DAH 2 -SN 003 - work in progress

Re: DAH 2 -SN 003 - work in progress

PostPostao/la s@ki » 19 ožu 2012, 23:10

sad ću ja lupit... a zašto svi lemite preko foto laka ? :D
nije bilo jednom da su me pitali zasto se teze lemi prek pločica koje napravim (s ovima nisam imao veze :D )
Budimo UNIVERZALNI
s@ki

PostPostao/la pamook » 19 ožu 2012, 23:18

edison - fotke su dizane na forum u vidu privitka, nisu linkane sa drugog site-a, mozda ti browser ima neku "zastitnu" mjeru samovoljno ukljucenu... tko bi ga znao...
za kondenzatore, ne ulazim - jer se ne kuzim... ako bude konsenzus - prelemim :D

s@ki - jel nije foto-lak kad se osvijetli crn ili tamno plav ili vec nekako? Nisam dugo pravio plocice pa se vise ni ne sjecam, ali ovdje ne bih rekao da je ostavljen...

i na kraju - ispravak - evo friska fotka nakon malo rada prstima i noktima :mrgreen:
Privitak/ci
IMG_7875.JPG
IMG_7875.JPG (89.09 KiB) Pogledano 3448 put/a.
....nemoj Sirogojno, ja ću....
pamook

PostPostao/la tom_hifi » 19 ožu 2012, 23:22

Vidiš da je odmah bolje :)
tom_hifi

PostPostao/la harkonen » 19 ožu 2012, 23:27

Glede mjesta kondovima, kako se radi o klasičnom graetzu, a tu nisu i naponi previsoki,
moglo je tu ići i oba od 100, ili oba od 180, ili ovako. Konkretno, u ovakvom poretku se dobilo
8mV naspram 11mV napona bruma da su mjesta zamjenjena. Nije da bi ta 3mV činila čujnu razliku,
ali eto. Slobodno ih i zamjenite. Čuti nećete.
:ugeek:
I'm too old for this s...
harkonen

PostPostao/la Dean » 19 ožu 2012, 23:32

pamook je napisao/la:i na kraju - ispravak - evo friska fotka nakon malo rada prstima i noktima :mrgreen:

Vidiš da se može ! :hail:

Nego.... jesi razmislio kako to sve stavit u onu kutijicu? Mislim, jesi siguran da ti Haki nije poslao zabunom za dva DAH-a? :mrgreen:
Dean

PostPostao/la pamook » 20 ožu 2012, 00:18

:lol: ja bih volio da jest, prvi uvijek ima neku gresku koja se mogla izbjeci pravilnim razmisljanjem unaprijed (ne mislim na dizajn, vec moju izvedbu) pa bi to bilo idealno - prvi poklonim burazu, drugi si napravim pic-pic ....

jel krenula posiljka? Kad vidim one Harkonenove slike, shvacam sto je mislio da sve stane "na misji brk" :shock:
pamook

PostPostao/la harkonen » 20 ožu 2012, 07:30

Glede mišjeg brka, ima tu mjesta dovoljno, treba vidjeti kako to izgleda kad stavljate u tako
klasičnu dimenziju kutije integrirac sa GM70 ili pak neki OTL, tu se ni žohar ne zavlači....

No, moram pripomenuti i u ovoj temi dvije-tri stvari oko samogradnje: veliki oprez, naponi su tu opasni po život,
toplinsko zračenje ove lampe je toliko da ćete pomisliti - hoće li plastifikacija izdržati (vidjet ćemo :-) ),
struje su (u odnosu na "standardnije" lampe) tolike da vas svaka greška u ožičenju mase bude
nagradila kojim mV bruma.....
Da se razumijemo, ovo nije projekt baš za početnike, odnosno one koji nikad nisu lemili ili nisu sigurni u sebe,
lako je to pobacati na pločice, no sada kreće promišljanje, treba prilikom montaže svakog dijela odmah dobro
sve pričvrstiti i zategnuti, kvalitetno zalemiti, gdje treba bužir-treba bužir, provjeriti još jednom pa slijedeći korak.
Odmah ostaviti sve potrebne vodove dovoljno dugačkim da ih možete provesti što dalje od izlazne lampe,
a znat' ćete i zašto kada startate mrcinu.....
Naravno, upute neće biti tipa : primite plavu žicu lijevom rukom i provucite ispod...., ne, ovoga puta toga
neće biti. Ovako je interesantnije.
Dakle, par općenitih, da ne bude da nisam rekao. 8-)
:ugeek:
I'm too old for this s...
harkonen

PostPostao/la s@ki » 20 ožu 2012, 09:33

pamook... garantirano je ostavljen jer bakar na pločicama nikad nije tako taman. Može biti plavičaste, raznoraznih nijansi ovisno o debljini sloja i kakva je pločica.manje bitno.
osobno ga uvijek ostavljam kad nekom radim pločice kako bakar nebi oksidirao, a i harkonen je, nikad neznaš koliko će dugo stajati negdje.
Opere se lagano acetonom a kasnije pločicu zaptitiš nakon lemljenja, ili sve prevučeš tinolom...ili... :D

no uglavnom, niš ne smeta ni ovako naravno, samo je neke lakove teže "probit" lemom :)
Budimo UNIVERZALNI
s@ki

PostPostao/la pamook » 20 ožu 2012, 10:25

Covjek se uci dok je ziv... zene jos i duze :lol:

jest da je trebalo malo vise grijat lemilicom al mi nikako nije palo na pamet probat ocistit vodove... vec vidim da dok cekam kutiju bi mogao ostatak vodova ipak ocistit pa proc lemilicom, da ne sjedim `nako :D

Harkonen - nema problema, uvijek na oprezu... evo, proslo ljeto, znalacki rijesen problem :mrgreen:
Privitak/ci
pool.jpg
Darwin award winner(s)
pool.jpg (41.94 KiB) Pogledano 3387 put/a.
pamook

PostPostao/la tom_hifi » 20 ožu 2012, 10:35

:lol: :lol: :lol: :lol: Ovo je bolesno .. :mrgreen:
tom_hifi

PrethodnaSljedeća

Natrag na Cijevna tehnika

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.