Hibrid, lampe i mosfeti

Re: Hibrid, lampe i mosfeti

PostPostao/la grunf » 29 pro 2012, 23:54

ajmo se mi ostaviti pločica trenutno jer će sigurno biti izmjena na dva para izlaznih :D ,zašto ,zato šta san večeras napokon uspia napokon upaliti verziju s napajanjem izlaza na +/-52V ,ža mi je šta Nino.s nije čuja ovu verziju, bilo bi još više ovih :hail: :hail: , zvuči puno bolje s višim naponom napajanja izlazog stupnja, zvuk je još dobio na prostornosti i dinamici,snage meni i previše,meni se čini malo tanji u basu,ali kako su 'novi' kondovi u napajanju to prepisujem njima,pojačalo je sad složeno na komadu pleksija zbog većih dimenzija i jedina mu je mana što ja nisam stavljao oklopljni kabel između pobude i izlaza tako da kupi malo bruma na njima,ali čujno tek s uhom na zvučniku,struju kroz izlazne sam smanjio s 250 na 150mA da ne pregrijavam mosfete jer sam ostavio isti hladnjak

e sad možemo ići s napajanjima izlaznog stupnja od +/-35 do +/-55V kako ko može ili ima , za napone iznad +/-40V bilo bi dobro imati dva para izlaznih, šta se tiče mog primjera meni je dovoljan jedan par zbog visoke osjetljivosti zvučnika,ali se zato uvik nađe gladnih zvučnika i onih s impendancijom ispod 8ohma pa dva para izlaznih dobro dođu(a popravi i karakteristku izlaza), zbog ovog na pločicu izlaza će trebati dodati još jedan par izlaznih tako da bude univerzalna

sutra bacim koju sličicu
"Bolje nešto od nečega nego ništa od ničega."
grunf

PostPostao/la Khadgar2007 » 30 pro 2012, 01:27

Nigdje nisam opazio u temi da si napisao koliko si uF stavio u ispravljač izlaznog dijela,onako zanima me reda radi...a možda i ne. Opet crtam neki pcb za dvostruki ispravljač sa jedno 8800uF po grani na 50V pa me zanima.
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la grunf » 30 pro 2012, 13:45

Khadgar2007 je napisao/la:Nigdje nisam opazio u temi da si napisao koliko si uF stavio u ispravljač izlaznog dijela,onako zanima me reda radi...a možda i ne. Opet crtam neki pcb za dvostruki ispravljač sa jedno 8800uF po grani na 50V pa me zanima.

u onoj prošloj verziji je bilo 6x15000uF ,sad je 6x12000uF ,u oba slučaja su dodani i R članovi 0,22ohma 10W između kondova
grunf

PostPostao/la Khadgar2007 » 30 pro 2012, 13:49

Aha, znači malo sam na knap iako sa manjom voltažom(oko 35V) bi se dalo nešto ali nije bitno. Radim malo "jači" ispravljač za preamp pa sam mislio da bi pasao i na ovo ali nije bitno.
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la audio kutak » 30 pro 2012, 18:00

grunf je napisao/la:ajmo se mi ostaviti pločica trenutno jer će sigurno biti izmjena na dva para izlaznih :D ,zašto ,zato šta san večeras napokon uspia napokon upaliti verziju s napajanjem izlaza na +/-52V ,ža mi je šta Nino.s nije čuja ovu verziju, bilo bi još više ovih :hail: :hail: , zvuči puno bolje s višim naponom napajanja izlazog stupnja, zvuk je još dobio na prostornosti i dinamici,snage meni i previše,meni se čini malo tanji u basu,ali kako su 'novi' kondovi u napajanju to prepisujem njima,pojačalo je sad složeno na komadu pleksija zbog većih dimenzija i jedina mu je mana što ja nisam stavljao oklopljni kabel između pobude i izlaza tako da kupi malo bruma na njima,ali čujno tek s uhom na zvučniku,struju kroz izlazne sam smanjio s 250 na 150mA da ne pregrijavam mosfete jer sam ostavio isti hladnjak

e sad možemo ići s napajanjima izlaznog stupnja od +/-35 do +/-55V kako ko može ili ima , za napone iznad +/-40V bilo bi dobro imati dva para izlaznih, šta se tiče mog primjera meni je dovoljan jedan par zbog visoke osjetljivosti zvučnika,ali se zato uvik nađe gladnih zvučnika i onih s impendancijom ispod 8ohma pa dva para izlaznih dobro dođu(a popravi i karakteristku izlaza), zbog ovog na pločicu izlaza će trebati dodati još jedan par izlaznih tako da bude univerzalna

sutra bacim koju sličicu

nemoj da se na kraju izrodi pass-ov hibrid ! :mrgreen: :lol:
Jedan trenutak sreće vrijedi tisuću godina slave
audio kutak

PostPostao/la grunf » 03 sij 2013, 01:07

audio kutak je napisao/la:

nisi još sve vidia :mrgreen:
grunf

PostPostao/la audio kutak » 03 sij 2013, 20:27

grunf je napisao/la:

čekamo... čekamo... :mrgreen:
Jedan trenutak sreće vrijedi tisuću godina slave
audio kutak

PostPostao/la grunf » 04 sij 2013, 14:51

grunf je napisao/la:

čekamo... čekamo... :mrgreen:

neće biti ništa spektakularno, samo bi za vikend treba gurnuti izlaz u pravu A klasu pa ćemo počuti kako to svira
grunf

PostPostao/la s@ki » 04 sij 2013, 14:55

da spremim hladnjake? :D
Budimo UNIVERZALNI
s@ki

PostPostao/la Khadgar2007 » 04 sij 2013, 14:59

jel imaš tekući dušik da sve to hladiš? ;)
Khadgar2007

PrethodnaSljedeća

Natrag na Cijevna tehnika

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 3 gostiju.