auto radio

Re: auto radio

PostPostao/la grunf » 22 stu 2011, 19:02

nedavno sam popravljao nešto slično prijatelju,problem je bio s tipkama,a on poslije nije mogao naći kod za otključati ga,tako da nisam ni čuo kako svira :lol:
"Bolje nešto od nečega nego ništa od ničega."
grunf

PostPostao/la Backo » 22 stu 2011, 19:22

Kad sam imao Peugeota 306 imao je tvorničko ozvučenje,imao sam naljepnicu na bočnim staklima baš od iste koja je ugrađivala tad za te modele(god.1996)mislim da se zvala tj.pisalo je "audiosaund",ako me siječanje ne vara a zvučalo mi je bolje od sveg što sam čuo tvorničkog iz drugih automobila.
Backo

PostPostao/la Roko » 22 stu 2011, 22:09

grunf je napisao/la:nedavno sam popravljao nešto slično prijatelju,problem je bio s tipkama,a on poslije nije mogao naći kod za otključati ga,tako da nisam ni čuo kako svira :lol:

Ustvari toga se i bojim. Nekidan sam bio došao na ideju da ga izvadim i raskopam, ali mi je nešto govorilo da je vezan za ECU pa da ću ga kasnije morat peljat u servis na otključavanje.
neciviliziran, nekvalitetan i ne vidim dalje od nosa
Roko

PostPostao/la Roko » 22 stu 2011, 22:13

s@ki je napisao/la:radije raskopat i pošteno očistiti.
nebi bilo jednom da se unutra čuda nakupe zbog promjena temperatura, kondenzcija, sveg i svačeg. ok, ovisi o godištu i stanju vozila :)
a i dotični CD cleaneri (pogotovo ovi mokri tipovi) nerijetko naprave veću p****riju nego treba.ostave "film" na leći itd.

Tako nešto sam i razmišljao, najvjerojatnije se vremenom nakupilo prašine (automatska klima je non-stop uključena i dosta je jaka pa razbaca tu sitnu prašinu posvuda) i kad se malo kondenza nakupi na tu prašinu i masnoću nastanu problemi. I ja se bojim tih CD-cleanera, to mi nikako ne ulijeva povjerenje.
Roko

PostPostao/la Backo » 22 stu 2011, 22:17

Postoje Suhi Cd Cleaneri i nema nikakve štete,dapače sigurni su i na njih sam i mislio!
Backo

PostPostao/la sonny » 23 stu 2011, 09:31

Prema opisu problema, ovdje se ne radi o prljavoj leći lasera, nego zapinjanju nečega o cd..
Ako sam dobro shvatio...
A nekad je ovdje bilo dobro.......... Šteta.......
sonny

PostPostao/la Roko » 23 stu 2011, 12:04

sonny je napisao/la:Prema opisu problema, ovdje se ne radi o prljavoj leći lasera, nego zapinjanju nečega o cd..
Ako sam dobro shvatio...

Tako nekako, i meni se čini da bi mogli biti zaprljani ti silikonski nosači lasera koje si spomenuo. Kao što s@ki kaže, vjerojatno se polako godinama, nakupilo prašine, masnoće i ostale prljavštine, a to sve veže sitne kapljice kondenza i ti nosači u nekom trenutku jednostavno zablokiraju. To se ne događa često, niti na vožnji po gradu (kratke relacije), ali kod malo duljih putovanja (par sati) u jednom trenutku, jednostavno "zablokira" CD. Ako ga (kojim slučajem) uspijem izvadit van ladice i ponovo pokrenuti, čita ga bez problema i opet sam neko vrijeme miran, nekoliko CD-ova odvrti bez ikakvih problema, i tako redom. Jedino što sam primjetio je da se to nešto češće događa kod prženaca a rijeđe kod originala. Ali nisam ustanovio neko posebno pravilo, ponekad neki prženac danima čita bez problema i onda odjednom baš na njemu zablokira, da bi, nakon nekog vremena opet taj isti CD čitao bez ikakvih problema, i tako u krug.
Roko

Prethodna

Natrag na Offtopic

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.