HI END GURU

HI END GURU

PostPostao/la tubeman » 21 svi 2011, 07:47

Da dopunim neproduktivne teme i s jednom svojom, nadam se zabavnom.
Svojedobno sam pronašao još jednu zgodnu elaboraciju i pravilnik o tome kako postati HI END GURU.

Ako se tkogod prepozna, tko mu je kriv.
tubeman

Re: HI END GURU

PostPostao/la harkonen » 21 svi 2011, 10:06

To! Admin, odmah ovo ugraditi u Ustav ovog foruma! :-)
I'm too old for this s...
harkonen

PostPostao/la zerowaf » 21 svi 2011, 11:17

Hark, pa ovo bi moglo ustostručiti promet onog kita na kojem radiš! Budući da ja nemam pojma o materiji mislim da sam kvalificiran da složim "betriebsanleitnung" za DAH. :lol:
"Čvrsto vjerujem u pravilo kompenzacije.
Istinite nagrade su uvijek u razmjeru
s radom i žrtvama."
-Nikola Tesla-
zerowaf

PostPostao/la harkonen » 21 svi 2011, 16:11

Dobro, u upute za uporabu se uopće neću petljati, ja radim samo "Installationsanleitung ".
....
harkonen

PostPostao/la Ishmael » 27 kol 2011, 09:59

Nažalost, nimalo smiješan tekst. Realnost je takva da u "High end zajednici" prevladavaju takvi uređaji, dizajneri i cijene. I kad netko pokuša napraviti neki iskorak u smislu iskrenije opisanog, tehnički dorađenijeg i jeftinijeg uređaja, mora se uvaljati u kaljužu s tim polusvijetom, koji mu predstavlja konkurenciju. Pitanje je samo koliko je ciljana publika upućena u realno stanje stvari, ali čini mi se da sulude cijene i povremena razočarenja u "svete high end krave" (npr. Gryphon-NAD pričica by ilimzn) ipak prizivaju zdrav razum kod korisnika kupovne audio opreme.
Ishmael

PostPostao/la ilimzn » 29 kol 2011, 14:35

Evo, sad znam da nema sanse da ikad postanem Hi-End Guru. Za pocetak, da napravim uredjaj po tim uputama i prodam ga, jednostavno ZNAM da bi mi drugi dan pao klavir na glavu ili nesto slicno. Cisto radi toga da svemir ostane u ravnotezi.
ilimzn
Iron Man

PostPostao/la sstrsat » 29 kol 2011, 15:36

ilimzn je napisao/la:Evo, sad znam da nema sanse da ikad postanem Hi-End Guru. Za pocetak, da napravim uredjaj po tim uputama i prodam ga, jednostavno ZNAM da bi mi drugi dan pao klavir na glavu ili nesto slicno. Cisto radi toga da svemir ostane u ravnotezi.

Ma nima problema, stavis kacigu a klaviri neka padaju koliko oce :lol:

A zapravo nima lakse stvari nego postat hi-end guru. Zaboravis na neko vrime i obrazovanje i iskustvo i znanje i cili tehnicki background iza sebe pa pocnes "onima koje niki ne moze izmanipulirat" prodavat pricice na koje su ih ionako casopisi vec navikli. Cim pocnu primat takve pricice, vec su na putu da kupe i "high-end sprave" Koliko god da ti se povraca od takvih pricica :lol: :lol: :lol:

Pitam se da li svi mi koji nec delamo oko konstrukcije uredjaja jako grisimo zato ca ne gremo tim putem i zivimo na racun "poznavalaca high enda". Mozda bi nan bilo bolje da drzimo jezik za zubima oko nekih tehnickih i fizikalnih stvari i uzivamo u zaradi.

Ali jebiga, volja za cim boljim konstrukcijama je ipak izgleda puno jaca nego laki novac tako zaradjen. Ki nan je kriv :lol:
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la zbotic » 29 kol 2011, 16:45

Mislim da je jednom Tim DeParavicini rekao da bi bilo bolje DIYerima da šute na forumima i ubiru lovu. :lol:

Kimber je također jednom odgovorio kada su ga pitali koliko je optimalno da bude dugačak kabel između uređaja, da je dovoljno da bude dugačak onoliko koliko su udaljeni uređaji ili malo više, a ako bude još dulji to će njima biti još draže jer će više zaraditi. :lol:
Zadnja izmjena: zbotic; 29 kol 2011, 16:47; ukupno mijenjano 1 put/a.
zbotic

PostPostao/la harkonen » 29 kol 2011, 16:47

Vjerovatno je u pravu....
I ima svoj high-end alter nick, recimo Ttsrsat koji radi i priča sve obrnuto od Sstrsata orginalnog i uspjeh je zagarantiran. Da, i moraš se upisati na jedan drugi forum, ovdje ti nema vajde....
Ilimzn neka otvori high-end nick - Nimzil

Ha, pa i ne zvuči loše - Nimzil RedPlywood MkII
harkonen

PostPostao/la zbotic » 29 kol 2011, 17:01

Evo jedna aktualna rasprava o utjecaju USB kabela kojim je povezan hard disk na server (ono od jučer) pa se malo nasmijte.

http://www.audiohard.com/phpBB3/viewtop ... 880#p19880
zbotic

Sljedeća

Natrag na Offtopic

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.