Mislim da bi zadnjih desetak postova trebalo ili izbrisati ili spremiti nekuda da ne smetaju

Nema više potrebe puno odgovarati jer je sve rečeno.
Još samo pojašnjenje Edisonu.
Mislim da sam se ogradio od DAH projekta i rekao da ga ne smatram komercijalnim projektom jer se ne radi o gotovom proizvodu.
Dakle, sastaviti će ga svatko kako želi, i pri tome može dodati svoje modifikacije.
Pravi DIY prizvod karakteriziraju osobne, posebice estetske modifikacije.
Sheme su pri tome irelevantne, jer se ionako ne mogu "izmisliti".
Sve je već izmišljeno i uz malo poznavanja tematike svatko može od pojedinih sklopova skalupiti "svoju shemu".
Za one kojima je to strano, ili im se ne da, Harkonen je kompilirao prvotni sklop koji je nakon toga, iako jednostavan, evoluirai i doživio dosta promjena.
Dakle ovdje se radi o predloženoj shemi koja je javno objavljena, za nju se ne traže nikakve naknade, a cijela zajednica sudjeluje sa svojim idejama, željama i prijedlozima.
I to je po meni DIY duh kojemu težimo.
Većina tih uređaja neće biti savršena iz ovog ili onog razloga, ali veselje i ponos koje osjetiš kada sam napraviš nešto tako, ne može se gotovo s ničime usporediti, pogotovo ako je to prvi uradak.
Druga stvar su komercijalni proizvodi koji su popraćeni s nekakvom tablicom karakteristika ( i plaćenom, izmišljenom a neki puta možda čak iskrenom recenzijom).
Iza toga se sakriva prilično prizemna stvar. O volumenima, izvedbama i sl. ionako je već sve rečeno.
Danas svatko može nabaviti dobre strojeve i napraviti savršenu drvenariju za zvučnike.
Još je jednostavnije sve naručiti u Kini jer je kod nas rad preskup.
Kao primjer mogu navesti "proizvod" koji se lijepi uz bateriju mobitela koji će nas zaštiti od smrtonosnih zračenja koja ovaj puta dolaze iz "BATERIJE".
Valjda je ovaj puta UHF zračenje bilo previše obično.
Napraviš kampanju, naručiš iz KINE "to nešto" što sliči na deblju plastičnu naljepnicu, gdje će ti odmah staviti tvoj logo, zapakirati u prekrasnu kutijicu, naštampati reklamne letke i što god već hoćeš.
Zajedno s poštarinom to košta manje od dolara.
Glupi hrvati to kupuju za 100+ kuna jer vjeruju da će im ta pi...darija spriječiti izumiranje ganglija dok oni bjesomučno telefoniraju.
Naravno, Na letku piše da je to nastalo trudom i istraživanjima vrhunskih hrvatskih stručnjaka

I Meni je puna kapa "odličnih i jeftinih drivera" utrpanih u CNC kutije i posutih s vještičjim prahom kojeg je sastav poznat samo autorima, a kojima se onda pjevaju hvalospjevi.
To ne postoji, odnosno, može se za par sto kuna kupiti u raznim trgovačkim centrima, ali to je omrznuta i "nekvalitetna" kineska roba.
Zato je možda ulet magis-audia bio tek nespretan, ali ako je onako kao što je Harkonen napisao (u što ne sumnjam), onda je moj stav još tvrđi.
Mogao je netko od njih, ali pod osobnim nickom ponuditi vođenje izrade nekog npr. entry level zvučnika (ili su baš svi high end pa gradnja nije jednostavna ?).
Ovdje bi sigurno bilo zainteresiranih, ako ne za pravu gradnju, onda barem za stjecanje nekih konkretnih iskustava.
To bi bila i najveća korist za magis-audio.
Bjelodano je da mnogi članovi ovog ili onog foruma iza svojih forumskih aktivnosti imaju i komercijalne ciljeve.
To im nitko ne može zamjeriti jer od nečega se mora i živjeti, ali tu treba imati neku mjeru.
Ako se ove godine uspije formirati udruga, tada će postojati mogućnosti da profesionalci (naravno, na legalan i primjeren način) pokažu svoju robu.
Uvjeren sam da će to biti isključivo prijatelji i članovi foruma, jer nisam siguran će se ovdje naći netko tko će kupiti bilo što akomože sam ili uz pomoć ove zajednice napraviti sam.
U suprotnom je zalutao na ovaj forum