Triode festival 2012 - lokacija i organizacijaaaaaaa

Re: Triode festival 2012 - lokacija i organizacijaaaaaaa

PostPostao/la sstrsat » 07 tra 2012, 18:20

tubeman je napisao/la:Sstrsat, izvukao si mi riječi iz usta !!!

Pa bilo je samo pitanje vrimena ki ce se od nas starijih prvi oglasit da te stvari kaze. Mada smo to vec vise puta ponovili, naglasimo jos jednom - TF je iskljucivo nekomercijalna manifestacija sa osnovnim ciljem promicanja samogradnje.
Ocemo li ili necemo u buducnosti kad prerastemo u Udrugu (osnivanje ne ovom TF-u u Bjelovaru :D ) pustit pod odredjenim uvitima nekog od komercijalnih proizvodjaca da se pojavi na TF-u stvar je buducih diskusija i dogovora
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la magis_audio » 07 tra 2012, 19:50

tubeman je napisao/la:Sstrsat, izvukao si mi riječi iz usta !!!
Bravo!
Upravo sam i sam mislio plasirati malu provokaciju na tu temu.

TF polako ali nezaustavljivo stasa u ozbiljnu "instituciju" samograditelja, zanesenjaka i zaljubljenika u dobar zvuk stvoren vlastitim rukama.
Nemam ništa protiv uključivanja "profesionalaca", odnosno bilo koga koji ima aspiracije prodavati svoje uređaje, ali to treba istitucionalno urediti.
Tu ne mislim alimentirati BAŠ NIKOGA.
Za sada se eventualno može zažmiriti na projekt DAH kojeg kao takvog ne smatram komerijalnim budući nije gotov proizvod.
On vjerojatno jest backdoor za neke druge stvari, ali tako dugo dok Dražen ima volju (a ima) podijeliti dio svog iskustva i znanje s drugima, to može biti samo jako pozitivno.
Međutim, pojaviti se odjednom s gotovim "projektima" za prodaju, je nešto sasvim drugo.

Možda se može početi razmišljati i o tome da se taj dio nekako izdvoji što bi trebalo biti podložno nekakvom sponzorstvu ili tako nešto.
Vjerujem da u ovom trenutku to nije baš moguće, jer skup kao takav nema formalnog organizatora.
Možda bi prošlo plaćanje runde cijeloj ekipi :) :) :)

Svaka čast nečijem znanju i ugledu, ali pojaviti se na forumu samo u trenutku kada se pokaže mogućnost za besplatnu tezgu (pogotovo na TF) nije u duhu foruma i TF, stoga to u tom obliku ne podržavam i pridružujem se Slobodanu.

Očito je došlo do nesporazuma koji neće postati neugodan, jer ćemo ga odmah razriješiti tako što nećemo predstaviti naš projekt na TF-u dok se eventualno ne steknu odgovarajući uvjeti, Naime, ovom prilikom dobili smo tek neslužbeni poziv koji smo prihvatili, a bez da smo se dodatno raspitali o pravilima učestvovanja.
magis_audio

PostPostao/la Edison » 07 tra 2012, 22:01

tubeman je napisao/la:Tu ne mislim alimentirati BAŠ NIKOGA.
Za sada se eventualno može zažmiriti na projekt DAH kojeg kao takvog ne smatram komerijalnim budući nije gotov proizvod.
On vjerojatno jest backdoor za neke druge stvari, ali tako dugo dok Dražen ima volju (a ima) podijeliti dio svog iskustva i znanje s drugima, to može biti samo jako pozitivno.

Tubemane, volio bih malo pojasnjenje oko ovog gore podebljanog. U cemu bi bio problem s DAH-om i samogradnjom?

DAH je kit, dobije se shema i svi dijelovi. Harkonen se na tome ne moze obogatiti, jer ako sam nabavim/kupim sve te dijelove dodje me isto, ili cak i vise nego sto on trazi... Zarada na tome je vrlo diskutabilna pa mislim da otpada kao argument.

DAH je kit koji samograditelj sam sastavlja. Ne vidim zasto bi bio problematican za TF? Kitove s cijevima prodaju npr. Audio Note, Sebart iz Slovenije, John Broskie (Aikido), Kinezi... moguce ima jos izvora. Svi ovi nabrojeni to rade komercijalno. I sto ako covjek kupi i sastavi Audio Note ili Sebartov kit i donese ga na TF? Zar to ne spada tamo? Koliko ja vidim to je samogradnja, ima cijevi, spadalo bi 100% na TF. Mi na TF koristimo (koristili smo) komercijalne CD-playere, komercijalne gramofone, nesto komercijalnih zica i slicno...

