GM-70 SE Full DHT monoblokovi

Re: GM-70 SE Full DHT monoblokovi

PostPostao/la tom_hifi » 03 pro 2012, 08:50

grunf je napisao/la:ja bi bio malo oprezan po pitanju SMPS napajanja,dosta mi ih je prošlo kroz ruke i usudio bih se reći da mi oni iz običnog printera djeluju bolje nego ovi primjeri s ebay-a

da se mene pita ja bih preradio jedno dobro komjutersko napajanje, sekundar ima više namotaja tako da se lako daju dobiti traženi naponi uz malo kemijanja i moguće im je odvojiti mase

Ovo je jedna vrsta rizika na koji sam išao. Uglavnom, sve te SMPS-e ću još malo modificirati i doraditi, pa ćemo vidjeti kak će se to ponašati. Inače, thnx na inputu, mislim da je već i sstrsat rekao da nisu baš bajni, ali trebali bi dobro poslužiti. A sad, vidjet ćemo u praksi. Uvijek nam, nakraju, ostaje kompjutersko napajanje. ;)
tom_hifi

PostPostao/la tom_hifi » 03 pro 2012, 10:57

Kaj se tiče toroida, Volta ne može namotati takav trafo, Kolarek može samo na 250VA jezgri kaj mi nije dovoljno pa bih trebao 2 mrežna po monobloku, a Trafo Sv. Nedjelja će mi poslati ponudu. Čuo se telefonski s njima. Kažu da njihova izolacija drži 5kV, a naravno, u ovakvom trafu će ići više slojeva i izgleda da mogu sve na jednom napraviti.

Edit:

ispravak netočnog navoda. Kolarek to sve može napraviti na većoj jezgri. Cijena 1kom je 500kn!
Zadnja izmjena: tom_hifi; 03 pro 2012, 12:30; ukupno mijenjano 1 put/a.
tom_hifi

PostPostao/la sstrsat » 03 pro 2012, 11:16

Mozes pogledat i u susidstvu, Trafomatic iz Beograda mota izvrsne toroide (slipi namotaj se podrazumiva) a cijene su im vrlo povoljne.
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la tom_hifi » 03 pro 2012, 11:36

Pričekat ću ja ponudu iz Trafo Sv. Nedjelje. Oni su se, uvijek, pokazali najkvalitetnijima kad je riječ o mrežni trafoima, pogotovo toroidi.
tom_hifi

PostPostao/la grunf » 03 pro 2012, 22:17

tom_hifi je napisao/la:
grunf je napisao/la:ja bi bio malo oprezan po pitanju SMPS napajanja,dosta mi ih je prošlo kroz ruke i usudio bih se reći da mi oni iz običnog printera djeluju bolje nego ovi primjeri s ebay-a

da se mene pita ja bih preradio jedno dobro komjutersko napajanje, sekundar ima više namotaja tako da se lako daju dobiti traženi naponi uz malo kemijanja i moguće im je odvojiti mase

Ovo je jedna vrsta rizika na koji sam išao. Uglavnom, sve te SMPS-e ću još malo modificirati i doraditi, pa ćemo vidjeti kak će se to ponašati. Inače, thnx na inputu, mislim da je već i sstrsat rekao da nisu baš bajni, ali trebali bi dobro poslužiti. A sad, vidjet ćemo u praksi. Uvijek nam, nakraju, ostaje kompjutersko napajanje. ;)

zašto modificirati i dorađivati nekvalitetne SMPS-ove kad možeš već u startu kupiti kvalitetne,pogledaj u Farnella ili stavi toroid i priča završena,bit će pojačalo teže za par kila ali na sveukupnoj masi se to neće osjetiti :D
"Bolje nešto od nečega nego ništa od ničega."
grunf

PostPostao/la tom_hifi » 03 pro 2012, 22:29

Gle, SMPS-e sam naručio, pa kad stignu vidjet ćemo u kakvom su stanju. Rekao sam, riskirao sam malo, pa ako se pokažu OK, trebalo bi sve biti dobro. U tim SMPS-ima najslabija točka su elektroliti i to znam iz iskustva, a njih svakako mislim promijeniti.
tom_hifi

PostPostao/la grunf » 03 pro 2012, 22:33

tom_hifi je napisao/la:Gle, SMPS-e sam naručio, pa kad stignu vidjet ćemo u kakvom su stanju. Rekao sam, riskirao sam malo, pa ako se pokažu OK, trebalo bi sve biti dobro. U tim SMPS-ima najslabija točka su elektroliti i to znam iz iskustva, a njih svakako mislim promijeniti.

nisu u pitanju elektroliti ,nego pouzdanost čitavog sklopa i razina smeća u obliku visokih frekvencija koje izbacuju van
grunf

PostPostao/la tom_hifi » 03 pro 2012, 22:34

Očito ću to saznati na teži način. Već sam ih kupio. Ako se neće pokazati OK, ode 400kn u zrak :) Nešto će se smisliti ...
tom_hifi

PostPostao/la grunf » 03 pro 2012, 22:46

ako si ih već naručio, u limene kutijice s njima ako već nisu
grunf

PostPostao/la tom_hifi » 03 pro 2012, 22:48

24V 4.5A su u limenim kutijicama, a oni 5V nisu. Sve ću dobro zaštiti, a kad dođu, poslikat itd. pa da vidimo koje su nam opcije ;)
tom_hifi

PrethodnaSljedeća

Natrag na Cijevna tehnika

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.