer taj dela sa visoko reaktivnim teretima. Ostvarivo? U teorije je sve ostvarivo ali praksa ipak namece brojne limite
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la harkonen » 27 lip 2011, 15:21

Ideš u "zelene"? Ti sa ubojicom kućnih kilowatsata u setupu? :-)
Ali ne odustajem...Trošim ja i male i velike.

A kad smo već dotaknuli kompleksnost audio signala unutar sklopa,
možda da se dade koja i na drugoj temi koja isto tako zaslužuje raspravu
oko kompleksnosti. Unutar kabela, kabla ili kible. Svejedno. Znamo na što mislimo....
I'm too old for this s...
harkonen

PostPostao/la sstrsat » 27 lip 2011, 15:30

harkonen je napisao/la:Ideš u "zelene"? Ti sa ubojicom kućnih kilowatsata u setupu? :-)
Pa tu smo da trošimo. Tko će ako ne mi...

A kad smo već dotaknuli kompleksnost signala unutar sklopa,
možda da se prijeđe i na drugu temu koja isto tako zaslužuje raspravu
oko kompleksnosti. Unutar kabela, kabla ili kible. Svejedno. Znamo na što mislimo....

Ja u zelene????? Iman i previse zelenoga oko sebe ovdi u Egiptu :lol: :lol: :lol:

Nisi uocil poantu :lol: :lol: Ti "kilovati" su zbog reaktivnog tereta (zvucnika). A ca se tice line stagea, otkad san presal na terminirane 75-omske linije, 35mA kroz 6H30 mi je upravo optimum.

Ovo drugo, slazem se. Vec je stvarno krajne vrime da se neke mistifikacije u vezi tankih bakrenih sipki, koje obicno zovemo zicurinama :lol: , razbiju. Al nemoj sad odma jurnut otvarat temu, ostavimo to za nakon godisnjih odmora.
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la harkonen » 27 lip 2011, 16:29

Ma neću je otvarat', tvoja je. Ionako si ti bio izbanani "mučenik"
ako se ne varam baš zbog istih :-)

Uočil sam ja poantu, imaš ti neke jaaaako reaktivne zvučnike kad ti je stupanj iskorištenja, koliko?
Brojim i grijanje lampi, pa da gađam, negdje oko 3-4%?
Eto, a to si napravio poglavito radi zvuka. I to poštujem jer i sam to mislim. Nemoj vrdat' sad.
Naravno,i da slabašni lopovi ne mogu ukrasti amp. Intelektualci. :-)

Radi zvuka stvarno radimo svašta....no zato smo tu.
Ali ne popuštam ja. 6Y6 u triodi - mljac!
Odlična u izlazu, ali i u lineu. Provjereno.
Pa 6F6 u triodi - mljac,mljac,mljac.
Pa silni izbor onih sa kapicama....
I'm too old for this s...
harkonen

PostPostao/la sstrsat » 27 lip 2011, 16:52

Pa i nisi falil, ako se od potrosenih 600W dobije 20W na izlazu to i je 3% :lol: :lol:
Nisu mi zvucnici bas jako reaktivni, tr nijedan single driver bez skretnice to i nije ali ipak traze toliko i toliko ampera :lol:

Je, stoji, radi zvuka se radi svasta i uvik je lipo kad rezultat opravda ulozeni trud. Tako da te siguro necu odgovarat od toga da gres isprovat i jace cijevi u line stageu. Ali budi siguran da cu te razapet na (forumski) kriz ako pri tome budes zakidal na filtraciji napajanja :lol: :lol: :lol:

Predlazem 13E1. Sa mu od 4,5 puta ce bit odlican izbor za line stage sa ppojacanjem od recimo 2,5 puta :lol:
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la zmajz » 27 lip 2011, 17:09

Pa kad si spomenuo tu lampu, ovo mi se čini zgodno:
http://www.turneraudio.com.au/monobloc- ... i-cfb.html
doduše, nije line stage, ali je pojačalce...
zmajz

PostPostao/la sstrsat » 27 lip 2011, 17:57

zmajz je napisao/la:Pa kad si spomenuo tu lampu, ovo mi se čini zgodno:
http://www.turneraudio.com.au/monobloc- ... i-cfb.html
doduše, nije line stage, ali je pojačalce...

Lipa je to "lampica" koja moze puno toga dat. Ali bi joj ja ipak dal nize napone i jace struje nego a je na tom linku
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la zmajz » 27 lip 2011, 18:46

ma, kad si ju spomenuo, meni je negdje u glavi zazvonolo da sam vidio negdje nešto s njom. Nit ju imam, niti znam gdje bih ju nabavio, a i tako sad nisam u mogućnosti...
Pa sam samo naveo link gdje sam ju vidio. To je valjda jedino mjesto gdje sam vidio primjenu te lampe.
Možda se netko zainteresira...
zmajz

PostPostao/la sstrsat » 27 lip 2011, 18:53

zmajz je napisao/la:Nit ju imam, niti znam gdje bih ju nabavio

Provaj kod bepa :lol:
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la zmajz » 27 lip 2011, 19:28

Hoću, upravo smo razgovarali i trebaju mu dva polipropilena od 4 uF, pa ću ga ucijenit, tek toliko da se malo iznervira. Nemam planove sa 13E1, ali to ne znači da njega ne smijem nervirati.
zmajz

PrethodnaSljedeća

Natrag na Cijevna tehnika

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.