Novi članovi

Hrvatski DIY Audio forum

Re: Novi članovi

PostPostao/la harkonen » 19 kol 2011, 10:19

Paaaa... ne može se reći da si fulao forum, to sigurno.
A to za 5 godina - zaboravi. Ide to u produkciju i ranije....
I'm too old for this s...
harkonen

PostPostao/la zuzi » 19 kol 2011, 10:50

Ma kakvih pet godina.Baš sam Harkonenu mislio predložiti otvaranje tečaja za samograditelje cjevaša,. Predmeti bi bili onako okvirno - slijedeći:

1.Odvikavanje od tranzistora i njihovog grain zvuka. Uvodno predavanje.
2.Ograničenje u izboru kablova-kakvi u ampu takvi i do zvučnika.
3.Čitanje šema s posebnim osvrtom na čitanje podnožja složenih cijevi (od heksoda nadalje).
3.Upoznavanje sa vrstama podnožja i njihovim čišćenjem (nova su teže nabavljiva).
4.Lemljenje (odvikavanje od lemilica male snage s posebnim osvrtom na tri mm debelu žicu za vođenje mase.
5.Nabijeni kondenzator od 500 volti
6.Što sa krivo spojenim lampama i kako dalje
7.Vrlo strogo predavanje o tome da osim 300 b i 2A3 postoje i druge lampe
8.Uvjeravanje polaznika tečaja da ne odustane
Think pozitiv stay negativ
zuzi

PostPostao/la harkonen » 19 kol 2011, 11:16

Fala svetoj Triodi, na ovom forumu smo nabacali dovoljno materijala za dobar početak samogradnji
baš sa naglaskom razumljivosti, pa tako možda naprednijim diyerima izgleda da tupimo bez veze, ali koristi.
Ako je Vaša Predcednička milost uočila - grade se cijevni bufferi, DAH-ampovi, monoblokovi, samo u Vž je dosta novih
projekata u nekoj fazi izgradnje ili samo pripreme istog. A što je to 300B? :-)

Dakle, radimo na tome, no ono odvikavanje od tranzistora je najbitnije pa bi mogli taj tečaj podijeliti
kako bi uvodni ciklus uglavnom bio to. Odvikavanje. Od bilo čega. Ovisnost o audiofiliji općenito.....
I zamjeniti je ovisnošću o glazbi.

A svojoj Predcedničkom autoritativnošću izvršite ukidanje vjekovnoj jaza (ne jazza, nego jaza) između ČA i VŽ i
čovjeku pokažite da živi već u blizini lampaškog raja..... :ugeek:
harkonen

PostPostao/la zuzi » 19 kol 2011, 11:21

Tu mi je ČK-VŽ zakazao tajnik,on je češće u ČK ali izgleda samo sa highenderima.
Think pozitiv stay negativ
zuzi

PostPostao/la Dean » 19 kol 2011, 17:46

@Zuzi; Potrgao sam se od smjeha slika

možemo li tome dodati nešto o usviravanju laka na kutijama i učenje gledanja kroz zavjesu na pozornici? Bio bih zahvalan i rezervirao bih sjedalo u prvom redu..
Dean

PostPostao/la Edison » 19 kol 2011, 17:53

zuzi je napisao/la:Tu mi je ČK-VŽ zakazao tajnik,on je češće u ČK ali izgleda samo sa highenderima.

U Cakovcu ima highlandera? ;)
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la harkonen » 19 kol 2011, 18:41

Znaš , prapor i les katkada znaju biti zanimljivi životinjakama poznatim kao krtovi i krtice.
Oni taj prapor i les znaju katkada izdubsti pa izdići i otaj čas naprave 8-13cm nadmorske visine.
I tako par krtova i tako par slojeva i nisi se ni snaš'o kadli živiš na 0,5m nadmorske visine.
I kak ne bi bio highlander?
Inače, znaš da smo mi na malo većoj nadmorskoj od mnogijeh gorštaka iz Like. Evo recimo, sad sjedim
za računalom na 130m nadmorske. A Trsat je na od 90-140m, ne? Dosta se Ličana onesvijesti od te visine .-)
Znači, mi (podravci i posavci) su kao i međimurci highlanderi i highenderi......a možda je sve u glavi.
Hmmm,da....sparina je.
harkonen

PostPostao/la sstrsat » 19 kol 2011, 18:51

harkonen je napisao/la:I kak ne bi bio highlander?
Inače, znaš da smo mi na malo većoj nadmorskoj od mnogijeh gorštaka iz Like. Evo recimo, sad sjedim
za računalom na 130m nadmorske.

A je ti neka visina, pa tu divokoza doprasi va 3 koraka :lol: :lol: :lol:
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la harkonen » 19 kol 2011, 18:59

Mi smo takve divokoze odavno pojeli. I zalili gemištom. Do dva. Možda i tri. Hmm,da....
Tako da ti divokoze kod nas sad ne dolaze.
Onda mi u nedostatku istih radimo lampaše i okupljamo se i pravimo da kužimo glazbu....
Napravimo i kakav čudan zvučnik, pa još većeg veselja. Razmotamo i kakav stari čudni kabel tu i tamo.
A da imamo divokoze, eee, što bi ih u slast poj...
Na veliku žalost Društva za zaštitu divokoza (koji sigurno postoji i mlati pare iz našeg poreza) - pojeli.
:D
harkonen

PostPostao/la Edison » 19 kol 2011, 21:06

harkonen je napisao/la:Inače, znaš da smo mi na malo većoj nadmorskoj od mnogijeh gorštaka iz Like. Evo recimo, sad sjedim
za računalom na 130m nadmorske. A Trsat je na od 90-140m, ne? Dosta se Ličana onesvijesti od te visine .-)

Ja sam na moru, a evo me na 90m nadmorske visine. Da sam koji metar vise, imao bih ljepsi pregled nad Kvarnerom i Uckom... No, bio sam 9x na Triglavu, ako se to broji...

I crni harkonen, kako ste pojeli divokoze? To su zasticene zivotinje. Valjda onda kad ste jeli nisu bile... :o
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PrethodnaSljedeća

Natrag na Hrvatski DIY Audio

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.