Sreca je nasa sto ima ljudi kao sto su harkonen i Dean koji zele pomoci samograditeljima. Kad sam ja kretao, nisam ni znao gdje cu sve nabaviti dijelove, i to mi je bio najveci problem. O nekakvom hrvatskom kitu moglo se samo sanjati. Sad postoji, i dovodimo ga pod znak pitanja. A kad se radi konkretno o DAH-2 pojacalu, pamookovo i moje nece ni sliciti jedno na drugo. Znaci, 100% samogradnja. I zbog cega bi se trebalo "zazmiriti na projekt DAH"?

Nije mi namjera provocirati, ali zanima me gdje je linija koja odredjuje sto je, a sto nije za TF?
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la harkonen » 07 tra 2012, 22:24

Tubeman je samo htio preko DAH-a (koji je ljudima poznat) ovdje staviti i pojasniti neki praktični "primjer" oko
toga gdje je i kako je to nejasna i mutna granica, s obzirom da je baš to pitanje koje si i sam sad postavio. Ni ja se ne
mogu odrediti samo tako.Što je tu komercijala? Granica DIY-komercijale? Što ćemo s tim? Ne možemo prihvatiti divlju komercijalizaciju TF-a jer će ona krenuti nekim svojim životom, koji sa ovim našim samograditeljskim , u kojem vjerujem - uživamo, nema puno pomirljivih dodirnih točaka.

Da sam ja kojim slučajem poduzetnik čija se tvrtka želi baviti i donositi profit sa audio komponentama vjerovatno bi DAH bio (u obje varijante) neko švračje jaje na TF-u. Podvala nečeg komercijalnog u samograditeljskim vodama. Ali tada bi koštao bar dvostruko, i ne bi bio zanimljiv nikome. Srećom pa se bavim nečim unosnijim. Ali i vjerujem da imate taj feeling, ovim (manje unosnim) mi se puno ljepše baviti. ;)

Moram pojasniti malo i magis-audio, dečke iz Kutine koji su se pojavili na forumu sa ciljem prezentacije na TF-u.
Naime, ja sam s njima u kontaktu nekih godinu-dvije i od prvog dana sam savjetovao forum i da se uključe u rad istoga,
pogotovo u sekciji zvučnika gdje im niko ne bi branio da komentiraju, predlažu, savjetuju, pitaju ako žele.
I ništa.
Prije par mjeseci ponovo savjetovao uključenje u forum i mogućnost da se kao graditelji, fizičke osobe, dakle ne "magis-audio" pojave na TF-u (koncept budućeg komercijalnog zvučnika bi se tako lijepo mogao na neki način "provjeriti") ali
i da se uključe u rad foruma.
I ništa.
Pametnom dvaput dosta.

I tako je to još jedan primjer da ćemo u bliskoj budućnosti pitanje - što sa komercijalom morati odlučiti, i to možda
već i na ovom TF-u te donijeti neke i prijedloge pa ćemo uz pametnu argumentaciju to i prihvatiti ili ne, kao i neki
okvirni način za to. Ako fulamo, bože moj, iduću godinu smo pametniji, ali postojat će neka odluka.
Upravo zbog toga sam stopirao već dogovorenu za ovaj TF prezentaciju Harbethovog modela za SET-ove, te premijeru
novog Audio Epilog zvučnika, također namjenjenog cijevnim pojačalima.... A ima toga još. Očigledno je interes za TF velik, što i ne čudi s obzirom na minimalan broj manifestacija audio tipa u zadnjih nekoliko godina...
Sve se redom otkazuju, TF ne.
:ugeek:
I'm too old for this s...
harkonen

PostPostao/la Lest » 08 tra 2012, 00:46

Pozdrav ekipi!

Na zalost nema me puno na forumu,ne sudjelujem u organizaciji i ostalome,...zena..klinac..ne stigne se.

No eto da se javim i podijelim neke natuknice.

Dolazim sigurno u petak popodne i nosim sa sobom CDP Rotel 991 AE (sa servisa by Gasho),dva para interkonekta Straight Wire Encore II i Audioquest Panther te zvucnicke Straight Wire Encore II.

Sve navedeno sto donosim je na raspolaganju za uklapanje u neciji setup.Ako nekome treba neka komponenta,bilo bi dobro da se otvori topic (kao prosle godine) sa konacnim sistemima/setupovima, da ne bude zavrzlama kad se dodje,lijepo se ovdje odmah dogovorimo tko je s kime i s cim u setupu.

Nosim 15 litara Terana i 15 litara Malvazije,podrazumjeva se :D
Lest

PostPostao/la Khadgar2007 » 08 tra 2012, 00:58

Za malvaziju bi se ako je moguće predbilježio. ;)
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la Lest » 08 tra 2012, 01:44

Khadgar2007 je napisao/la:Za malvaziju bi se ako je moguće predbilježio. ;)

Ti imas i onako bonus od prosle godine sto si mi pomogao nosit opremu iz stana :hail: ù

Nema se sto predbiljezit za vino,samo si osigurajte svi case :D
Lest

PostPostao/la Khadgar2007 » 08 tra 2012, 02:14

Ponesem ja krigl od 0,5l od kuće. :lol: :twisted: :lol:
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la tubeman » 08 tra 2012, 08:47

Mislim da bi zadnjih desetak postova trebalo ili izbrisati ili spremiti nekuda da ne smetaju ;)
Nema više potrebe puno odgovarati jer je sve rečeno.

