GM-70 SE Full DHT monoblokovi

Re: GM-70 SE Full DHT monoblokovi

PostPostao/la Klokan » 19 sij 2013, 02:36

Ajde da se i Pakrac jednom spomene na ovom forumu a da nije sa moje tiplovnice ;)
Samo se cudim sto nisam skoro nikoga poznatog vidio :/

Ali ako nista drugo bar mi je drago sto sam u na tom buvljaku imao na sta "izbuljiti oci" :)
----------------------------------------------------------------------------------------------
Real Radios Glow in the Dark!
Klokan

PostPostao/la Kaligula » 19 sij 2013, 07:32

Tome, vozeći se jutros autoputem prema Splitu, razmišljam o PIC-u za tvoj amp i pale su mi dvi stvari na pamet.

Prvo je u vezi trećeg relay-a za preklapanje signala prema zvučniku. Mislim da ovakvi mali relay-i kakve smo planirali nije adekvatno rješenje da prespaja audio signal, tj. da bi umjesto njega trebalo izabrati neki kvalitetniji. Također, mislim da ni lokacija tog relay-a nije poželjna da bude zajedno sa ostalim relay-ima na istoj pločici jer u tom slučaju moraš audio signal voditi u okružje izmjeničnog napona 230V/50Hz. Ja bih taj relay dislocira odmah pokraj zvučničkih konektora, a prema njemu bi vodija signal okidanja, DC napajanje i GND.

Druga stvar je da smo se bazirali na dvije LED-ice i monitoringa šest napona šta grijača, šta biass-a. Ja ti sugeriram da idemo na jednu ledicu i to inplementiranu u tasteru, kao na slici. (ovo na slici je prekidač. Ima isti u izvedbi kao taster, boja ledice po tvom ukusu)
mDrurN8xvDlDEWH0cXSsknQ.jpg
mDrurN8xvDlDEWH0cXSsknQ.jpg (6.71 KiB) Pogledano 7330 put/a.

Ja ti svjetlosnim efektima mogu prikazati sva logička, trenutna stanja PIC sekvenci.
U tom slućaju dobili smo još jedan pin slobodan na PIC-u, a iskoristija bi ga za monitoring struje GM-70. Ne vidim razloga zašto ovo ne raditi kad smo već prihvatili PIC-a za ON/OFF, pa nam usput nudi i tu mogučnost.
Sve ostale mehaničke zamisli oko nadzora struje neka ostanu i to ništa ne mijenjaj.

Ako se slažeš s ovim, napravija bi konačnu shemu, pa da krenemo sa izradom pcb-a.
Ništa ne radi šta ne znaš kako radi!
Kaligula

PostPostao/la tom_hifi » 19 sij 2013, 08:43

Što se tiče releja, nema problema. To bi nešto tipa Takamisawa išlo unutra? Kojih specifikacija bi morao biti? Pa da i ja malo pogledam po netu.

Za tipkalo ok, može.

A što se tiče monitoringa struje GM-70, to me prvo zanima na koji način bi se riješilo? Ono kak je već bilo predloženo par stranica ranije, pa se tu može i panel metar priključiti? Hm, dal će to zahtjevati još jedno, dodatno napajanje? :lol:
tom_hifi

PostPostao/la s@ki » 19 sij 2013, 09:23

u svakom sličaju mislim da će ti dobro doći još jedan trafo :)

ajmo sad ozbiljno, ako misliš na one male takamakakakoveć mogle bi ti biti premale/preslabe.
Obzirom da je primjerice Velleman-ov kit za zastitu zvučnika poprilično korišten u mnogim konstrukcijama i s njima nema problema, možda da se izaberu isti/slični releji onima tamo ? (pogledat ću kod sebe koji su, samo nesmijem u sobu, lav spava :D )
Osobno bih releje za preklapanje zvučnika, tj. signala prema njima stavio tik uz izlazne buksne, pa čak recimo na jedan mali štampanac na kojem će biti konektor, relej i direktno zalemljeni zvučnički konektori.
Budimo UNIVERZALNI
s@ki

PostPostao/la Schultz » 19 sij 2013, 09:59

Poklanjam 10 releja Telemechanique 24VDC 1 pol za ovaj projekt.

Struju ću provjeriti pa ću napisati.
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la tom_hifi » 19 sij 2013, 10:35

Kolko sam uspio vidit po slici Vellemanovog kita, tamo su JZC-22F releji. 28VDC/12VDC 15A :)

slika
tom_hifi

PostPostao/la micro » 19 sij 2013, 13:37

Kako je receno da taj rele nije na pcb onda se tu moze svasta staviti recimo farnell 2060745 ili 2251785 koji je za 60A :) . Takodje recikliranje automobilskih releja.
micro

PostPostao/la Schultz » 19 sij 2013, 14:19

Releji koje ja imam i voljan sam ustupiti jesu RSB1A120BD. 12 ampera... 1 preklopni kontakt...
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la tom_hifi » 19 sij 2013, 15:19

Vidit ćemo što Kaligula kaže pa se dogovorimo. A 60A releje nema smisla stavljati :lol:
tom_hifi

PostPostao/la sonny » 19 sij 2013, 16:51

Totalno si me razočarao Tome...
Ja sam bio u nekom poslu kad sam dobio ovu istu ponudu prije par dana, pa sam je onako mahinalno odbio...
Schultz je bodul...
Kad ti bodul jednom nešto ponudi, to objeručke prihvaćaš i ne pitaš ništa, niti sekunde dvojiš :D

Znam da se Schultz neće naljutit' na ovo...
Valjda :|
Inače sam od***** karijeru
A nekad je ovdje bilo dobro.......... Šteta.......
sonny

PrethodnaSljedeća

Natrag na Cijevna tehnika

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.