Johnny je napisao/la:kako su posloženi volume potenciometri na tim nekim starim uređajima?
Idealno bi bilo kad bi bili preamp, motorizirani pot, receiver daljinskog i neki relej selektor ulaza odvojeni kao neka cjelina / pločica.
Zli japanski izlaz bi bio amputiran odma. Umjesto njega bi bili mili j-fetovi, žaruljice, transformatori

Ja bih preporucio temeljito proucavanje zlih japanskih izlaza i pogotovo ulaza, da ne bi promasio koji JFET koje se danas moze kupiti jos samo u fake varijanti.
Zpsolutno sve osim cijevi sto se danas toliko postuje je stiglo punim krugom u danasnje uredjaje via Japan, u zlatno doba HiFija od sredine 70-ih do sredine 80-ih i jos malo tamo rane i srednje 90-e. I zaruljice su stigle od tamo, samo kasnije. I konstrukcija debeli aluminij plus dreve je stigla od tamo. Ukupno, ti nemili japanci su pozaboravljali vec o tome vise nego sto se danas zna. Na zalost, doslovno, cak toliko da ni oni vise ne znaju.
A to da ces dobiti aluminiji dreve za 100kn u nekoj iole kvaliteti, pa rastaviti da bi dobio kutiju, to su uglavnom pusti snovi. A i kome se zalomi, taj bolje da se kloni ljudi koji stvarno znaju sto je dobar vintage, jer vidjevsi sto se dogodilo s takvim uredjajem, mogli bi ti zavrnut vratom. Ja sam se i sam nadozivljavao takvih genijalnih kreacija, i onima koji bi se upustali u to bi porucio da se puste fiks ideja i prime ucenja, jer bi im se moglo dogoditi da se pkkoju godinu kasnije lupaju u glavu sto su ucinili.