Kako dobiti visokosjajni lak (piano lak)

Kako dobiti visokosjajni lak (piano lak)

PostPostao/la zbotic » 12 vel 2015, 23:37

Neću još otkriti što radim, ali ima li neki savjet ili link kako na metalnoj i drvenoj površini dobiti efekt piano laka? Koji lak koristiti, neki specijalni postupak itd....
zbotic
 
Postovi: 1941
Pridružen/a: 04 svi 2011, 07:14

Re: Kako dobiti visokosjajni lak (piano lak)

PostPostao/la Mate » 13 vel 2015, 11:58

Sjećam se da je Gašo jednom pisao o tome dok prezentirao svoje neke crne TLove . Mislim da je to bilo na audiofil forumu. Ali koliko se sjećam to mu je ipak radio meštar, on je obavljao neke fizikalne poslove. Pošalji mu poruku.
koliko ja znam, podloga je bitna. Dakle kvalitetno drvo koje se da savršeno izbrusiti ili ako je furnirano, onda taj furnir mora biti dobar (bez utora) odnosno da se da izbrusiti.
Ako ide crna boja onda se mislim može i kitati pa beskonačno puta brusiti. Ako podloga nije savršeno glatka bojim se da je rezultat pokakan. I mislim da je špric obavezan kao i više ruka sa sušenjem i poliranjem između.
Ali u stvari neman ti pojma. Treba netko ko zaista zna.
E da, i @stršljen je to radio zadnji, tj njegov meštar.
Avatar
Mate
 
Postovi: 1138
Pridružen/a: 12 svi 2011, 06:55
Lokacija: Prigradica

Re: Kako dobiti visokosjajni lak (piano lak)

PostPostao/la Roko » 13 vel 2015, 23:54

Vjerujem da si već naletio na ova uputstva, ali ako kojim slučajem nisi možda pomogne. Uglavnom, onako kako je Mate već fino napisao i naveo, ukoliko nemaš mogućnost strojne obrade (bar dijelom), stvar se svodi na dosta brušenja (počevši od grubljeg brusnog papira pa postepeno prema finijem do najfinijeg), lakiranja (koliko vidim tu su visokokvalitetni poliuretani imperativ, i to dobro razrijeđeni pa nanošeni u puno jako tankih slojeva), te na kraju poliranja do visokog sjaja (politiranja).
Osnov je savršeno ravna i glatka površina na koju se nanosi lak, što je ravnija i glađa, to bolje.
neciviliziran, nekvalitetan i ne vidim dalje od nosa
Avatar
Roko
 
Postovi: 2037
Pridružen/a: 03 svi 2011, 23:10
Lokacija: Zadar


Natrag na Za početnike

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.