Triode festival 2012 - lokacija i organizacijaaaaaaa

Re: Triode festival 2012 - lokacija i organizacijaaaaaaa

PostPostao/la harkonen » 08 tra 2012, 09:50

Ne treba ovo brisati, neka stoji i jednog dana će nas sjetiti da smo i o tome pričali..... a moralo se reći.
:ugeek:
I'm too old for this s...
harkonen

PostPostao/la magis_audio » 08 tra 2012, 15:49

Nakon što sam pročitao nekoliko zadnjih postova, nalazim za shodno ponoviti da neće biti nikakvog problema oko našeg učešća već ćemo pričekati do neke eventualne odluke u budučnosti da se na izložbi mogu prikazivati i komercijalni eksponati.

Do naše prijave došlo je usljed nesporazuma u komunikaciji i sa naše strane pogrešno shvaćenih informacija o prirodi ove manifestacije.

Ne znam se šetati po forumima i nikako nisam uspijevao dokučiti čak ni gdje se prijavljuje, tek naknadno sam shvatio neke od naputaka oko toga. Isto tako, ne znam gdje se odjaviti pa molim neka se ovaj post onda prizna kao odjava sudjelovanja.

Želim puno uspjeha u organizaciji priredbe na koju ću svakako doći kao posjetitelj.

Miroslav Ćelap
magis_audio

PostPostao/la elvis » 08 tra 2012, 22:32

Moram ovo kratko prokomentirati obzirom da se ne slažem sa većinom ovdje napisanog. Naime reakcija na magis_audio ponudu da prezentira svoj OB zvučnik na TF3 mi se u najmanju ruku čini neprimjerenom. Tanka je crta koja razdvaja DIY i manufakturne "komercijalne" uratke koji su nastali upravo radi bavljenja DIY-em. Ja osobno ne poznajem te ljude iz Kutine, ali na sljedećem TF-u bi mi bilo zadovoljstvo upoznati ih, bar na kratko poslušati njihov OB, razmijeniti iskustva... Na kraju krajeva koliko sam shvatio na TF-u će baš OB biti sveprisutan pa zašto ne čuti još jedan u nizu. Cilj njihove prezentacije među hrpom samograditelja koji ionako sve sami izrađuju sigurno nije primarno komercijalan. Njima bi bio koristan feedback, a nama bi to bilo još jedno korisno iskustvo. U postovima se spominju nekakva TF pravila, a onda se spominje da tih pravila zapravo nema... tj. da ih baš na TF3 treba definirati. Pa ako je tako, onda zanemarimo ta pravila kojih zapravo nema. Ja jednostavno želim čuti kako radi REAL1, kako radi DAH, kako rade Harbethovi modeli za SET-ove, te premijeru novog Audio Epilog zvučnika. Na brzinu izmislimo pravilo tipa "3 gosta na TF-u 3", zar je to problem? Službeno pozovimo te ljude i zahvalimo na volji da nam nešto prezentiraju, ionako će to sve financirati svojim novcem. Daleko su naše manufakture od velikih audio korporacija. Iza tih manufaktura je prvenstveno entuzijazam i potrošena hrpa vlastitog novca, vremena i znanja stečenog iskustvom baš u DIY-u. Zato molim one koji misle da su sveti Petar sa ključevima od vrata TF3-a da malo razmisle o svemu, jer isključivost nikada nije ništa dobro donijela pa neće ni sada. Bilo kakve diskriminacije trebalo bi izbaciti iz glava puno prije pisanja budućeg statuta buduće TF Udruge.

Pozz, Elvis
elvis

PostPostao/la zbotic » 08 tra 2012, 22:50

Ovo potpisujem. Komercijala su razni "zastupnici" i "distributeri", a mali proizvođači s nama dijele sudbinu uglavnom kao zaljubljenici i samozaposlenici.
Mislim da bi svakome od nas bila čast da na festival dođe Nelson Pass ili Vladimir Šušurin, a kada njih već nema neka i ovi naši mali proizvođači pokažu što znaju. Ako budu agresivni u svojoj samohvali i prezentaciji lako im je slijedeći put otkazati gostoprimstvo. Ali imati poneki potencijalo komercijalni uređaj uz ove samograditeljske samo može podići nivo festivala.
Eto to je moje mišljenje, ali kako ja i nisam netko tko je fan cijevnih uređaja (i jednostaznih zvučnika i sl.) možda vam ne znači puno, ali je poprilično objektivan stav. Za opće dobro.

