Kaligula je napisao/la:Ovi zadnji postovi su toliko brzo stizali, da ih nisan stiga ni čitati, a kamoli razumit.
Evo, sad na tanane i s razumijevanjem čitam i upijam sav ovaj trud koji je uložen za proračun trafa.
Idem post po post:
Kad sam s Brankom dogovara trafo za GK-71 ideja je bila da bude EI-150. Međutim Branko nema audio limove EI-150. Zato i je kompromisno dogovoren trafo EI-125 s audio limovima za GK-71. No, pomaka sam radnu točku GK-71 tako da će izlazna snaga biti oko 50-ak Wata, i neminovno je i ovdje ići na veći trafo.
Branko je rekao da on može nabaviti audio limove EI-150 ali ne manje od 100kg, a samo za jednog kupca to mu se ne isplati.
Ako sam mu ja kupac za EI-150 i za PP BiAmp i za GK-71, to su ćetiri trafa, pa ću provati s njim popričati.
Njega nema ode na forumu, pa je šteta šta ovo sve skupa ne prati, ali je otvoren i za kompliciranije načine motanja nego šta je do sad komercijalno odrađiva svoje transformatore.
Ovaj tvoj prijedlog 4P+3S mu neće biti problem.
Ja pristajem na trafo EI-150. Pristao bih i na EI-195. Nije upitna veličina. Bitno je da on bude onakav kakav triba biti.
Branko je prva liga od covika i ako ti ikako moze nabavit te limove u kolicini manjoj od 100 kila on ce to i ucinit. Ali kako je Davorin vec izracunal da bi za tvoja 4 trafa islo punih 34 kile onda si vec na trecini od tih 100 kila. Ako se najde jos netko da je zainteresiran za kupnju (a to ne triba nikad iskljucit), onda se i sanse jako povecavaju.
A to ca nije clan foruma, razlog je u tome ca je jako zauzet poslom pa jednostavno ne moze nac vrimena za to. Mozda ga ipak uspijem dozvat da dojde na TF.
Ca se tice velicine trafa, ovi izracun je pokazal da je jezgra EI150 sasvim dovoljna i da nima potribe ic na EI192. Je da bi sa EI192 bil otpor zice jos manji ali kako je u strukturi izlaznog otpora ampa dominantan izlazni otpor samih babuski onda se neka velika razlika ne bi ni u tom pogledu dobila. Da mi ovaj izracun nije pokazal da je EI150 dovoljna za zaista visoko postavljene zahtive onda bi i dalje inzistiral na EI192. Ali kako je ispalo da nima potribe onda mozes bez straha ic na EI150.