GK-71

Re: GK-71

PostPostao/la Dean » 02 ožu 2012, 21:23

Ne bi htio Oftopičariti, ali Kaligula, jesi siguran da će Branko ustupiti/prodati repro materijal?
Dean

PostPostao/la Kaligula » 02 ožu 2012, 21:28

Dean je napisao/la:Ne bi htio Oftopičariti, ali Kaligula, jesi siguran da će Branko ustupiti/prodati repro materijal?

Ne tražim repromaterijal. On zna da ću kupiti u njega četiri trafa. Ako triba, mogu izvršiti i dio uplate i nema razloga da mi ne izađe u susret. A i upoznat je sa svim detaljima iz ove teme. :D
Ništa ne radi šta ne znaš kako radi!
Kaligula

PostPostao/la davorin » 02 ožu 2012, 21:33

Kaligula je napisao/la:Patric spominje GOSS limove. Jesu li to limovi koje g. Branko nabavlja. Patric navodi cijenu od
5$ po kg za EI, odnosno 12$ po kg za GOSS EI limove. G. Branko mi je jednom prilikom rekao
da ovi limovi EI-150 koje nabavlja i jesu tri puta skuplji od običnih.

Ukoliko se radi o nazivu GOSS, radi se orijentiranim limovima (CRGO=Cold Rolled Grain Orientid; "hladno valjani orijentiranih zrnaca") koji su ime dobili po izumitelju postupka NORMAN GOSS-u. Radi se o limovima oznake Si11Fe sa oko 3% silicija, 95% željeza, nešto mangana, kroma i nikla, a manje od 0,1% fosfora, ugljika i kisika. U praksi su prepoznatljivi po tome kad se 2 puta oštro presaviju preko istog pregiba, puknu (potpuno raz-ugljičeno željezo/čelik!)!
Koriste se za energetske transformatore koji su izloženi reaktivnim opterećenjima(željeznica/elektro motori, galvanizacije itd., te za AUDIO transformatore.
Maksimalna gustoća magnetnog polja im je povećana 25-35% u odnosu na obične limove, a saturacija smanjena 5-10%. Takva oznaka (GOSS) je uobičajena u zemljama sa anglosaksonskim(imperijalnim) mjerama, a u Evropi (posebno Njemačkoj) se koristi drugačiji naziv (ne znam ga).
Treba ih razlikovati od vruće valjanih legiranih transformatorskih limova koji su bolji, ali i GOSS-limovi su znatno bolji u audio tehnici od običnih limova za mrežne transformatore. Audio transformatori od GOSS-limova su uglavnom od firme PARTRIDGE i PERMACO, a kroz praksu sam ih sretao i od drugih firmi.
davorin

PostPostao/la Kaligula » 03 ožu 2012, 19:27

Danas je tajac. Al' neka! Odmorite se, Zaslužili ste :D :hail:
Jutros rano sam Branku posla mail di sam ga molija podatke o dimenzijama žice, točne podatke i naziv EI limova i da mi izađe u susret oko posudbe jednog paketa limova.
Odgovor još nije stiga, a ako ne stigne ni sutra, u Ponedjeljak ga zoven pa ćemo sve znati. :)
Kaligula

PostPostao/la Edison » 03 ožu 2012, 19:45

Branko prilicno rijetko provjerava mail. Mislim da ces morat zvati u ponedjeljak. No dobro je da su u mailu svi podaci, to mu koristi kad krene u izradu.
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la alfa » 04 ožu 2012, 11:49

Zašto tražiti C jezgre po Rusiji kad postoji proizvođač takvih transformatora u Hrvatskoj?

http://www.transformatori.hr/transformatori/jednofazni/jednofazni-transformator-tmuc.html
alfa

PostPostao/la sstrsat » 04 ožu 2012, 12:31

@ alfa

Postoji.... ali ca cemo sa njim? To je firma koja radi trafe a ne prodavac jezgri. A ocekivat da ce firma koja serijski radi mrezne trafe i lipo zivi od njihove prodaje uopce prihvatit da mota izlazne trafe je jako preoptimisticno. jedna je stvar motat mrezni trafo koji se u (polu)automatskom procesu namota takorec zacas a sasvim druga ic motat izlazni trafo koji pita svakakve akrobacije u motanju, razlicite debljine izolacija itd.
Motanje izlaznog trafa je zapravo vrlo spori proces pa nije tesko zamislit koliko bi bila cijena takvih trafa izradjenih u firmi koja inace mota mrezna trafe. Ako bi se takva firma uopce i prihvatila toga.
Nama zapravo ostaju samo male firme, zapravo pojedinci ka ca je Branko, ka ca je Kolarek i tu se krug zatvara. Ne znan da li je osim njih jos itko od profesionalnih motaca trafa u Hr uopce od volje da se time bavi.

Iz tog razloga je jako pozeljno istrazit ruske izvore za nabavu C-jezgri. U Hr ih nimamo di kupit a one iz zapadne produkcije itekako ohlade cijenama
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la LesFaul » 04 ožu 2012, 15:11

sstrs, kaze Mate s foruma (covik je s Korcule) da se s Nenom (vlasnik firme na koju je alfa posta link) da sve dogovorit. Kaze da te manje trafe ne rade vise serijski vec samo po narudzbi i mislim da nebi trebalo bit problema. Mene jos put nije odveo na Korculu, ali prvom prilikom cu svratit i porazgovarat s covjekom, vidjet sto moze a sto ne moze.
Hebeš ampa ak' je bez lampa!
LesFaul

PostPostao/la sstrsat » 04 ožu 2012, 15:40

@ LesFaul

Ako stvarno postoji mogucnost nabave C-jezgri preko njih onda je to lipa vist. Sad, da li bi oni kao firma bili zainteresirani da uopce motaju izlazne trafe po pojedinacnim malim narudzbama i uz postivanje svih specifikacija oko motanja je ipak drugo pitanje.
Ako ces biti u prilici porazgovarat sa vlasnikom firme mozda ne bi bilo lose da mu skrenes paznju koliko motanje izlaznih trafa zahtiva drukciji pristup od motanja mreznih trafa
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la Kaligula » 06 ožu 2012, 09:38

Evo Brankovog odgovora:
Branko iz ODEON-a je napisao/la:Pozdrav Ivica

Za lim nemam puno detalja,ali kad Slobodan dođe kod
mene pokazati ću mu dijagram ili petlju histereze
za taj lim.Ovo je što znam:
Tonski lim oznake M6X G.O.(grain oriented) debljine 0,35
20000Hz.Legura obogaćena silicijem i pojačana izolacija.

Debljine žica H klasa dva puta lak 200 stupnjeva
0,3(0,35)
0,355(0,4)
0,4(0,45)
0,45(0,5)
0,5(0,56)
0,55(0,61)
0,65(0,72) u zagradi su dimenzije s lakom
0,7(0,77) postoji još dimenzija(0,75;0,8;0,85;1;1,1) ali ih
0,95(1,03) trenutačno nemam
1,12(1,2)
1,25(1,33)
1,4(1,48)
1,6(1,68)
1,8(1,9)
2(2,12)

Kad dođe lim mogu vam poslati paket radi mjerenja ,a za plaćanje ćemo
lako!

Branko

Znaći, šta se tiće g. Branka sve je dogovoreno: i tip limova i debljine žice i posudba limova za mjerenje.
Kaligula

PrethodnaSljedeća

Natrag na Cijevna tehnika

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 4 gostiju.