auto radio

Re: auto radio

PostPostao/la harkonen » 12 kol 2011, 20:46

..ipak...jesi siguran da je getriba ok?
I'm too old for this s...
harkonen

PostPostao/la s@ki » 12 kol 2011, 20:48

Edison je napisao/la:Bravo, Khadgar! :thumbup: Glavno da je popravljeno, tj. radi...

A vi drugi, bas ste mu morali reci za napone? Trebali ste ga pustiti da dovuce akumulator doma... :lol:

šuti, mene je tak frend uvjerio pred dosta godina da se knauf reže pilom za drva sa što većim zubima pa sam prešao pol grada noseći istu naokolo :mrgreen:
Budimo UNIVERZALNI
s@ki

PostPostao/la Khadgar2007 » 12 kol 2011, 20:53

Ča si žagu nosio na leđima? :lol: :lol: :lol:
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la s@ki » 12 kol 2011, 21:03

ma bio sam klinac još i sa kolegom (16 godina starijim) sam išao studio radit jedan. On radi s knaufom, pa reko valjda on zna.. i veli mi idiot da donesem što veću :D
uzeo sam od dede pilu i put pod noge.. malo me ekipa čudno gledala, al ajd..

smjeh je bio kad mi je zacrto olovkom po knaufu i veli ajd sad to prepili.. i pilim ja ko konj jedno metar..pun prašine od knaufa i dodjem do djela di više pila ne doseže. pitam njega, a kaj sad? i on: budem ti sad pomogao.. uzme skalpel i zareže i klak.prelomi knauf :)... i pras u smjeh..

dobro me izdresirao :D
Budimo UNIVERZALNI
s@ki

PostPostao/la Roko » 22 stu 2011, 15:46

Nakon bezmalo 6 godina, počeo me zezat CD player u Citroenu C5. U jednom trenutku, kod reprodukcije CD-a (uglavnom prženaca, rijetko originala), mi na nekom tracku (bilo kojem, nisam utvrdio neko pravilo), jednostavno stane i "zaglavi" CD, neće ni naprijed ni natrag. Čak mi neda ni izvadit CD iz ladice. Tek nakon što vožnja završi, i ugasim auto, uspijem iz nekoliko pokušaja izbacit CD iz ladice. Radio mu radi sasvim OK. Inače, taj ugrađeni tvornički player je (bar dosad bio) odličan i zvuk u autu sa 6 (isto tvornički ugrađenih) zvučnika zaista dobar. Ima li netko iskustava sa tim, neki prijedlog što učiniti?

slika

Maskica je slična ovoj, samo noviji model.

slika

Vrlo je sličan ovom iz Peugeota.

Edit: evo prava slika

slika
neciviliziran, nekvalitetan i ne vidim dalje od nosa
Roko

PostPostao/la sonny » 22 stu 2011, 16:09

Ma kako to može svirat dobro :D
Uistinu ?
Da se razumijemo, dosta dugo godina sam posvećivao puno pažnje autoakustici i znam što sam tražio... Kad sam dobio što sam donekle želio, pustila me volja i odustao sam... Imam muziku koja svira vrlo dobro, ali ne da mi se više čačkati po autu... Primjerice, trebalo bi izdampirati tapecirunge ponovno, ali mi se ne da :D

Sad na pitanje...
Bilo je dosta reklamacija na te uređaje...
Prijatelj je radio u peugeot servisu i imali su ih poprilično spremnih za zamjenu...
Rekao bih da su s godinama popustili silikonski "amortizeri" - nosači lasera, pa zato zapne ponekad...
Bez otvaranja ništa...
A nekad je ovdje bilo dobro.......... Šteta.......
sonny

PostPostao/la s@ki » 22 stu 2011, 16:16

neću se petljat u ukuse , tu se svi audifili i raznorazne izvedenice uvijek "potuku" , al još nisam sjeo u auto koji tvornički dobro svira , a sjeo sam ih u puno :)
Sukladno s time slažem se sa sonnyem, tim više što dijelimo ljubav prema autoakustici :)

Uz ovo što sonny navodi spomenuo bih i skroz banalan potencijali uzrok problema a to je kokpit sprej.
Nekolicinu playera sam "servisirao" il bolje reć čistio jer su ljudi na neku foru uspjeli našpricat to čudo u tipke, unutar kučišta itd.
Budimo UNIVERZALNI
s@ki

PostPostao/la Backo » 22 stu 2011, 16:23

@Roko,to se zove mjenjaj radio,istekla mu garancija :lol: ,šalin se probaj sa CD Cleanerom par puta,da isčisti laser.Znam da je kod mene bio jednom davna takav problem,samo što bi meni još napisao error taj i taj broj i kad bi ga očistio sa cleanerom,bilo sve OK.
Backo

PostPostao/la s@ki » 22 stu 2011, 16:27

radije raskopat i pošteno očistiti.
nebi bilo jednom da se unutra čuda nakupe zbog promjena temperatura, kondenzcija, sveg i svačeg. ok, ovisi o godištu i stanju vozila :)
a i dotični CD cleaneri (pogotovo ovi mokri tipovi) nerijetko naprave veću p****riju nego treba.ostave "film" na leći itd.
Budimo UNIVERZALNI
s@ki

PostPostao/la Roko » 22 stu 2011, 18:47

sonny je napisao/la:Ma kako to može svirat dobro :D
Uistinu ?

Mislim da je u to vrijeme (2006) kad je auto napravljen, Citroen (odnosno PSA Peugeot -Citroen grupa) imao ugovor sa Blaupunkt/VDO firmom za ugradnju audio sustava. Naravno, nije to nekakav poseban auto-hi-fi, ali je za moje uši to bilo za recimo nijansu bolje nego sustavi koji su ugrađivani u napr. Volkswagene (isprobao sam sličnog Passata i Audija), Mazde, Toyote, Seatove, Honde, Fiate, Alfe, Renaulte, Opele i slične koje sam imao šansu poslušati. Naravno da to može i puno bolje, ali u ovih gotovo 6 godina ne mogu reći da sam bio nečim posebno nezadovoljan. OK, nisam ni pokušavao drmusati auteka nekim techno i rap žanrovima novijeg doba (nemam ni dodatni subac), ali moje fine jazzice, klapice, klasične gitare, milozvučni ženski jazz vokali i tome slično, uopće nisu loše zvučali, skroz slušljivo. Tim više što je auto fino zvučno izoliran pa se i motorček gotovo nečuje (sve do nekih 3500 o/min).
neciviliziran, nekvalitetan i ne vidim dalje od nosa
Roko

PrethodnaSljedeća

Natrag na Offtopic

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.