ilimzn je napisao/la:0) Rece jednom Einstein, stvari trebaju biti najjednostavnije moguce, ali ne i jednostavnije od toga. Dakle, ne kompliciraj - komplicirati je puno lakse nego pojednostaviti, ali je isto tako kompliciranjem puno jednostavnije dobiti mediokritetni rezultat. Netko je i nesto rekao o preskakanju stepenica...
1) Tko kaze da je moguce JEDNOSTAVNO napraviti 'pojacalo' tj. driver koji ima dovoljno pojacanje za oba slucaja?
2) Razmili malo sto se dogadja dodavanjem dodatnih stupnjeva pojacanja u odnosu na strategiju 'oslabi pa pojacaj', pogotovo u odnosu na relativni kvalitet izvora. Ima li smisla jednako tretirati izvor tipa CDP i recimo Tuner, ili cak dati prednost Tuneru s manjim izlaznim signalom? Isto tako razmisli zasto je uopce za CDP specificiran visi izlazni napon (Za razliku od dogmi, kod specificiranja tehnickih standarda, obicno vrijede neki razlozi, sto nije zgorega istraziti).
2a) Zasto je za signal iz izvora koji ide u pojacalo bitna 'snaga', i koliko se to iste gubi?
možda da ja probam odgovoriti
1...nije jednostavno ali neka onda napravi 2 stupnja, prvi sa pojačanjem na koji če vezati sve "niske" izvore a drugi buffer bez pojačanja na koji če vezati CD izlaz...
znaći, imati će 2 ulaza i prekidač za biranje ili tuner ili cd
2...koliko sam ja shvatio, to mnogi rade ali to nije dobro rješenje, po meni zbog gubitka dinamike... potpuno se slažem da netreba jednako tretirati cd ili tuner ali to mi je palo na pamet kao neki kompromis za ono što je klokan napisao...
2a...na ovo neznam odgovor