LED širokokutna

Gdje, kako, za koliko...

LED širokokutna

PostPostao/la Khadgar2007 » 22 svi 2011, 00:28

Imam jedno pitanjce u vezi LEDica koje imaju široki rasap svjetlosti. Da li ih je netko ovdje koristio i kako to izgleda. Malo sam gledao po ebayu i imaju LEDice sa 80-100 stupnjeva rasapa svjetlosti. Njih bi upotrijebio da stavim baš iza komada pleksiglasa pa da mi osvjetli neku gravuru na njemu a ne samo točku. Znam da bi bilo bolje to ubušiti u debljinu pleksiglasa jer bi se on ponašao kao svjetlovod i trebalo bi dobro izgledati ali to malo komplicira izvedbu iako ni to ne bi bilo nemoguće ako bi davalo željeni rezultat.
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

Re: LED širokokutna

PostPostao/la Dean » 22 svi 2011, 08:24

Tako se to i radi. Osvjetljava se bok pleksija, a gravura ili uglodano na pleksiju osvjetljava i lomi svjetlost. Ako želiš imati jednu crtu koja sa vidi,
onda ju je najbolje izgravirati sa glodalom 90stupnjeva, jer je tada 45 stupnjeva najbolje za lom svjetlosti. Tako su napravljene reklame za cugu po birtijama.
Ako imaš (recimo Zvončicu), onda je treba izgrebati u pleksiju. Ako su LED-ice u boji, efekat je bolji...
Dean

PostPostao/la Khadgar2007 » 22 svi 2011, 13:31

A kako si samo povezao Zvončicu i ovo baš me zanima. hehe

Izgleda da ću zatvoriti oči i kupiti neke LEDice sa vrlo širokim kutem i da imaju besplatnu dostavu i to je to. A do tada bi se mogao u kućnoj radinosti malo pograti sa normalnim LEDicama i viditi kako to izgleda.

Iako nemaju besplatnu dostavu ovo mi se čini kao jako zanimljivo http://cgi.ebay.com/20-x-5mm-Green-Stra ... 25637cd235 stvarno širok kut i relativno dobra cijena.
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la Khadgar2007 » 24 svi 2011, 15:30

Izgleda da je izbor pao na te LEDice, kut gledanja im je 160-180 stupnjeva, dođu 8$ i kaže mi lik da je poštarina 1 dolarčina. Idemo to naručiti da vidimo na ča liče. 8-)
Khadgar2007

Natrag na Nabava dijelova

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.