Postao/la Schultz » 02 pro 2011, 22:29
Svima voljnima povremenog ribolova na moru s udicom mogu preporučiti takozvanog bibija...
Dok je živ može se naješkati cijeli ali treba igla...
Ja osobno ga nožem na kraju "tijela" zarežem popreko cca 5 mm, pa sa tupom stranom noža mu izbacim utrobicu i u plastičnu kutijicu i posoliti sam MALO krupne soli i u duboko.
Uzmeš na more koliko ti treba a sol ga malo stvrdne da ne pada lako.
Ono malo sam boldao zato jer sam ja mislio da treba staviti puno soli da se ne usmrdi pa sam dobio okamenjeni bibi kojega sam jedva na udicu mogao naješkati.
Kilo je bilo 10 -15€ u Trstu i meni je trajalo sa mojom ribarijom cijelo ljeto... Sada ima za kupiti i kod nas u svakoj boljoj butigi za ribariju. Možda nema uvjek ali ima po narudžbi...
Svaka preporuka.
Možda mi trioda i pentoda nisu najjasnije ali oko mora sam vrlo dobar. Jedino u moru tj. pod morem se ne osjećam baš najbolje jer sam uvjek nažderan i nalokan a to neide jedno s drugime.
Uostalom, mislim da malo pravih primoraca (a za sebe mogu reći da jesam...) voli i bavi se ronjenjem. Svaka čast izuzecima i ima ih dosta ali obično izuzeci potvrđuju pravilo.
Malvazijski tigar