Mate i pendžeri...

Re: Mate i pendžeri...

PostPostao/la bepone » 12 stu 2012, 20:55

ubuntu 12.04. (linuks)
ali ko i mate svako toliko mi zatrebaju windoiwsi pa iman i njih. dupli OS. izbor pri paljenju.
bepone

PostPostao/la harkonen » 12 stu 2012, 21:02

MS DOS 6.22, zadnja stvar koja je radila točno ono što si naredio. Jedno po jedno :-)
I po čemu Šteficin mali nije imao šta prčkati.....
A od grafičkih, meni je OS2/Warp ostao u dobrom sjećanju.
Šteta što nije izgurao do kraja....
I'm too old for this s...
harkonen

PostPostao/la Khadgar2007 » 12 stu 2012, 21:09

Micro, skinuo sam si LinuxCNC pa ću njega isprobati da vidim na ča liči,ali planirano je bilo goniti sa MACH3. Od hardvera imam sljedeće neku Gigabyte miniATX na koju sam natrkeljio AMD 800MHz i 512Mb RAMa. To je bio HTPC od kojeg sam rastavio prije jedno 4 godine.Budući da sam sada kupio novi hard jedan stari iz svog kompa ide van-80Gb i to se stavlja, samo da nabavim neko napajanje i komp je gotov i može se isprobavati razni software na njemu.
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la zika » 12 stu 2012, 21:45

harkonen je napisao/la:MS DOS 6.22, zadnja stvar koja je radila točno ono što si naredio. Jedno po jedno :-)
Desqview je bio zakon... :)
Sada, zna se...
No use permitting some prophet of doom to wipe every smile away. Come hear the music play. || In a search for the best simulacrum...
zika

PostPostao/la zika » 12 stu 2012, 21:47

Khadgar2007 je napisao/la:Micro, skinuo sam si LinuxCNC pa ću njega isprobati da vidim na ča liči,ali planirano je bilo goniti sa MACH3. Od hardvera imam sljedeće neku Gigabyte miniATX na koju sam natrkeljio AMD 800MHz i 512Mb RAMa. To je bio HTPC od kojeg sam rastavio prije jedno 4 godine.Budući da sam sada kupio novi hard jedan stari iz svog kompa ide van-80Gb i to se stavlja, samo da nabavim neko napajanje i komp je gotov i može se isprobavati razni software na njemu.
Kakova slucajnost> kod nas na Ubuntu Forum-u upravo je pocela prica oko LinuxCNC-a. Gledam poruku i stresem se da sam vec toliko omatorio da mesam Forum-e... :)
No use permitting some prophet of doom to wipe every smile away. Come hear the music play. || In a search for the best simulacrum...
zika

PostPostao/la tom_hifi » 12 stu 2012, 21:58

harkonen je napisao/la:MS DOS 6.22, zadnja stvar koja je radila točno ono što si naredio. Jedno po jedno :-)

DOS je bio prejaka stvar. Sjećam se još većine naredbi. imao sam 386-icu u to vrijeme. 4mb RAM-a, 80MB HDD i Matrox Millenium VGA :)
tom_hifi

PostPostao/la zika » 12 stu 2012, 22:18

tom_hifi je napisao/la:

DOS je bio prejaka stvar. Sjećam se još većine naredbi. imao sam 386-icu u to vrijeme. 4mb RAM-a, 80MB HDD i Matrox Millenium VGA :)

E, omladino... MFM HDD od 10MB... 5 i frtalj floppy...
zika

PostPostao/la tom_hifi » 12 stu 2012, 22:28

zika je napisao/la:
tom_hifi je napisao/la:

E, omladino... MFM HDD od 10MB... 5 i frtalj floppy...

Bilo ih je još i u moje vrijeme, ali jako jako malo. :)
tom_hifi

PostPostao/la sonny » 12 stu 2012, 22:35

Amstrad Schneider CPC 464 sa zelenim monitorom i kasetašom...
Jedini programski jezik u kojem sam nešto radio i znao raditi je bio Basic :D
Onda je došao ogroman skok u napretku tehnologije i osim ono malo programiranja u srednjoj školi na ( čini mi se ) 286icama, je bio kraj priče...
Danas su mi svi ti silni OSovi, linuxi, ubuntu i koješta takvo špansko selo da je to čudo jedno :D
A nekad je ovdje bilo dobro.......... Šteta.......
sonny

PostPostao/la Edison » 12 stu 2012, 22:38

zika je napisao/la:E, omladino... MFM HDD od 10MB... 5 i frtalj floppy...

I moj prvi hard je bio od 10MB, RLL, i pokretao se s nesto kao 'debug g800:', a bio je i veliki floppy 5,25" s DOS-om 2.11. Monitor monokromatski zeleni, pa da vidis ujutro crvenih ociju nakon cjelonocnog buljenja u ekran... :shock:
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PrethodnaSljedeća

Natrag na Offtopic

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.