Još jedan buržuj!
Nažalost, puno kukolja napravi i od najboljeg žita - kukolj i nije ni čudno da ljudi pušu na hladno, ali ja ne bi generalizirao,
da ljudi ne steknu krivi dojam, i što je još gore - bez razloga odbace mnoge odlične lampe samo zato što su ruske.
Na to gledam ovako - sve dok se, primjerice samo, za jednu prosječnu zapadnu 300b kupimo 5-6 komada 6c33, ja ću trpati 6c33,
bez obzira što sam X puta (pa i na ovom forumu) i sam proklinjao proizvođača iste, ono "kad i dok" svira - sve svoje mane anulira.
Ali da ne bi ostalo to na ovome - idemo javno navesti kako bismo spriječili ljude da se zayebu - s kojim ste još ruskim lampama
imali najviše problema, odnosno koje bi trebalo izbjegavati?
Ja ću odmah reći jednu zanimljivu, koja doduše nije pustila korjenje kod nas - 6c4c (oktalna verzija i drugačije grijanje - 2a3)
ali bože moj - koja šlampavost i koja nekvaliteta, svaka je u banani! I svaka nakrivo nasađena. Evo još jedne - 6n5s - rusi vole
reći da je ekvivalent 6n13s ili 6as7, ali zbog niskog napona ni blizu primjenjiva u istim aplikacijama, najbolje izbjegavati su širokom luku.
Također, većina produkcije proizvođača Foton iz Taškenta, nažalost puno je zanimljivih lampi štancao, ali baš samo "štancao",
ne i proizvodio, sve njihove koje sam probao (6n6p, GM70, 6n8s) izbjegavati.
p.s.
Ako mi zbog ovakvih posljednjih postova prodaja DAH-2 kitova padne ispod 1 godišnje, imat' će
Silvije Degen posla.......