Neki me znaju sa audiofil foruma, koji sam napustio iz istog razloga kao i većina vas. Nažalost život je povukao u neke druge vode pa se nisam niti ovdje pojavljivao.
No, da se vratim na temu.
Oduvijek sam želio imati gramofon, ali nikad mi nije bilo svejedno potrošiti novce. No, prije par mjeseci jedan kolega sa jednog drugog foruma mi je privukao pažnju na oglas njegovog susjeda koji je prisiljen bolešču u obitelji prodavao neke komponente među kojim se je našao igramofon.
Hm, nije mi bilo puno za razmišljati, izuzev gramofona koji mi se je vrlo svidio još činim i dobro dijelo. I eto, tako je kod mene završio Project Perspective.
Nažalost, nikada nisam imao priliku poslušati gramofon u nekom ozbiljnijem sistemu te nemam sa čime usporediti svoj gramofon. Možda je to i razlog zbog kojeg sam tek sada kupio gramofon.
No da ne driftam.
Norah je bila izvrsna odluka za isprobati uređaj.

Amp u pozadini je nastao inspiriran radom i savjetima g. Sstrsata. Već dugo je isti amp na polici pogonio dva razglasna zvučnika da mi kreativni sati ne prolaze u tišini. Nije baš najbolja primjena no poslužio je svrsi!

Nakon što sam isprobao Norah Jones, vrag mi nje dao mira i otišao sam na Krk po svoje stare kante. Nikad završen projekt, ustvari završen polu projekt koj i je baziran na Silver Iris 15" OB driverima. Toliko me je combo oduševio da sam odlučio napraviti policu i montirati sistem u najveću prostorije u stanu.

Materijal za policu je kupljen u Bauhausu i nažalost nisam na vrijeme vidio da je ploča kriva kada sam kupovao materijal. Sigurno se vidi da je polici na kojoj je gramofon malo kriva, no nema veze. Kriv mi je i k.... pa radi dobro

Uskoro su i baffle dobile svoje mjesto i slušanje je postalo novo otkriveno.
Svega par ploča je bilo dovoljno da se zaljubim.
Nisam odolio i kupio sam još nekoliko ploča u Dallas Music shopu i svaki dan isprobao nešto novo. Moram se pohvaliti da sam kupio i poslušao Vivaldijeva četiri godišnja doba u TACETovoj Tube only produkciji. Neznam dali sam napomenuo da sam uz gramofon dobio i cijevni preamp.
Sound je BOMBA. Nešto fantastično i nema smisla uspoređivati sa mojim malim ĆD playerom.

Eto, tema je tu, nadam se da ču završiti nove baffle uskoro i možda se pridružim na sljedečem TFu.
Zamolio bi vas da mi preporučite neke dobre vinile.
Pozdrav
Željko