Mate je napisao/la:Malo forenzike
Aparat je Canon EOS 5D Mark II
Cijena red veličine 17kkuna (Tijelo +"škleti" objektiv od 50mm)
Snimano iz stativa objektivom 200mm na udaljenosti 1,21m
Blendom f:11
Brzina zatvarača 1/10s
ISO 400ASA
Temperatura boje "daylight" (zato je žuto crvena)
I ima još trista detalja koje je canon popravljao ali to prelazi okvire teme

Jako dobro, Mate. Aparat je vjerojatno taj, mada nisam zagledavao, objektiv je moj. Udaljenost, blendu, brzinu i ISO si 100% pogodio. Ocito su negdje u fajlu ostali podaci (metadata)... WB je daylight ili auto, nije ni bitan jer je snimano u RAW formatu, pa se poslje to moze mijenjati dok na kompjutoru prebacujes fotografiju u JPG ili TIFF. To je uradio prijatelj i poslao mi fotografije. Ja sam ih samo malo obrezao, krivuljama podesio svjetlocu, kontrast i boju, u jednom potezu, i snimo kao TIFF-ove (sRGB). Ovu malecku za web sam "naostrio", dok velike nisam dirao.
Snimali smo s tim aparatom jer ima veliku rezolucije i nizak shum. Prijatelj je donio objektiv 24-85mm, a moj je bio 70-210mm, druge nismo koristili. Imali smo i nekoliko bezzicnih flesheva, ali ih nismo koristili... samo jednu stolnu lampu za naglaske i dramatiku u svijetlu. Ja sam vrtio pojacala, otpuhivao prasinu, razmjestao rasvjetu i pozadine, kadrirao, a prijatelj je odredjivao ekspoziciju i okidao sa stativa. On je autor fotografija jer je on "okidao"...
Sad bih nesto od tih fotografija trebao prebaciti za potrebe TF, ali nazalost, puca mi veza nakon prijenosa nekoliko MB. Neka je greska na mojoj strani, ali na forum mogu, i manje mailove mogu slati... Poslat cu u ponedjeljak s posla...