Dakle, Ilimzn, pljesk-pljesk za ovo! Ovim je izazov gradnje korak bliže i materijalizaciji ideje....
To ti je zaista praktično rješenje, bypassirao sam desnu stranu u SE upravo zbog AC-a, no sad vidim, tj. čitam i zašto
to ne napraviti. Što se pak tiče vezane premale impedancije u SE modu, preklapanje na sekundarnoj strani ne bi trebalo
biti problem.....a mislim i da se može ići na malo veću početnu statičku impedanciju ( ipak ovo nije amp za tjeranje snage
nego sve na kraju bude zanimalo - kako to zvuči, odnosno DIYerski:imati nešto neobično) i time u SE napraviti kompromis.
A glede GU50 koju su dečki predložili - ako žele raditi sa ovom lampom, čini mi se da će jedini izbor biti triodni spoj,
za dobitak u pentodnom spoju (u snazi) ona traži ipak veće napajanje od onog čega bi se usudili prihvatiti (>500V),
stabilizaciju na g2, velike razlike biasa i potrebnog ulaznog napona u ta dva moda, tako da mislim da bi jedina opcija bio
triodni spoj GU50 (g2 u praksi bez frke ide i malo preko 350V), sa radnom točkom 350V/80mA, prednapon će biti oko 52-55V.
Ako uzmemo u obzir sve padove napona, kroz trafo, kroz ispravljač i bias (CCS), treba računati na neki početni - ulazni u
ispravljač od oko 450V,što je još uvijek unutar psihološke granice, doduše na granici deklaracije standardnih elektrolita,
no oni kvalitetni to mogu izdržati bez frke....
Dakle, gore navedeno je debelo unutar disipacije GU50, snaga u SE bi bila oko 4,3W, PP dakle oko 8-9W. Konzervativno.
I da, na kojem opterećenju? Na standardnim trafoima Raa-8K kakvi se koriste za EL84 pp ampovi. Da ne kompliciramo,
tko želi,mislim da ih ima kod Nika po vrlo prihvatljivoj cijeni (višak zaliha iz proizvodnje) , a zaista dobre kvalitete.
Možete ih imati maltene odmah, svi ostali djelovi su pri ruci, napajanje ništa strašno i možete krenuti.
Driverica, a ako pogledate i ucrtate radnu liniju na GU50 u triodi te karakteristike linearnosti i same topologije izlaza,
potrebnog pojačanja, dovoljne struje te ne manje bitno - grijanja sa 12,6V jer i GU50 treba 12,6V da ne zaboravimo kad
naručujemo trafoe, se nameće sama - ECC81. Ne sjećam se kad je u zadnje vrijeme nju neko uporabio, zaista nije fer.
To je lampa koja je, a što god mi sad rekli, iznijela povijest cijevne hife, i ma koliko god bila van idealne linearnosti,
ovdje će njena karakteristike baš i odgovarati. A i sonikom će probudit' neke stare duhove...

- GU-50.jpeg (69.32 KiB) Pogledano 3727 put/a.
Ilimzn, još jednom, varijanta rješenja ti je odlična, zato ću ja da ne zbunjujemo dalje čitatelje, maknuti svoju posljednju shemu .....

I'm too old for this s...