Ne treba ništa stiskati

Mislim da imam dosta toga što bi moglo biti korisno. Istina je i to da se puno toga samo ponavlja u malo drugačijem obliku, tako da kada se sve pročisti, ostaje više manje ono što je već navedeno u odgovorima ispred.
Literaturu vezanu uz elektroniku inače sakupljam, pa ne bih htio da sve ispadne kao samopromocija ili hvalisanje.
Netko sakuplja Sansuie, Krellove i sl. a ja literaturu ;(
Ovdje se nalazi obrađeni dio moje literature više ili manje vezane uz tematiku.
To je otprilike polovica.
Napraviti ću novi bilten u kojem će biti samo onaj materijal koji će isključivi biti vezan uz temu. Mislim da će i toga biti poprilično.
Na žalost, faktor vrijeme se ne može zaobići, a građa stalno dolazi (samo danas 4-5 komada)
Druga stvar, koju je netko malo prije spominjao su časopisi.
Intenzivno ih kompletiram i digitaliziram, tako da bi do jeseni to trebalo biti gotovo. Do tada se može vidjeti ono što je u međuvremenu napravljeno.
Za sada se radi o sljedećima :
RADIO (1945-46 - svi brojevi) Dosta materijala o cijevnoj tehnici - posve primjenjivo.
Časopis je izlazio od 1945-do 1946 nakon čega je po "političkom ključu" nastavak dobio u saveznom RADIOAMATERU
Tu su svi brojevi koji su izašli
RADIOAMATER (1947-1990) Jako dugo bio referentno štivo radioamatera i onih koji su se bavili elektronikom. Ako isključimo političku podlogu (nema je previše) po meni je posve ispunio ulogu jer u vrijeme teške dobavljivosti neke druge literature ipak omogućio solidan opći uvid u elektroniku, s puno projekata. Uglavnom su bili prepisivani i precrtavani iz njemačkih i američkih časopisa, ali u tome ne vidim ništa loše.
Ovdje mi još podosta toga nedostaje, ali se polako prikuplja. Puno toga sam sakupio sam (tokom radioamaterskih dana), a dosta je stiglo preko interneta. Jedan mali dio je došao i donacijama dobrih ljudi.
ELEKTROTEHNIČAR (1947-198?) Prilično ozbiljan časopis koji je bio namijenjen ispočetka "stručno načitanijoj" klijenteli, ali je bio i dobar izvor znanja i za hobiste. Ima dosta teorije (ne prekomplicirane) i stvarnih projekata.
Tu sam najviše šupalj i puno toga još nedostaje...
Imam i dosta elektrotehničkih njemačkih časopisa od prije WWII, Siemensovih i Telefunkenovih biltena vezanih uz cijevi, zvučnike, uređaje i sl. Za to treba puno vremena.
Tu ima još dosta toga tipa FUNKSCHAU, ELEKTOR, AMATERSKE RADIO, SVIJET ELEKTRONIKE ..... na što sam i sam imao pretplatu, ali zbog autorskih prava ih ne mislim objavljivati na Internetu.
Evo, ako netko ima štogod od toga a da mi nedostaje, toplo se preporučam za posudbu ili donaciju.
Za one koji će imati volje to pogledati par napomena:
Građa nije sva obrađena i vidljiva.
Negdje se vidi sve (pretraživo standardno i u full tekstu), negdje samo slike, negdje samo naslovnica a negdje ništa.
Krajnji cilj je da sve bude full-text i bibliografski obrađeno i pretraživo.
Slike se u principu ne mogu (copy-paste) skidati. To je napravljeno iz sasvim praktičnih razloga. Dnevno mi na servere dođe 30-50.000 ljudi, i kada bi samo dio njih nešto masovo skidao, ne bi bilo dobro. A znamo kako nam oči zablistaju i prsti zasvrbe kada je nešto for free i još nam "beskrajno treba"

Tekstovi koji su gore mogu se skidati (za sada), kao niti PDF-ovi.
Pripremam i jedan dio knjiga za pretraživanje i pregledavanje.