Tehnics SU-7100K

Tehnics SU-7100K

PostPostao/la branet » 02 sij 2014, 12:54

Pozdrav društvo.
Dakle zamolio bi VAS za VELIKU pomoć :helper: posjedujem pojačalo navedeno u naslovu.
Hoću ga kompletno restaurirat i pritom ako može malo poboljšat, ako se šta da poboljšat s tim da neželim vaditi PCB pločicu stavljati D-klasu pojačala i tako to. Čisto kak je sad samo drugi(bolji) djelovi.
Za sad sam zamjenio gretz s diodama, kondezatore u napajanju, prije su bili 6800 uF sad su 10000 uF gdje već sad imam roblem s njim jer kad ugasim pojačalo ono još radi par sec. pa molim odmah savjet u vezi toga. I zamjenio sam STK0039 s STK0049 jer je jedan orginal riknuo pa sam oba dva zamjenio.
Servis manual je tu http://elektrotanya.com/technics_su-710 ... nload.html
Odmah da kažem znam da se neisplati ulagat, znam da je skupo, ali eto imam želju i gušt mi je i želim to napravit :)
I to mi nije glavno pojačalo tak da ako nekaj zaserem nikaj strašno.
E sad šta sam planirao napravit:
1) Dati izradit novi transformator jače snage, s tim da STK0049 može jaču voltažu podnest i normalno više snage dati. Ali ostale komponente u pojačali kao predpojačalo i drugo nemogu pa me tu zanima dali se da šta učiniti. Dali se to može ili nemože?
2) Zamjeniti sve otpornike koji su trenutno karbonski 5% tolerancije s metalfilm 1% tolerancije.
3) Zamjeniti sve tranzistore.
4)Zamjeniti sve potenciometre.
A sad da čujem pokude i pohvale ako ih ima :)
branet
 
Postovi: 40
Pridružen/a: 14 sij 2012, 07:16

Re: Tehnics SU-7100K

PostPostao/la Kale021 » 02 sij 2014, 18:52

Moram ti kazati, da sam sa velikim upitnikom citao ovaj tvoj post.
No pokusati cu biti konkretan.

Svaki uredjaj, pogotovo prije desetak godina i vise, produkt je ciljanog razmisljanja inzinjera koji su utukli sate rada kod projektiranja uredjaja. I ja postujem taj njihov rezultat rada u toj mjeri da kada radim osvjezavanje tih straca, da maksimalno drzim se parametara koji su oni zadali.

Iskreno mi nije jasno sto zelis postici sa tim preinakama, osim da nakon ulozenog truda, i utrosenog novca, budes debelo razocaran, pa da na kraju svega uredjaj zavrsi na reciklaznom skladistu.

Kako si vec na pocetku kazao, i na prvom koraku su se vec javili problemi, a sto tek treba ocekivati nakon svega sto si planirao.
Ako zaista zelis sacuvati uredjaj, onda prvo dobro prouci service manual, pa vidi sto se da uciniti a da se drasticno ne mijenja uredjaj.

Sto se inace radi u restauriranju uredjaja: mijenjaju se elektroliti, pozeljno zener diode (istih karakteristika), testiraju se poluvodici i po potrebi mijenjaju ili sa istim takvim ili sa direktnim ekvivalentima, mijenjaju se trimeri, ciste se kontakti, ciste se preklopnici, selektrori, potenciometri... mijenjaju se termalne paste, svi spojevi se nanovo prelemljuju i to na nacin da se prvo posisa stari lem, pa tek nanese novi... itd... kao sto vidis brdo posla, nema tu precaca.

A raditi novi trafo zato sto si stavio jaci STK modul... vjeruj mi to nikamo ne vodi, radije se potrudi naci originalni STK modul.
Kale021
 
Postovi: 270
Pridružen/a: 04 svi 2011, 05:26


Natrag na Refresh starih uređaja

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.