P.S. Ako se dobro sjećam i Solaja je proizvođač koji je bio na festivalu i vjerojatno vam je bilo drago jer je zaljubljenik i može se od njega nešto zanimljivo čuti. Nisu svi proizvođači ni nešto veliki znalci, ali ne valja im zatvarati vrata upravo da bi jednom došli i oni pravi. ;)
zbotic

PostPostao/la Roko » 08 tra 2012, 23:28

Moje mišljenje je da je ovdje nekako više bio naglasak na stimulaciji ljudi na aktivniji doprinos i učešće u samograditeljskim raspravama na forumu, inputu znanja i iskustva, aktivnom sudjelovanju u realizaciji projekata i rješavanju problema, upravo onako kako to rade i svi ostali na forumu i na TF-u, svatko na svoj način.
neciviliziran, nekvalitetan i ne vidim dalje od nosa
Roko

PostPostao/la elvis » 09 tra 2012, 00:10

Kakve veze ima sudjelovanje na Forumu sa TF3? Pa zar TF3 nije mjesto gdje će se razmijeniti pokoja riječ i saznati nešto onako direktno u razgovoru, razmijeniti pokoje iskustvo. Znači ako si DIY-er, a nisi na OVOM FORUMU nemaš šta tražiti na TF3 ... ja sada stvarno ništa ne shvaćam... opet diskriminacija. ??
elvis

PostPostao/la davorin » 09 tra 2012, 00:32

Jako je tanka crta između pravih i komercijalnih (samo)graditelja u Hrvatskoj, a kako momentalno i nije točno određena, ne smatram korektnim dijeliti "packe" i zabranjivati pristup TF bilo kome. Ekipa iz magis_audio nije niti krila svoju djelatnost i namjere, a razlika između njih i mnogih samograditelja sa foruma je samo u tome što su imali hrabrosti svoj entuzijazam i hobi komercijalizirati.
Osobno prodam sve što napravim, za neke uređaje dobijem novce unaprijed, a za neke onda kada mi dosade, ili ih zamjenim nakon korištenja doma sa boljima ili novijima. Sve su to igračke odraslog "dječaka", a njihova prodaja mi omogućuje da dalje nastavim sa gradnjama i eksperimentiranjem bez opterećenja kućnog budžeta.
Kako godišnje prodam 10-ak uređaja, vjerojatno sam u dosadašnjem životu prodao više uređaja od mnogih malih firmi iz Hrvatske, ali se ipak smatram i dalje samograditeljem. U radioni u svakom momentu imam 10-ak gotovih uređaja i bar još toliko u raznim fazama izrade, koje nisam niti pokušao predstaviti na forumu upravo zbog nejasnih pravila o tome što je komercijalna izrada, a što stvarno amaterska i samograditeljska.
Preko foruma su se kroz tekstove i diskusije članova nenamjerno provukle i mnoge besplatne reklame raznih malih firmi i zanatskih radionica, ali to nitko nije do sada osudio (niti ih osuđujem). Kupnja gotovog trafa, šasije ili "kit"-kompleta od nekoga nije ustupak komercijalizaciji, iako se tim putem preko izloženog uređaja nenamjerno reklamira prodavač.
Podržavam dolazak svih onih koji imaju što predstaviti što su i sami proizveli (a ne preprodali!), barem kao gostiju.
davorin

PostPostao/la Edison » 09 tra 2012, 00:40

zbotic je napisao/la:P.S. Ako se dobro sjećam i Solaja je proizvođač koji je bio na festivalu i vjerojatno vam je bilo drago jer je zaljubljenik i može se od njega nešto zanimljivo čuti. Nisu svi proizvođači ni nešto veliki znalci, ali ne valja im zatvarati vrata upravo da bi jednom došli i oni pravi. ;)

Nije bio Solaja, nego Nikola Vukusic iz tvrtke "Gala". Vrlo simpatican chicha, odrzao je i predavanje i dodao malo "zacina" proslogodisnjem TF u Umagu.

