ero mkc

Gdje, kako, za koliko...

ero mkc

PostPostao/la alfa » 13 ruj 2011, 15:06

pročitao sam da su Ero mkc jako dobri kondenzatori i obavještavam kolege da su u Elmatis došli Ero mkc 1860 kondenzatori vrijednosti 0,47uf 400v i da koštaju 6kn komad. nalaze se pod kondenzatori-blok kondenzatori-str.2 - C470NF/400V STIROFLEX - ovo stiroflex su falili i obavijestio sam ih da promijene to da se ljudi poput mene nebi prevarili pri kupnji. nemojte ih obavijestiti da nebi povecali cijenu. :twisted:
alfa

Re: ero mkc

PostPostao/la tubeman » 13 ruj 2011, 16:52

Ne treba se bojati za cijenu ;)

Takvih kondenzatora imaš koliko god hoćeš za nabaviti po sličnim cijenama.
Možda bih tu preferirao MKP VISHAY (Iskra) koji se uz sličnu cijenu uvijek može nabaviti u AD electronic, isto kao i WIMA.

Ne znam zašto bi MKC trebali biti nešto posebno.
Naime, namijenjeni su za mrežne filtere i impulsnu tehniku, ali se polako povlače iz proizvodnje.
Ne znam je li to zbog njihove nepostojanosti (u "nekom razdoblju" im se kapacitet mijenja i do 50 % - na niže), ili zbog čega drugoga.
Uglavnom, zamjenjuje ih MKV (za AC) I MPK (za DC).
Makar, biti će ih koji će reči da su baš ti kondenzatori "ono pravo", što samo potvrđuje priču o kondenzatorima u HI-FI ju.
Meni nisu učinili nikakvo zlo, ali radije koristim nešto drugo.
tubeman

Re: ero mkc

PostPostao/la tom_hifi » 13 ruj 2011, 17:15

Ero KP1830 su, meni osobno, ostavili najbolji dojam dosad. Pogotovo kao bypass kondići. Šteta što ih mogu nabaviti samo u verziji 63V.

Direktna zamjena za njih je MKP1837 Vishay Ero.
tom_hifi

Natrag na Nabava dijelova

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.