GM-70 SE Full DHT monoblokovi

Re: GM-70 SE Full DHT monoblokovi

PostPostao/la tom_hifi » 18 sij 2013, 16:51

Ok, može dvije LED-ice, može onda i jedna kaj se mene tiče :) I ostavi optocouplere ;)

Aha, tu sam i mislio da ide tipkalo. Sve sad jasno sa sheme. Čini mi se super ovo. Definitino bih rađe to nego okretni prekidač.
tom_hifi

PostPostao/la davorin » 18 sij 2013, 17:21

s@ki je napisao/la:ajde ne lupetaj.. po tebi bi se svi trebali prestat baviti ičim vezanim uz ovo što volimo zato što smo po struci ili nam je stalni posao daleko od ovog ?
Možda takvi ni nebi trebali prisustvovati forumu onda pa da bude one man band ?

Prilično oštar i neprimjeren ton za dobronamjerne komentare, i nikako se s time ne mogu složiti!
Da autor pojačala (tom_hifi) nije htio svoje odluke podvrći kritikama, savjetima i promjenama, ne bi niti objavljivao ništa dok ne bude gotovo!
Nisam pristalica "unisonog" pjevanja, i iz dosadašnjih postova se dalo zaključiti da se oglasim kad se ne slažem s nečijim mišljenjem (pa bio to sstrsat, ilimzn, roko, admin, i bilo tko drugi...) ukoliko smatram da je to potrebno, pa sam i u ovoj temi uložio trud da pokušam pomoći autoru s vlastitim iskustvom i znanjem.
Ukoliko se i ne javim svaki puta kada se ne slažem sa sadržajima, to je uglavnom zbog nedostatka vremena i/ili je uzrokovano nekim osobnim razlozima, a nikako da forum zvuči "složno" i "jednoglasno"!
davorin

PostPostao/la s@ki » 18 sij 2013, 17:54

Davorine, mislim da si krivo nešto polovio. U svom postu sam se obratio isključivo beponeu, i to samo zbog načina na koji je napisao prethodni post.
Da se razumijemo, ne branim g.Krkleca ni najmanje, nit ga poznam nit imam veze s njim ikakve, ali me i sprdanje u stilu "spustit ce cijene kad neće imat šta za jest" isto tako bodu u oko.
Htjedoh reć, da apsolutno ne vidim razloga za potezanje paralele između varenja i kuhinja sa transformatorima, jer bi analogno tome mogli reć da pola nas nezna ništa o tematici foruma u bilo kojem obliku samo zato što živimo od nećeg drugog. Oprostiti će mi, ali i čovjek koji je ovom forumu poprilično pridonio, živi od informatike.... i sl.. zar ne ?

Za gore navedeno, neću se ispričati, ako sam krivo shvatio, moj isprika. Na kraju krajeva, nisam riječi rekao kad je bepo rekao da trafići ne valjaju i dakako , kao i većina, vrlo sam zahvalan na konstruktivnim kritikama u bilo kojoj temi iz koje mi s manje znanja učimo ;)
Budimo UNIVERZALNI
s@ki

PostPostao/la bepone » 18 sij 2013, 18:14

s@ki je napisao/la:ajde ne lupetaj.. po tebi bi se svi trebali prestat baviti ičim vezanim uz ovo što volimo zato što smo po struci ili nam je stalni posao daleko od ovog ?
Možda takvi ni nebi trebali prisustvovati forumu onda pa da bude one man band ?

:lol:
mladic o cemu ti? :lol: ja o krklecu kao osteceni kupac..mozda nisi upoznat s njegovim radom.. tj neradom
bepone

PostPostao/la s@ki » 18 sij 2013, 21:28

ma kad si krenuo o kuhinjama i varenju, reko WTF :P
Budimo UNIVERZALNI
s@ki

PostPostao/la Dean » 18 sij 2013, 21:41

s@ki je napisao/la:ma kad si krenuo o kuhinjama i varenju, reko WTF :P

E to ti je zato što u kuhinji i Bepo ima šta za reć ! :mrgreen: (Probao ja...)
Dean

PostPostao/la grunf » 18 sij 2013, 22:02

tom_hifi je napisao/la: A ako idemo još realnije, čiji zvučnici zadovoljavaju potpunu linearnost 20Hz - 20kHz. No, ukoliko imamo i to zadovoljeno, rijetko koja prostorija ima potpunu linearnost (ne izdiže niti ne "upija" neki frekventni raspon), tako da, mislim da ovdje nepotrebno sitničarimo i samo ganjamo puke brojke.

