harkonen je napisao/la:Evo pregledao zalihu i vidim da imam ne dva, nego tri različita mehanička modela od Novosibirska i Reflektora.
Kod svih se vidi nosač grijača odozgo, nije baš nevidljiv, na dva je načina pokriven gornji liskun kod Novosibirska,
preko cijele površine (70-te) i samo polovina (80-te). Reflektorove iz 80-tih imam samo "otkrivene", tako da ne znam
da li su i oni radili više modela.
Kod svih koje sam sada upikavao u amp i tukao, ali doslovce, lupao po njima na granici puknuća, dvije od dvadeset
probanih raznih modela i godišta su imale vrlo slabu, ali primjetnu mikrofoniju, odnosno u normalnom kućnom radu, sa "normalnim" signalima i vibracijama ne bi se mogle niti primjetiti da ih namjerno ne očekujem i žestoko ne provociram.
Pretpostavljam da u plesnom klubu, vibracije koje prožimaju svu mehaničku konstrukciju, pa i podnožja te lampe prouzročuju takav nivo mikrofonije da je upotrebljivost kod tog jednog tipa nemoguća.
Kolika se pokazala trajnost u tim uvjetima u kojima je sada taj amp sa GU50?
Rade 3 godine bez problema, kao i izlazne, ali treba uzeti u obzir da van sezone imaju manje radnih sati, odnosno rade samo vanredno (blagdani, pokoji pir, itd.).