DAH 2 -SN 003 - work in progress

Re: DAH 2 -SN 003 - work in progress

PostPostao/la pamook » 02 tra 2012, 22:35

nedavno je na news grupi elektronika bilo govora o skidanju laka sa zice - uglavnom se ekipa slozila da se to od davnina radi tako da prislonis zicu na aspirin i lemilicom po tome :shock: ... kazu da smrdi ko kuga, i radi odlicno :wtf: ... probao nisam :lol:

jos malo samo oko ovih izvoda za grijace - znaci jos spajam crne i plave zajedno na masu, na centralnu tocku mase tamo kod driverica?

Thx :D
....nemoj Sirogojno, ja ću....
pamook

PostPostao/la Mate » 03 tra 2012, 00:50

pamook je napisao/la:nedavno je na news grupi elektronika bilo govora o skidanju laka sa zice - uglavnom se ekipa slozila da se to od davnina radi tako da prislonis zicu na aspirin i lemilicom po tome :shock: ... kazu da smrdi ko kuga, i radi odlicno :wtf: ... probao nisam :lol:

jos malo samo oko ovih izvoda za grijace - znaci jos spajam crne i plave zajedno na masu, na centralnu tocku mase tamo kod driverica?

To je zato što je u tom aspirin acetat-nešto. Zapravo originalni recept je aceton. Samo ovi moderni acetoni što W koriste ne mogu otopiti ni sladoled, a kamoli lak sa žice. Aspirin je valjda žešći :D
Mate

PostPostao/la harkonen » 03 tra 2012, 07:16

pamook je napisao/la:.....

One žice sekundara koji su ti bili vezane zajedno spajaš na 4 i 5. I onda ih povežeš na kraju na centralnu točku mase.....
A glede aspirina, radi se samo o acetilsalicilnoj kiselini i ništa drugo. Plus temperatura. Vidjeli ste kako kinezi u kipućem limunovom
soku peku batake? Treba oko 20-30 sec. Pečeno (tj. nagrizeno) do kosti. Pa ti vidi.
:ugeek:
I'm too old for this s...
harkonen

PostPostao/la pamook » 03 tra 2012, 08:34

ovi "acetoni" sto se kupuju po drogerijama su mix zastitnih ulja, "hranjiva" za nokte i kojekakvih jos vegeta... svojevremeno sam nasao takvo pakiranje izopropila pa kupovao za ciscenje, ali cisti aceton vise ne :?

a ni ovog izopropila vise nema u cistom stanju (medju W potrepstinama), isto nekakav mix ulja, vode, gnjojiva i izopropila...
pamook

PostPostao/la pamook » 03 tra 2012, 12:18

Koliko se grije ovaj toroid? Ne uspijevam naci nista podesno za napravit podlosku, neoprenske gume nemam, a od ostalih materijala bi se nesto iskopalo samo ne znam do koje mjere ce se sve to grijat?

:ugeek: , chime in pls :D
pamook

PostPostao/la Khadgar2007 » 03 tra 2012, 12:25

Ja ti imam obične "rebraste" gume koju sam kupio za prekriti radni stol. Ako hoćeš mogu ti poslati komad veličine trafoa, sumnjam da će se trafo toliko grijati da ti rastopi gumu.
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la harkonen » 03 tra 2012, 12:38

Ma mlako.....
Pa vidiš koja je to mrcina. Ako nemaš, dobro,
a gumu svakako stavi ispod limenog šeširića za montažu, ali to imaš.
:ugeek:
I'm too old for this s...
harkonen

PostPostao/la tubeman » 03 tra 2012, 13:00

pamook je napisao/la:ovi "acetoni" sto se kupuju po drogerijama su mix zastitnih ulja, "hranjiva" za nokte i kojekakvih jos vegeta... svojevremeno sam nasao takvo pakiranje izopropila pa kupovao za ciscenje, ali cisti aceton vise ne :?

a ni ovog izopropila vise nema u cistom stanju (medju W potrepstinama), isto nekakav mix ulja, vode, gnjojiva i izopropila...

Ima acetona kupiti u svakom Baumaxu, OBI-ju BAUHAUSU i sl. na odjelu za boje i lakove.
Tamo ima i puno drugih lipih stvari, ali otkrijte sami ;)
Isto tako, nađe ga se u iole ozbiljnim trgovinama s bojama i lakovima.
Dobije se u svakakvim pakiranjima. Najjeftinije ispadne po litri ;)
Zna se dobiti i jakog denaturiranog alkohola (više od 90 %) i to po višestuko boljim cijenama nego u apotekama.

Hebi ga kad vas žene i cure ne puštaju s lanca u pravim dućanima ;)

Dobra guma se može pronaći na više mjesta.
Odlična je ona koja se nabavlja u raznim HOBY centrima.
Fina je, čvrsta i mekana, i koliko do sada imam saznanja, nije nešto osjetljiva na toplinu.
Pogotovo ne onu koju bi razvijali toroidi.
Tu ne bi smjelo biti više od 50-60 stupnjeva, a to je OK.
Malo treba uključiti maštu, i da vidiš koliko se stvari može tu uklopiti ;)
tubeman

PostPostao/la pamook » 03 tra 2012, 16:03

:lol: ne bih o mojoj masti :shock: :lol:

nasao sam dobrog donora, jedan mousepad koji nije od pjenaste gume, vec one kompaktne i taman dovoljno debele :thumbup: ... test blizine lemilice je dobro prosao, pa ce to ici...

desifrirao sam i upario izvode na toroidu, sad cekam da se baka pojavi malo preuzet klince (uzelila se zena, sta ces :mrgreen: ) pa da zbrisem do radnog mjesta br. 1 :admin:

tubeman - lako tako, meni je B-max na 60km a B-haus na 280km :lol: :lol: ... ali srecom bolja polovica radi u ljekarni pa imam koga tlacit za manje kolicine... a bauljat po B-maxu u OS jedino kad se nas par muskih usedla u auto pa odemo u kolektivnu nabavku (chipoteka, metro, b-max, links, nedajboze nedjelja i mini Hrelic na OS auto pijaci :D )

ide proljece/ljeto, bit ce izleta na kramu 8-)

/edit - zamalo zaboravih, THX na ponudi Khad :hail:
pamook

PostPostao/la Dean » 03 tra 2012, 20:29

Imam ja tanke neoprenske gume, pa ako treba reci....
Dean

PrethodnaSljedeća

Natrag na Cijevna tehnika

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.