Još samo pojašnjenje Edisonu.
Mislim da sam se ogradio od DAH projekta i rekao da ga ne smatram komercijalnim projektom jer se ne radi o gotovom proizvodu.
Dakle, sastaviti će ga svatko kako želi, i pri tome može dodati svoje modifikacije.
Pravi DIY prizvod karakteriziraju osobne, posebice estetske modifikacije.
Sheme su pri tome irelevantne, jer se ionako ne mogu "izmisliti".
Sve je već izmišljeno i uz malo poznavanja tematike svatko može od pojedinih sklopova skalupiti "svoju shemu".
Za one kojima je to strano, ili im se ne da, Harkonen je kompilirao prvotni sklop koji je nakon toga, iako jednostavan, evoluirai i doživio dosta promjena.
Dakle ovdje se radi o predloženoj shemi koja je javno objavljena, za nju se ne traže nikakve naknade, a cijela zajednica sudjeluje sa svojim idejama, željama i prijedlozima.
I to je po meni DIY duh kojemu težimo.

Većina tih uređaja neće biti savršena iz ovog ili onog razloga, ali veselje i ponos koje osjetiš kada sam napraviš nešto tako, ne može se gotovo s ničime usporediti, pogotovo ako je to prvi uradak.

Druga stvar su komercijalni proizvodi koji su popraćeni s nekakvom tablicom karakteristika ( i plaćenom, izmišljenom a neki puta možda čak iskrenom recenzijom).
Iza toga se sakriva prilično prizemna stvar. O volumenima, izvedbama i sl. ionako je već sve rečeno.
Danas svatko može nabaviti dobre strojeve i napraviti savršenu drvenariju za zvučnike.
Još je jednostavnije sve naručiti u Kini jer je kod nas rad preskup.

Kao primjer mogu navesti "proizvod" koji se lijepi uz bateriju mobitela koji će nas zaštiti od smrtonosnih zračenja koja ovaj puta dolaze iz "BATERIJE".
Valjda je ovaj puta UHF zračenje bilo previše obično.
Napraviš kampanju, naručiš iz KINE "to nešto" što sliči na deblju plastičnu naljepnicu, gdje će ti odmah staviti tvoj logo, zapakirati u prekrasnu kutijicu, naštampati reklamne letke i što god već hoćeš.
Zajedno s poštarinom to košta manje od dolara.

Glupi hrvati to kupuju za 100+ kuna jer vjeruju da će im ta pi...darija spriječiti izumiranje ganglija dok oni bjesomučno telefoniraju.
Naravno, Na letku piše da je to nastalo trudom i istraživanjima vrhunskih hrvatskih stručnjaka :(

I Meni je puna kapa "odličnih i jeftinih drivera" utrpanih u CNC kutije i posutih s vještičjim prahom kojeg je sastav poznat samo autorima, a kojima se onda pjevaju hvalospjevi.
To ne postoji, odnosno, može se za par sto kuna kupiti u raznim trgovačkim centrima, ali to je omrznuta i "nekvalitetna" kineska roba.

Zato je možda ulet magis-audia bio tek nespretan, ali ako je onako kao što je Harkonen napisao (u što ne sumnjam), onda je moj stav još tvrđi.

Mogao je netko od njih, ali pod osobnim nickom ponuditi vođenje izrade nekog npr. entry level zvučnika (ili su baš svi high end pa gradnja nije jednostavna ?).
Ovdje bi sigurno bilo zainteresiranih, ako ne za pravu gradnju, onda barem za stjecanje nekih konkretnih iskustava.
To bi bila i najveća korist za magis-audio.
Bjelodano je da mnogi članovi ovog ili onog foruma iza svojih forumskih aktivnosti imaju i komercijalne ciljeve.
To im nitko ne može zamjeriti jer od nečega se mora i živjeti, ali tu treba imati neku mjeru.

Ako se ove godine uspije formirati udruga, tada će postojati mogućnosti da profesionalci (naravno, na legalan i primjeren način) pokažu svoju robu.
Uvjeren sam da će to biti isključivo prijatelji i članovi foruma, jer nisam siguran će se ovdje naći netko tko će kupiti bilo što akomože sam ili uz pomoć ove zajednice napraviti sam.

U suprotnom je zalutao na ovaj forum ;) :)
tubeman

PostPostao/la tom_hifi » 08 tra 2012, 09:32

Potpisujem ovo gore. :hail:
tom_hifi

PrethodnaSljedeća

Natrag na Triode festival

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.