To te ja pitam. Motor je I meni donekle jos uvijek boljka, u biti dobro odradjuje posao I ono smetje od 30kn ali pitanje je njegova stabilnost I najveca boljka buka, loker na osovini I sl.
Ostali dijelovi su nekako nabavljivi, tanjur je narucen u Kemoboji kao rinfuza kvadratnog oblika. Znacio dio je izrezan motorkom iz ploce 8cm debljine, kvadrat 35x35 cm je kostao 1000kn. Taj materijal postoji u razlicitim gustocama, a cijena je po tezini, ja sam naravno uzeo najgusci, ali je I najskuplji.
Oni manje gustoci sto tokari upotrebljavaju za izradu remenica nisu toliko dobri jer su pre mekani.
U takav sirovi komad se uglavi broncana cahura od sto bolje bronce I prema osovini izbusi rupa s tocnoscu od 1/100, znaci prakticki bez tolerancije. Tek tada se prema toj broncanoj piksi obradju cijeli tanjur, ako se to dobro napravi tanjur ce se sigurno savrseno ravno vrtjeti.
Nisam napomenuo da sam ja radio upsidedown lezaj, znaci kuglica je na vrhu osovine I cijeli tanjur visi na vrhu lezaja. U istoj toj ravnini gdje je kuglica se nalazi I pogonski remen, dakle u neutralnoj poziciji tako da je bocna sila svedena na minimum.
Ostatak tijela gramofona sam uglavnom radio od debelog MDFa ali sto je moguce tvrdjeg I gotovo uvijek u sprezi s sperplocom od 20mm da se postigne krutost.
Te materijale je lako obradjivati I lijepo se daju obojati tako da sve izgleda vrlo fancy. Budem I nekih slika okacio.