Tube Line stage

Re: Tube Line stage

PostPostao/la davorin » 06 svi 2012, 16:33

harkonen je napisao/la:Evo pregledao zalihu i vidim da imam ne dva, nego tri različita mehanička modela od Novosibirska i Reflektora.
Kod svih se vidi nosač grijača odozgo, nije baš nevidljiv, na dva je načina pokriven gornji liskun kod Novosibirska,
preko cijele površine (70-te) i samo polovina (80-te). Reflektorove iz 80-tih imam samo "otkrivene", tako da ne znam
da li su i oni radili više modela.
Kod svih koje sam sada upikavao u amp i tukao, ali doslovce, lupao po njima na granici puknuća, dvije od dvadeset
probanih raznih modela i godišta su imale vrlo slabu, ali primjetnu mikrofoniju, odnosno u normalnom kućnom radu, sa "normalnim" signalima i vibracijama ne bi se mogle niti primjetiti da ih namjerno ne očekujem i žestoko ne provociram.
Pretpostavljam da u plesnom klubu, vibracije koje prožimaju svu mehaničku konstrukciju, pa i podnožja te lampe prouzročuju takav nivo mikrofonije da je upotrebljivost kod tog jednog tipa nemoguća.
Kolika se pokazala trajnost u tim uvjetima u kojima je sada taj amp sa GU50?
:ugeek:

Rade 3 godine bez problema, kao i izlazne, ali treba uzeti u obzir da van sezone imaju manje radnih sati, odnosno rade samo vanredno (blagdani, pokoji pir, itd.).
davorin

PostPostao/la harkonen » 06 svi 2012, 16:45

Sve u svemu, respektabilna lampica, a već je bilo riječi na forumu o njoj kao i o primjeni :
viewtopic.php?f=11&t=229
Vjerovati je da će se o njoj u budućnosti još reći koja.
I'm too old for this s...
harkonen

PostPostao/la davorin » 07 svi 2012, 07:55

harkonen je napisao/la:Sve u svemu, respektabilna lampica, a već je bilo riječi na forumu o njoj kao i o primjeni :
viewtopic.php?f=11&t=229
Vjerovati je da će se o njoj u budućnosti još reći koja.

6F12P je sigurno jedna od boljih ruskih (barem onaj ispravni tip), ali skrenuo bih pozornost na još jednu zapostavljenu, dobro napravljenu i super-jeftinu elektronku: 6F4P
To je ruska verzija evropske elektronke ECL84, sa strmom pentodom (S=11mA/V) i triodom velikog pojačanja (~65x) koja se može upotrijebiti gotovo na svim mjestima (možda i za gramofonsko predpojačanje, treba tek probati!). Trenutno baš i nemam vremena, ali ću u budućnosti sigurno probati nešto sa njom, a čini mi se idealnim kandidatom za pobudnu elektronku (i za SE i za PP, sa jednom ili dva komada!) jačih izlaznih elektronki.
davorin

PostPostao/la audio kutak » 18 svi 2012, 21:20

Dali se za ovaj forumski Boris line može koristiti rješenje sa regulirajućim naponima, namjesti se odgovarajuči napon i priključi? Tih rješenja sam vidio dosta na eBayu.
Naime, izbjegao bih gradnju napajanja sa grijačicama a opet, to napajanje bih mogao koristiti i u drugim projektima.

Nešto kao ovo:
http://www.ebay.com/itm/HV400-Variable- ... 4ab600d078
Jedan trenutak sreće vrijedi tisuću godina slave
audio kutak

PostPostao/la Edison » 18 svi 2012, 21:42

audio kutak je napisao/la:Dali se za ovaj forumski Boris line može koristiti rješenje sa regulirajućim naponima, namjesti se odgovarajuči napon i priključi? Tih rješenja sam vidio dosta na eBayu.
Naime, izbjegao bih gradnju napajanja sa grijačicama a opet, to napajanje bih mogao koristiti i u drugim projektima.

Kojom grijacicom? Vjerojatno mislis na ispravljacicu. Mozes napraviti i bez nje. Samo stavi dvije silicijske diode umjesto ispravljacice. Gledaj da su ti diode bar za 1.000V i 1A. To zadovoljava najstandardnija 1N4007, a ima i boljih dioda od te. Napon na izlazu ce biti 20-30V visi. "Boris" moze raditi i s tim naponom, a mozes koristiti i trafo s nesto nizim naponom sekundara.

Kit s e-baya ce raditi, ali ako sam napravis ispravljac, vise ces nauciti...
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la Khadgar2007 » 18 svi 2012, 21:54

ne vidim zašto ne, a 50$ ja ne bi dao za to, ili možda bi... ne znam treba vidjeti kolika je cijena u samogradnji. Ja sam napravio ovaj http://www.jogis-roehrenbude.de/Roehren ... ruefer.htm tj. uzeo sam od cijelog tube testera samo ispravljač i radi ko urica. Ako ga hoćeš raditi okačim pločicu koju sam napravio za njega.
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la Dean » 18 svi 2012, 22:03

$64 je oko 350 kuma. Mislim da bi to trebalo biti jeftinije u samogradnji, a i Edison dobro kaže; di su gušti...
A uostalom i ti Khadgar si imao problema u gradnji, jel bi to sad mjenjao (iskustvo) sa gotovim uređajem? :geek:
Dean

PostPostao/la Khadgar2007 » 18 svi 2012, 22:09

nisam imao problema u gradnji, bilo je problema u premještanju, krivo spojio pot. Ja nikada ne bi mijenjao uređaj u kitu sa kojim "ne bi" imao problema sa problemima u gradnji i iskustvom koje se stekne na taj način.
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la audio kutak » 18 svi 2012, 23:01

Edison je napisao/la:Kojom grijacicom? Vjerojatno mislis na ispravljacicu.
Kit s e-baya ce raditi, ali ako sam napravis ispravljac, vise ces nauciti...

je, izgubljen sam u prijepisu.... :mrgreen:
audio kutak

PostPostao/la audio kutak » 18 svi 2012, 23:06

Dean je napisao/la:$64 je oko 350 kuma. Mislim da bi to trebalo biti jeftinije u samogradnji, a i Edison dobro kaže; di su gušti...
A uostalom i ti Khadgar si imao problema u gradnji, jel bi to sad mjenjao (iskustvo) sa gotovim uređajem? :geek:

NE, ja bih naručio samo pločice a sve ostalo sam slagao, lemio.... ima i tu guštanja.... ja ti dođem kao DIY poluprofič ili poluamater :mrgreen:

Da mi se ne radi kupio bih gotov proizvod, zar ne?
audio kutak

PrethodnaSljedeća

Natrag na Cijevna tehnika

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.