SE - SIPP amp

Re: SE - SIPP amp

PostPostao/la sstrsat » 01 sij 2012, 20:43

Gledaj to ovako, ako ce resetka GU50 bit biasirana sa -50V onda je za standardni ulaz od 1Veff (2,8Vp-p) potribno pojacanje od oko 36puta a to se sa njom da postic.
Misllin da bi ju bas zbog tog nevirovatno malog povratnog kapaciteta koji i usprkos Milleru omogucava da ulazni kapacitet ampa bude i ispod 15pF itekako vridilo razmotrit. Sa njom u ulazu bi i 100K volume pot ispred ampa bil sasvim u redu.
Tako da bi tribalo isplotat par radnih pravaca na njezinim grafovima.

Kako si dosta inzistiral ovdi na "neuobicajenim rjesenjima" a i izrazil si se za lampe vece strmine (moja apsolutna podrska) onda u njoj imas obadva kriterija koji su ti dragi. :lol:
A iscrtat cu joj i ja par radnih pravaca
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la harkonen » 01 sij 2012, 21:00

Da, za taj bias, (oko 350V /80-90mA) no nekako smo krenuli s pričom ka višim anodnim naponima na Gu,
ali ako se Grunf složi, ja sam i radije za ne pretjerivati sa tim. Krajnji nam je dobitak mali, a zahtjevnije je,
od ispravljača,tj. kondova, preko drivera, disipacije CCS-a itd...

No, ova mala lampa (6s4p) i jest odlična, a ne sjećam se više što sam mislio s njom odraditi, mislim čak
neki prvi stupanj u dvostupanjskom drajveru za GM70, no sve je više lampi, a sve manje "pameti",
što bi se reklo...
:ugeek:
I'm too old for this s...
harkonen

PostPostao/la sstrsat » 01 sij 2012, 21:15

harkonen je napisao/la:Da, za taj bias, (oko 350V /80-90mA) no nekako smo krenuli s pričom ka višim anodnim naponima na Gu,
ali ako se Grunf složi, ja sam i radije za ne pretjerivati sa tim. Krajnji nam je dobitak mali, a zahtjevnije je,
od ispravljača,tj. kondova, preko drivera, disipacije CCS-a itd...

No, ova mala lampa (6s4p) i jest odlična, a ne sjećam se više što sam mislio s njom odraditi, mislim čak
neki prvi stupanj u dvostupanjskom drajveru za GM70, no sve je više lampi, a sve manje "pameti",
što bi se reklo...

Tocno, krajnji dobitak u snagi je mali i ne predstavlja gotovo nista tako da se i ja slazem da ne bi tribalo pretjerat sa anodnim naponima. Ali ne lezi vraze, nikad se ne zna, ako se ona caka sa zenericom izmedju anode i g2 pokaze uspjesnom u tpm smislu da ostanu bazicno triodne karakteristike a omoguci dobivanje npr duplo vece snage onda bi povisenje anodnog napona bilo itekako opravdano. Doduse, to ce nam tek mjerenja moc sigurnopotvrdit ili opovrgnut. Zato ako imas pri ruci kakav varijabilni izvor (moze i varjak sa trafom i najjednostanijim ispravljacem) do 500-ak V, provaj nac vrimena izmjerit za iscrtat par krivulja koje ne mraju bit apsolutno tocne pa ako nam pokazu zeljeni trend delat ce se lako opseznija mjerenja.

A te male ruskinjice mislin da si kupil ono kad smo pred koji misec nec diskutirali o phono preampima di san iznil ideju da bi spajanje vise njih u paralelu (cak i 8 komada) mozda dovelo do dovoljno niskog nivoa suma i za MC upotribu. Kod najveceg broja trioda nima gotovo nikake sanse da ce ih se toliko spojit u paralelu a da to lipo ne zaoscilira ali kod ove ruskinje to i ne bi bilo nemoguce bas zbog njezinog izuzetno niskog povratnog kapaciteta.
Staris, kupit cu ti antisklerin :lol: :lol:
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la sonny » 01 sij 2012, 21:40

Kopajući po ove 2 kutijice što sam dobio za Božić :D

slika

Našao sam :

slika

Koje se, ako bude trebalo, odričem u ime razvoja ovog ampa ;)
Kako sam opet našao neke cijevi koje prvi put u životu vidim, biti ću slobodan postaviti par slikica ovdje....
Ako smeta, maknite na prikladnije mjesto...

Šta da ja s ovim sad radim ? :lol:

CV1832

slika

i CV1833

slika
A nekad je ovdje bilo dobro.......... Šteta.......
sonny

PostPostao/la Khadgar2007 » 01 sij 2012, 21:46

E sada Sonny, dosta je te p0rnjave...sline nam cure na pogleda na te slike. :evil:
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la harkonen » 01 sij 2012, 21:47

http://www.radiomuseum.org/tubes/tube_cv1832.html
http://www.radiomuseum.org/tubes/tube_cv1833.html

a inače, net vademekum za lampe :
http://frank.pocnet.net/sheets0.html

Sa ovima, jednostavno rečeno, zamjeniš Zenerice, a mnoge od njih i lijepo svijetle pritom.
Zenerica ne svijetli, odnosno samo jednom. :-)
Šalu na stranu, naponske hladnokatodne regulatorice možeš uvijek fino iskoristiti da ti stabiliziraju napon
na nekom budućem cjevnom projektu ako ti odgovoraju naponom, a možeš ih spajati i više u seriju....
Estetski su najčešće vrlo zanimljiv detalj kad su u pogonu upravo zbog svjetla koje emitiraju.
Zadnja izmjena: harkonen; 01 sij 2012, 21:53; ukupno mijenjano 1 put/a.
harkonen

PostPostao/la sstrsat » 01 sij 2012, 21:50

CV1832 i CV1833 su VR cijevi (regulatorke), znaci vakumske "zenerice" :lol:

CV1832 je za 150V a CV1833 je za 110V, obadve pri strujama od 5 do 30mA. ipicna upotriba im je u stabilizatorima napona

Napisi ca jos ima va toj kutiji, ne tribas sve nego one malo rijedje i one koje su ti nepoznate
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la harkonen » 01 sij 2012, 22:04

Inače, gdje bi čovjek našao ovakve kutijice, kao što su na slici?
Veću količinu, zajedno sa plastičnim držačima svih veličina?
To mene zanima, hm,
harkonen

PostPostao/la Dean » 01 sij 2012, 22:09

Ideš popravljati televizore po kučama? :lol:
Dean

PostPostao/la sstrsat » 01 sij 2012, 22:29

harkonen je napisao/la:Inače, gdje bi čovjek našao ovakve kutijice, kao što su na slici?

Pa mozda kod sonny-ja. :lol:
Na njegovom mistu ja bi pazil da mi neki 100+ kilski nindja ne upadne tokom noci :lol: :lol:
Krepat ma ne molat
sstrsat

PrethodnaSljedeća

Natrag na Cijevna tehnika

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.