Neka mi oproste decki iz Magis audija, ali ja za njih do sad nisam cuo. Oni po meni i nisu komercijala... nikad cuo, vidio reklamu, nisu mi pokusali nista prodati. Harbeth je u svakom slucaju komercijala, i vecina nas je cula za tog proizvodjaca, Audio Epilog, isto tako.

Posto je ovo Hrvatski triode festival, trebalo bi pomoci domace male proizvodjace i manufakture, samo treba dogovoriti nacin. Tanka je linija koja dijeli malu manufakturu i DIY. Cesto se radi o DIY-eru koji nesto pokusava pokrenuti. Ja ne bih ulazio u to tko moze sudjelovati, a tko ne. Oni koji ce osnivati udrugu, neka o tome razmisle i donesu neke zakljucke.

Mogu samo reci da su decki iz Magis audija vrlo uvidjajni i fer. Ispricali su se kad su shvatili da je u pitanju nesporazum i nisu pravili nikakve komplikacije. Ako im to sto znaci, time su zasluzili moj respekt.
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la Roko » 09 tra 2012, 01:30

elvis je napisao/la:Znači ako si DIY-er, a nisi na OVOM FORUMU nemaš šta tražiti na TF3 ... ja sada stvarno ništa ne shvaćam... opet diskriminacija. ??

Nije ti dobar zaključak, takvo što nikom ne pada na pamet. To bi bilo jednako kao i ovakav zaključak: Ako jesi na ovom forumu, nemaš šta tražiti na TF3.
Obje premise su besmislene. I ne pomažu.

TF i forum su, to je moje mišljenje, uvijek bili otvoreni svim samograditeljima. Baziraju se na entuzijazmu njegovih sudionika, na potpuno neprofitnoj i nekomercijalnoj bazi. Benefit i jednog i drugog su druženje i razmjena iskustava i znanja koje se ovdje nesebično dijeli, ljudi troše svoje dragocjeno vrijeme na pisanje zaista izvrsnih edukativnih postova, kao zaista rijetko gdje, i uvijek su spremni pomoći savjetima, čak i vrlo konkretnim radovima, razmjenom dijelova i materijala. Vjerujem da smo svi na to ponosni i da taj dio nitko ne dovodi u pitanje, niti je isključiv. Isključiv stav (ni diskriminaciju) još nisam pročitao u cijeloj ovoj raspravi, nekoliko (različitih) mišljenja i dilema da, ali isključiv stav ne.
neciviliziran, nekvalitetan i ne vidim dalje od nosa
Roko

PostPostao/la nik » 09 tra 2012, 07:24

Pozdrav svima.
Želim iznijeti mišljenje čovjeka koji cijeli život tj.cca 36 god od svojih trenutno 51 radi u profesionalnoj audio tehnici i elektronici i od toga živi.Vlasnik sam također male firme koja pokušava nešto napraviti u Hrvatskoj pa i vani.Sudionik sam svih TF-a i u kontaktu s puno samograditelja.U svoj posao sam uložio jako puno love i još više vremena.Bilo bi mi strašno drago da
na TF-u mogu izložiti neke svoje proizvode kao i da se mogu reklamirati na forumu.Naravno reklamu sam i spreman platiti
u okvirima trenutnih mogućnosti.
Predlažem da se na ovom TF-u osnuje udruga i da ozbiljno razmišljamo o izlaganju i komercijalnih uradaka ali moj prijedlog je da to ostanu samo Hrvatski proizvodi.
S obzirom da kod nas postoji svega nekoliko poduzeća koja se bave proizvodnjom i prodajom tih uređaja to bi im vjerojatno pomoglo u poslovanju.S druge strane nešto bi naučili jedni od drugih.Za taj nastup i reklamiranje na forumu trebalo bi izdvojiti
neka sredstva koja bi se koristila za rad buduće udruge.
Ponavljam ponovo da sam mišljenja da bi u Bjelovaru svakako trebalo razgovarati o tome.
Pozdrav samograditeljima i profesionalcima
Nik
nik

PrethodnaSljedeća

Natrag na Triode festival

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.