Hibrid, lampe i mosfeti

Re: Hibrid, lampe i mosfeti

PostPostao/la joe dalton » 24 pro 2012, 00:27

Kako je Grunf čini mi se prilično zauzet drugim obavezama, a i da neispadne da je sve na njemu, a da se mi ostali samo šlepamo, bio sam toliko slobodan da pokušam složiti pločici izlaza prema zadnje dostupnoj shemi.
Hr_DIYaudio_hibrid.jpg
Hr_DIYaudio_hibrid.jpg (57.93 KiB) Pogledano 8151 put/a.

Obzirom da nemam previše iskustva sa slaganjem pločica, dajem na ramatranje i prihvaćam prijedloge i sugestije pametnijih i iskusnijih.
Na pločicu sam ubacio i vezne kondenzatore.
Pločica je otprilike 7,5x4,5 cm.
joe dalton

PostPostao/la Khadgar2007 » 24 pro 2012, 00:33

Ovako nemam niti ja neke ideje osim savjeta da vodove koji idu ukosto voditi pod 45°,ali osobno mi se dopada dizajn. Da sada ne prelazim kroz cijelu temu i tražim šemu, pretpostavljam da su R19 i R17 višeokretni trimeri? Ako jesu malo im je čudan raspored nožica tj. do sada takve nisam vidio, znam za one 3 nožice u liniji(2,54 raster) i dugačke koji imaju nekako ovakav layout ako se ne varam: ° . ° kružići i točka su nožice trimera.
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la joe dalton » 24 pro 2012, 00:43

Khadgar2007 je napisao/la:Ovako nemam niti ja neke ideje osim savjeta da vodove koji idu ukosto voditi pod 45°,ali osobno mi se dopada dizajn.

To ostavljam za završno ušminkavanje. Bitno da se definira raspored elemenata i vodova.
Khadgar2007 je napisao/la:Da sada ne prelazim kroz cijelu temu i tražim šemu, pretpostavljam da su R19 i R17 višeokretni trimeri? Ako jesu malo im je čudan raspored nožica tj. do sada takve nisam vidio, znam za one 3 nožice u liniji(2,54 raster) i dugačke koji imaju nekako ovakav layout ako se ne varam: ° . ° kružići i točka su nožice trimera.

Trimeri nisu višeokretni, ali lako se ubaci i multiturn verzija.
joe dalton

PostPostao/la Khadgar2007 » 24 pro 2012, 00:51

Ja iskreno bilo gdje od sada pa na dalje guram multiturn, onih njesra piherovih mi je pun kofer a i preciznije je sa multiturnima.
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la joe dalton » 24 pro 2012, 00:52

Khadgar2007 je napisao/la:Ja iskreno bilo gdje od sada pa na dalje guram multiturn, onih njesra piherovih mi je pun kofer a i preciznije je sa multiturnima.

Si probao Bourns?
joe dalton

PostPostao/la Khadgar2007 » 24 pro 2012, 01:09

ma nisam jer u chipoteci elmatisu ih nemaju a nije mi se dalo naručivati preko farnella(skupo). Nisam pogledao jel ih imaju na ebayu,ali čemu ako za bilo kakav bias mislim koristiti multiturn pa ih mogu gurnuti i bilo gdje drugdje.
Khadgar2007

PostPostao/la grunf » 25 pro 2012, 19:05

joe dalton je napisao/la:Kako je Grunf čini mi se prilično zauzet drugim obavezama, a i da neispadne da je sve na njemu, a da se mi ostali samo šlepamo, bio sam toliko slobodan da pokušam složiti pločici izlaza prema zadnje dostupnoj shemi.
Hr_DIYaudio_hibrid.jpg

Obzirom da nemam previše iskustva sa slaganjem pločica, dajem na ramatranje i prihvaćam prijedloge i sugestije pametnijih i iskusnijih.
Na pločicu sam ubacio i vezne kondenzatore.
Pločica je otprilike 7,5x4,5 cm.

svaka čast na trudu ali ovi prijedlog pločice mi nije baš drag ,prvenstveno jer bi se na istoj pločici našlo +150,+50 i -50V ,i to sve vrlo blizu audio signalu, s tim da vezni blokovi ne staju u raster koji je priložen,kvalitetan polypropilen može biti i 5-6cm dug tako da to onda neće ličiti na ništa,ja ću i dalje vući svoje pločice kroz projekt jer je s njima pojačalo tiho u MHz području(bez ikakvog signala na ulazu na izlazu ima par mV 50Hz iz mreže ),a šta je u ovom slučaju najbitnije jer su svi korišteni elementi sposobni raditi u Mhz području,ali ću ih malo ušminkati tako da zadovoljimo sve stranke
"Bolje nešto od nečega nego ništa od ničega."
grunf

PostPostao/la joe dalton » 27 pro 2012, 16:39

@ Grunf - nemoj me krivo shvatiti, ne želim nametati bilo kakvo rješenje. Ovo moje je samo prijedlog. Po meni 150 V na pločici nije neki problem, ali ok. Vezni kondenzatori mogu na pločicu, a i ne moraju.
Evo i verzije za vezne kondenzatore s većim rasterom:
Hr_DIYaudio_hibrid_r1.jpg
Hr_DIYaudio_hibrid_r1.jpg (59.29 KiB) Pogledano 7989 put/a.

A evo i verzije gdje vezni kondovi idu van pločice (pojednostavljuje stvar):
Hr_DIYaudio_hibrid_r2.jpg
Hr_DIYaudio_hibrid_r2.jpg (51.57 KiB) Pogledano 7989 put/a.

Volio bi da se iznesu konkretne (tehnički argumentirane) primjedbe, ako ih ima.
joe dalton

PostPostao/la micro » 27 pro 2012, 21:54

Da li su mozda izlazni tranzistori preblizu, ipak je ovo pojacalo u A klasi, takodje vecina koliko sam primjetio stavlja sire vodove gdje idu vece struje, izlazni tranzistori-zvucnik-kondenzatori.

U kojem je to programu crtano, ne lici mi na neki elektronski cad program?
micro

PostPostao/la joe dalton » 27 pro 2012, 22:38

micro je napisao/la:Da li su mozda izlazni tranzistori preblizu, ipak je ovo pojacalo u A klasi, takodje vecina koliko sam primjetio stavlja sire vodove gdje idu vece struje, izlazni tranzistori-zvucnik-kondenzatori.

U kojem je to programu crtano, ne lici mi na neki elektronski cad program?

Ne vidim problem u blizini izlaznih tranzistora. Idu na isti hladnjak i po meni bi trebali biti što bolje termički vezani.
Vodovi kojima idu veće struje su 0,05" što bi trebalo bez problema nositi do 2A.
Crtano je u EspressPCB. Slika je malo mutna jer je printano u pdf pa prebačeno u jpg, a pločica je prilično sitna (6,5x4,5 cm).
joe dalton

PrethodnaSljedeća

Natrag na Cijevna tehnika

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 3 gostiju.