Novi članovi

Hrvatski DIY Audio forum

Re: Novi članovi

PostPostao/la Tazz » 16 vel 2012, 04:44

hvala... idem odma sutra u nabavku, bez alata nema zanata
Tranzistor nema dušu
Tazz

PostPostao/la tom_hifi » 16 vel 2012, 10:35

Master of Disaster je napisao/la:
Tazz je napisao/la:Pozdrav svima,
Zovem se Dario i zivim u Vrbovcu
Obozavam muziku te sam jako zainteresiran za audio pojacala posebno cijevna
Dosao sam na forum nauciti nove korisne stvari

Dobrodošao! Neznam dali znaš, ali ako te zanima cijevna tehnika najprije se moraš opskrbiti odgovarajućim alatom.

pegla.jpg

:D

:lol: Cijevna tehnika u vodo i plino instalaterstvu :mrgreen:
tom_hifi

PostPostao/la Klokan » 17 vel 2012, 18:34

Pozdrav,

Ja sam Kruno, imam 17 godina i idem u 3 razred srednje;smjer tehnicar za racunalstvo.
Na ovom forumu me zanima iskljucivo dio vezan za cijevnu tehiku jer volim staklene ljepotice. Necu biti od onih koji se razbacaju savjetima i pametuju jer to ne mogu jerbo sam tu dosao nauciti stosta odnosno znam dosta malo.
Trenutno planiram raditi jedno pojacalo sa 2 EL34 cjevcice pa cemo vidjeti kako ce se to razvijati. Takodjer uzivam popravljajuci stare radioaparate (iako za vecinu stvari ne znam rjesenje i trazim ga na internetu uzivam u tome).
Ovo pojacalo ce biti moj prvi projekt u cijevnoj tehnici ako ne racunamo Nixie sat koji sam napravio sa IN-8 po nekoj ŽNJ shemi i nije radio te sam ga ja jos dokrajcio jednom pogreskom tokom mjerenja (prebriko vodove pipalicom !!Slucajno!!), nabavio sam nove djelove ali se ceka da napravim plocicu (dvoslojnu) ali nazalost nemam uvjete za napraviti ju :(

To je nesto o meni.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Real Radios Glow in the Dark!
Klokan

PostPostao/la Khadgar2007 » 17 vel 2012, 18:42

Pozdrav Klokane, dobro nam došao i ovdje ćeš sigurno dobiti savjete oko cijevi a i o mnogočemu drugome ako zapneš. Pogledaj si kit komplet DAH-1 ovdje na forumu on ti ima EL34 u izlazu. Pojačalo je provjereno,jednostavno i lako se da složiti a i ako naiđeš na neku boljku to se da lako sanirati jer nas je dosta složilo to pojačalo(neki i dok se nije zvalo DAH-1 :mrgreen: ).
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la Klokan » 17 vel 2012, 18:48

Khadgar2007 je napisao/la:Pozdrav Klokane, dobro nam došao i ovdje ćeš sigurno dobiti savjete oko cijevi a i o mnogočemu drugome ako zapneš. Pogledaj si kit komplet DAH-1 ovdje na forumu on ti ima EL34 u izlazu. Pojačalo je provjereno,jednostavno i lako se da složiti a i ako naiđeš na neku boljku to se da lako sanirati jer nas je dosta složilo to pojačalo(neki i dok se nije zvalo DAH-1 :mrgreen: ).

Kao sto sam napisao imam 17 godina i 1500 kuna je za mene hrpa love koju nemam. Ovo pojacalo radim prakticki paralelno sa profesorom iz radionickih vjezbi koji je slozio vec par lampasa. Kako bi ustedio sam cu si motat transformatore i induktor (to ce me takodjer on naucit), sam cu obradjivati metale za kuciste necu ih kupovati gotove. Na kraju krajeva ne znam ni kada cu cijevi kupiti jer je financijsko stanje u K****** i vjerovatno cu koristiti njegove dok ne smognem snage kupiti cijevi.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Klokan

PostPostao/la sstrsat » 17 vel 2012, 18:56

Dobrodosal Klokane. Virujen da nam je svima izuzetno drago da se netko toliko mlad zanima za cijevnu tehniku i naravno da cemo ti pomoc da cim prije i cim dublje udjes u to. A pogotovo prilikom prve konstrukcije kod koje je izuzetno bitno da ti proradi i da ne dozivis razocaranje.
Kako zbog godina zivota sigurno jos ovisis o roditeljima mozda i ne mozes samostalno planirat dolazak na Triode Festival u Bjelovar ali ako postoji takva mogucnost bilo bi nam jako drago da tamo vidimo i tebe i tvoj prvi cijevni uradak.
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la Klokan » 17 vel 2012, 19:07

Vec me je harkonen vrbovao za triode festival. Volio bi otici tamo i vidjeti sta ste vi napravili ali ja da tamo i donesem to pojacalo koje cu napravit (ak bude para) necu vam znat puno reci o njemu, jer, priznajem, ne znam puno.
Klokan

PostPostao/la sstrsat » 17 vel 2012, 19:25

Klokane, niki se ni rodil naucen a ti si tek na pocetku zivotnog puta i ucenja pa ti siguro niki nece zamjerit zato ca nesto ne znas. Samo hrabro naprvo
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la Klokan » 17 vel 2012, 19:32

Necu nista obecavati, ali evo reci cu da sam zainteresiran :)

Kad je tocno taj festival?
Klokan

PostPostao/la Khadgar2007 » 17 vel 2012, 20:14

"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PrethodnaSljedeća

Natrag na Hrvatski DIY Audio

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.