Tome, vozeći se jutros autoputem prema Splitu, razmišljam o PIC-u za tvoj amp i pale su mi dvi stvari na pamet.
Prvo je u vezi trećeg relay-a za preklapanje signala prema zvučniku. Mislim da ovakvi mali relay-i kakve smo planirali nije adekvatno rješenje da prespaja audio signal, tj. da bi umjesto njega trebalo izabrati neki kvalitetniji. Također, mislim da ni lokacija tog relay-a nije poželjna da bude zajedno sa ostalim relay-ima na istoj pločici jer u tom slučaju moraš audio signal voditi u okružje izmjeničnog napona 230V/50Hz. Ja bih taj relay dislocira odmah pokraj zvučničkih konektora, a prema njemu bi vodija signal okidanja, DC napajanje i GND.
Druga stvar je da smo se bazirali na dvije LED-ice i monitoringa šest napona šta grijača, šta biass-a. Ja ti sugeriram da idemo na jednu ledicu i to inplementiranu u tasteru, kao na slici. (ovo na slici je prekidač. Ima isti u izvedbi kao taster, boja ledice po tvom ukusu)

- mDrurN8xvDlDEWH0cXSsknQ.jpg (6.71 KiB) Pogledano 7330 put/a.
Ja ti svjetlosnim efektima mogu prikazati sva logička, trenutna stanja PIC sekvenci.
U tom slućaju dobili smo još jedan pin slobodan na PIC-u, a iskoristija bi ga za monitoring struje GM-70. Ne vidim razloga zašto ovo ne raditi kad smo već prihvatili PIC-a za ON/OFF, pa nam usput nudi i tu mogučnost.
Sve ostale mehaničke zamisli oko nadzora struje neka ostanu i to ništa ne mijenjaj.
Ako se slažeš s ovim, napravija bi konačnu shemu, pa da krenemo sa izradom pcb-a.