6C33

Re: 6C33

PostPostao/la harkonen » 28 kol 2011, 18:47

Dečki, odoste vi u krajnost. Najte tako. Kaodagledamonajforumgdjesufilozofiprolupaliskroz.
Papiri u ulju su dobri kondovi po još uvijek dobroj cijeni. I imaju svoje mjesto. Na raznim mjestima.
A budimo i realni, kod specifičnih komponenti, neki vrag se u interakciji i zbroju sa ostalim
dijelovima ipak čuje ;) , nije da baš ništa ne čujemo, no ne želimo to samo prepustiti audiofilskoj
vjeri i misticizmu, nego želimo proniknuti u razloge pa ekperimentiramo, provjeravamo, mjerimo.
E, bit će da je tu glavna razlika.
I u tome da vjerujem da ovdje ljudi ako ne čuju (nešto što bi naravno trebali jer tako negdje piše
ili je neki guru rekao), onda to i kažu, bez pretvaranja.... ako nešto svira loše, svira loše ma kako se zvalo.
Baz obzira čije je ili tko prodaje.....

A nemam ništa ni protiv sardina. Dapače.
:ugeek:
I'm too old for this s...
harkonen

PostPostao/la harkonen » 14 vel 2012, 21:34

Samo da vratim ovu temu na aktualno. Jer to ova lampa zaslužuje. Zadnji post 28.08.? Joj,joj..
Od mora projekata radi se, znam, i sa ovom lampom nekoliko pa bi bilo
dobro da malo postate na forum i koju fotku, dečki. Tjerate me da DAH-2 bude
projekt sa 6c33, ali i nije to samo tako, bez obzira što bi na prvi pogled tako izgledalo.
Čvršći driver, dva ispravljača (mada sa automatskim biasom ima kandidata za drivera da se prođe i bez),
velike struje grijanja i sve što s tim ide (spojevi npr.), pozamašno isijavanje topline, relativno velike
struje za peglanje.... ima tu raznijeh zamki koje vrebaju i razloga zašto nije baš početnički amp.
A i cijenom bi bilo blisko cca 2x DAH-1.Odoka.
Ali možemo o tome na TF-u i predstaviti DAH-2 upravo tamo.....
:ugeek:
I'm too old for this s...
harkonen

PostPostao/la Schultz » 14 vel 2012, 22:54

Ja sam odmah za jer DAH 1 kao žaruljnom početniku mi je super.

Sada sam malo navijao lampizirani Onkyo sa Rebeccom Pidgeon podebljanom Comfortably Numbom Ljubičastog Flojda i to mi je zvučalo genijalno...

Filozofisaonogtamoforuma bi rekli: "wow, koji stejdž...!"

Znači, jedan meni...
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la Schultz » 14 vel 2012, 22:56

DAH 2 za mene bi morao imati jedan dobar potenciometar (recimo nekakva mreža) i jedan relejni selektor od , recimo, jedno tri ulaza....

Sada imam već neke ideje i recimo predznanje i recimo ja ću malo nešto osmisliti, Dean će izglodati a Sonny složiti i ja slušati.... :twisted:

Khm, možda bi im morao platiti cugu.... ??? :mrgreen:
Zadnja izmjena: Schultz; 14 vel 2012, 22:59; ukupno mijenjano 1 put/a.
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la sstrsat » 14 vel 2012, 22:58

Schultz je napisao/la:Filozofisaonogtamoforuma bi rekli: "wow, koji stejdž...!"

Naravno, "stejdž" ces dobit samo ako koristis dovoljno kvalitetnu letvu :lol: :lol:
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la Schultz » 14 vel 2012, 23:00

Psihološku.... :mrgreen:
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la Khadgar2007 » 14 vel 2012, 23:08

drvenu...
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la Schultz » 15 vel 2012, 00:08

Naravno.

Psihološka letva je drvena i pofarbana u crveno - bijelo i koristi se u srednjenaponskim postrojenjima i običnim rupama da se zna do kuda se može ići...

Znači, kao takva polučuje značajne boljitke u audio tehnici.
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la tom_hifi » 15 vel 2012, 00:21

Bez rupa od crva nema ništa, nema dovoljno zraka između instrumenata :mrgreen:

Nego, što se tiče 6c33 .. bio sam vrlo blizu da mi to bude prvi projekat, al sam se nakraju odlučio na DAH-1, kako Edison kaže, DAH-1 Deluxe, pošto mi je ovo bilo trenutno financijski tumač :ugeek: No, vjerujem da neću stati samo na DAH-1 projektu, prvenstveno zato jer nemam neka velika očekivanja od njega što je dobro pošto bi me mogao dobro iznenaditi zvukom. Prag koji mora proći, položiti je protiv Audiolaba, pa ćemo vidjeti kako će to izgledati.

Pozorno pratim ovu temu.
tom_hifi

PostPostao/la sonny » 15 vel 2012, 00:39

Ako ti netko može usporediti direktno ta 2 ampa, onda je to Schultz pošto oba ima doma...
Iako Audiolaba nisam slušao iako mi ga je Schultz nutkao na probu :) nekako mislim da će DAH ipak tu odnijeti pobjedu...

BTW, Schultz, napoklanjao si se ti tehničkih stvari koje još uvijek moram odrađivati... Tako daaaaa... Cuge su samo usputne stvari ;)
A nekad je ovdje bilo dobro.......... Šteta.......
sonny

PrethodnaSljedeća

Natrag na Cijevna tehnika

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.