DAH 2 -SN 003 - work in progress

Re: DAH 2 -SN 003 - work in progress

PostPostao/la harkonen » 11 tra 2012, 13:27

Čekaj, čekaj, ovo je zezancija dosad. Sad ćemo vidjeti dal' će biti vatrometa. :lol:
Nadam se da ne, stoga i savjet o slijedećem koraku - uključenje sa osiguračem HV, ali ovaj put bez lampi.
I mjerenja napona. Normalno bez potrošnje, napon će biti viši od konačnog, bitno je da je tu, da je stabilan i
da ništa ne gori. Kad konačno staviš i lampe, ne boj se - smrdit' smije, ipak je sve friško. Treba izgorit' sva ta
farba. Ipak je to A klasa..
Pripremi smjesu za princess krafne! Fešta!
:ugeek:
I'm too old for this s...
harkonen

PostPostao/la pamook » 11 tra 2012, 13:33

nije gotovo dok debele ne zapjevaju :D

eno hlade se, pa kontrola ispod karoserije, pa ... grijao sam ih nesto preko sat vremena, a u medjuvremenu "sastavio" poklopac za trofoe (usarafao drvene stranice)... Dean, HVALA za predbusene rupe, vec sam se vidio kako cu to uredno syebat ukrivo, ili barem postavit jednu da konture drva idu okomito a druge vodoravno :lol: :lol:

nadam se da nece bit problema ni kada vratim HV osigurac :xmas1:

/edit - evo, javio se i :ugeek: :lol: :lol:

oces iskreno? Prva ukljucivanja sam radio sa 3 metra daljinskim :lol: :lol: :lol: ... peeeckica, znam :roll: :lol: :lol:
....nemoj Sirogojno, ja ću....
pamook

PostPostao/la Edison » 11 tra 2012, 13:41

Harkonen, bez opterecenja (lampi) ce napon na velikim kondenzatorima od 1.100uF biti vrlo blizu njihovom dozvoljenom naponu. Moze li tu biti problema?
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la Roko » 11 tra 2012, 13:44

pamook je napisao/la:

princes krofne se najbolje kupe suhe u trgovini, te se u vlastitoj reziji napravi 2-3 ture fila i onda se napuni jedna tura kupljenog tijesta a ostatak se umlati direkt iz posude. I onda se ima 111 kg :mrgreen:

...eeeee....tako, tako....i onda se ima 135kg :mrgreen: :lol:
neciviliziran, nekvalitetan i ne vidim dalje od nosa
Roko

PostPostao/la harkonen » 11 tra 2012, 13:57

Edison je napisao/la:Harkonen, bez opterecenja (lampi) ce napon na velikim kondenzatorima od 1.100uF biti vrlo blizu njihovom dozvoljenom naponu. Moze li tu biti problema?

Ne bi trebalo. Ima dosta bleedera da ih zadrže ako namjere eksplodirat'.
Pamook, tri metra je tri metra. Prekreni stol i frižider. Raspaljot!
harkonen

PostPostao/la harkonen » 11 tra 2012, 14:22

Ček,ček - jesi ti to uzeo "bolovanje" da bi mogao sastaviti DAH2?
Pazi da to ne bude karmička kazna! :-)
harkonen

PostPostao/la pamook » 11 tra 2012, 14:25

:lol: Roko, vidim da je to pravi put napretka, bio sam u to siguran kad sam krenuo sa 90 :lol:

:ugeek: - sakrijem se ja iza 2 puta po 12mm stakla, plus voda... ko Adam i Jamie, samo nisam placen za to :mrgreen: ... javim rezulatate :thumbup:

/edit - kakvo bolovanje, ja to za "radnog" vremena .... toliko posla ima(m) da stignem i DAH2 sastavit :evil: ... cekam neku bolju oluju s grmljavinom pa da pokrepaju napajanja po PC-jima okolo, onda ima posla :lol: :lol:
pamook

PostPostao/la pamook » 11 tra 2012, 20:01

ahem :mrgreen:

proba sa lampama prosla OK, grijanje, odgoda, HV, zvucnici spojeni, izvor (CD) spojen... svira, al samo lijevi kanal :chin:

kako amp nije bio na visokim "klocnama", nisam gledao od ispod vec zamijenio mjesta drivericama - upalio - izgorio 1.25A osigurac cim se ukljuci prekidac (dakle, jos odgoda radi svoje)

otisao, kupio osigurac(e), probao bez lampi i na klocnama - ne svijetli dioda anodnom ccs-u desnog kanala... zice sve OK, kratkog spoja nema, elementi OK (usporedjivao sa drugim koji radi)

zakljucio da sam moguce LED okrenuo naopako pa sam zalemio drugu.

upalio bez lampi, odgoda, nakon isteka vremena oba ccs-a (LED) svijetle

ugasio, stavio lampe, spojio zvucnike, upalio - ode osigurac

izgara samo ovaj mrezni od 1.25, onaj na HV dijelu uredno ostaje citav

pregledao sam sve kablove koji vode na masu, instrumentom, svi dostupni OK

vodovi prema oba anodna ccs-a - OK

elementi vezani PTP - razdvojeni, nema kontakta medju njima

provjerio kako je spojen soft-start - OK

imam jos 7 osiguraca na lageru :lol:

poceo sam se nervirat pa sam sve ostavio za sutra... 8-)
pamook

PostPostao/la harkonen » 11 tra 2012, 20:36

Koji osigurač od 1,25A ?
Na primar toroida ide 3,15A - 4A, a na HV 1A - 1,25A. Oba T.
harkonen

PostPostao/la Edison » 11 tra 2012, 20:43

Najbolje je pustiti neko vrijeme kad ne radi i malo se "ohladiti", razmisliti. Nema svrhe "trositi" osigurace.
Moguce da je problem u anodnom CCS-u jednog kanala. Tu ce vec uskociti harkonen.

A da ne sjedis besposlen i pokisao, napravi sljedece. Odvoji onaj kanal za koji mislis da je problematican s visokog napona. S ona dva velika kondenzatora ide B+ na izlazni trafo i anodni CCS ulazne cijevi. Tu odvoji taj B+, i jedan kanal nece imati napajanje. Drugi bi trebao raditi. Onda poslusaj malo glazbe u mono tehnici i bit ce ti lakse. Ugasi, ohladi i zamijeni lampe, i malu i veliku, da ustanovis da su oba para dobra. Opet malo poslusaj.

Onda je najbolje prespavati. Sutra, svjez, spoji B+ onog prekinutog kanala samo na izlazni trafo (u principu radi samo izlaz). Ako osigurac ne izleti i taj dio je dobar. Onda to odspoji i spoji samo anodni CCS, i tu bi se trebao iskazati osigurac i ispunuti svoj zivotni san. A onda znas gdje je problem. Mozes onda spojiti anodni CCS s kanala koji radi na cijev ovog koji ne radi (u kriz, onog loseg ne spajaj). Ako ne izbaci, problem je prvi CCS. Ako izbaci, problem ti je negdje oko postolja prve cijevi. To malo istrazis, i bit ce problem rijesen.

Znaci, glavu gore i poslusaj malo u mono tehnici. Ja uvijek tako kad radim monoblokove... ;)

Inace, pojacalo si sastavio i sad je za otkloniti djecje bolesti. Bravo! Cestitke :clap: :clap:
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PrethodnaSljedeća

Natrag na Cijevna tehnika

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.