hm,po ovome šta nam uopće treba hi-fi, dovaljan nam je i mp3 player i logitech zvučnici

tome poslušaj običan gramofon i super cd player pa reci tko ima bolji zvuk, sigurno ne cd player koji ide od 20 do 20kHz(ako uopće ide od 20 do 20kHz), bit pojačala je da radi od 0 do što više kHz ako je to moguće jer u tome se vidi njegova kvaliteta i vrijednost reprodukcije,zašto nešto kočiti ili štediti na nečemu kad ne treba,a u ovom slučaju je na izlaznom trafu,a to je najbitnija komponenta u ovom projektu,to ti dođe na isto koda složiš ALEPHA pa mu struju mirovanja spustiš ispod 0,5A jer si štedio na nečemu,nisam baš kompentetna osoba za raspravu o izlaznim trafoima,aali kod ovakvih projekata nema kompromisa i štednje

i kako sam osam godina radio baš u hi-fi branši i sretao se s svakavim ljudima,od kupaca do dilera i proizvođača nisam baš stekao dojam u neku zvučnu kvalitetu krklecovih uradaka (ovo je moje osobno mišljenje)
"Bolje nešto od nečega nego ništa od ničega."
grunf

PostPostao/la tom_hifi » 18 sij 2013, 23:39

grunf je napisao/la:
tom_hifi je napisao/la: A ako idemo još realnije, čiji zvučnici zadovoljavaju potpunu linearnost 20Hz - 20kHz. No, ukoliko imamo i to zadovoljeno, rijetko koja prostorija ima potpunu linearnost (ne izdiže niti ne "upija" neki frekventni raspon), tako da, mislim da ovdje nepotrebno sitničarimo i samo ganjamo puke brojke.

hm,po ovome šta nam uopće treba hi-fi, dovaljan nam je i mp3 player i logitech zvučnici

tome poslušaj običan gramofon i super cd player pa reci tko ima bolji zvuk, sigurno ne cd player koji ide od 20 do 20kHz(ako uopće ide od 20 do 20kHz), bit pojačala je da radi od 0 do što više kHz ako je to moguće jer u tome se vidi njegova kvaliteta i vrijednost reprodukcije,zašto nešto kočiti ili štediti na nečemu kad ne treba,a u ovom slučaju je na izlaznom trafu,a to je najbitnija komponenta u ovom projektu,to ti dođe na isto koda složiš ALEPHA pa mu struju mirovanja spustiš ispod 0,5A jer si štedio na nečemu,nisam baš kompentetna osoba za raspravu o izlaznim trafoima,aali kod ovakvih projekata nema kompromisa i štednje

i kako sam osam godina radio baš u hi-fi branši i sretao se s svakavim ljudima,od kupaca do dilera i proizvođača nisam baš stekao dojam u neku zvučnu kvalitetu krklecovih uradaka (ovo je moje osobno mišljenje)

Sve 5 i hvala na dobronamjernim savjetima. Zadnji put se ponavljam za one lijene čitanja. Zasad su gore EI-120 Krklec i predvidit ću unaprijed mjesto na kučištu i za EI-150 kojeg će mi Kaligula poslati kad bude finaliziran da čujem razliku iz prve ruke. Ako bude potrebe i ako to bude bitno bolje, svakako ću zamijeniti. Mislim da je sad stvarno dosta priče oko izlaznih trafa. :)

Još jednom zahvaljujem Kaliguli na pristupačnosti, razumijevanju oko izlaznih trafa i što je u rekordnom roku dovršio PIC. Samo da mu nadodam, znači, bias i grijanje se pale odmah pritiskom na tipkalo, HV se pali nakon 120 sec, a zvučnici nakon 150sec. Mislim da to neće biti problem isprogramirati.

A sad, evo još ponešto dijelova stiglo ...

100kom Wima MKP10 0.1uF 630V
20kom 1nF 3kV polistireni
6x 2.2uF 400V PIO
2x 1uF 630V PIO
elektroliti za recapp SMPS-a
zenerice

slika
Zadnja izmjena: tom_hifi; 18 sij 2013, 23:47; ukupno mijenjano 1 put/a.
tom_hifi

PostPostao/la Kaligula » 18 sij 2013, 23:44

tom_hifi je napisao/la:Još jednom zahvaljujem Kaliguli na pristupačnosti, razumijevanju oko izlaznih trafa i što je u rekordnom roku dovršio PIC.

:oops: :oops: :oops:
Ništa ne radi šta ne znaš kako radi!
Kaligula

PostPostao/la Edison » 19 sij 2013, 02:08

grunf je napisao/la:i kako sam osam godina radio baš u hi-fi branši i sretao se s svakavim ljudima,od kupaca do dilera i proizvođača nisam baš stekao dojam u neku zvučnu kvalitetu krklecovih uradaka (ovo je moje osobno mišljenje)

Krkleca ne poznajem. Vidio sam ga jednom u zivotu na prezenteciji u Pakracu kod Boze. Tamo sam na miru poslusao nekoliko njegovih pojacala. Prijatelj mi ima njegove 300B monoblokove i pretpojacalo. Sve to svira jako dobro, nemam nekih primjedbi. Uredjaji su dobro i kvalitetno izradjeni. Prijatelj s njima nema nikakvih problema vec godinama.
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PrethodnaSljedeća

Natrag na Cijevna tehnika

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.