DAH - 2 (kit i upute)

Re: DAH - 2 (kit i upute)

PostPostao/la Edison » 16 tra 2012, 23:32

pamook je napisao/la:dok je grijanje bilo spojeno po startnoj recepturi, siguran sam da nije bilo nista bruma i sa spojenim izvorima, jer sam isprobavao i osluskivao... zar ne bi trebalo biti jednako problema sa brumom ako je do ulaznog dijela ili izvora, odn. uzemljenja istih u oba slucaja?

Mislim da mi vise nist nije jasno :lol:

Je, malo komplicira...

Pricekaj dok ti ne stigne novi regulator i stavi njega umjesto 7806, a napajanje za NE555 i relej mozes uzeti i prije regulatora. Mislim da ne bi bilo problema. I onda s novim regulatorom napajas samo cijevi, a sve spoji po starom... Mozda ce regulator trebati malo visi hladnjak?

Ne isplati ti se sad tjerati duhove, ako ce se rijesiti za par dana. Jedino ako ti je dosadno, i zelis nesto nauciti... ;)
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la tom_hifi » 17 tra 2012, 07:41

S tim šumom i brumom nikad kraja. Prvotno mi nije bilo nikakvih problema u DAH-1, pa sam nešto malo prčkao prvi put, drugi put nakon toga i eto, počelo u desnom kanalu samo. Pa opet prepravljaj, još krati žice, preslagivaj i prije nisam spojio uzemljenje iz el. mreže u centralnu točku i kad sam to napravio prije par dana, sad je opet dobro. Sad je super.
tom_hifi

PostPostao/la harkonen » 17 tra 2012, 08:06

Grijanje neće popraviti ovaj brum koji moguće dolazi vjerovatno lošijim spojem, odnosno prekidom u vodu mase
do kojeg je došlo kad se jučer malo prelemljivalo :-) ili masa kod chinceva pa u centralnu točku ili vod
mase na potenciometru. Probaj kad ga izokreneš malo pažljivo cimati, lupkati po vodovima mase i mjesto će ti se pokazati....
:ugeek:
I'm too old for this s...
harkonen

PostPostao/la pamook » 17 tra 2012, 17:03

Edison je napisao/la:
Ne isplati ti se sad tjerati duhove, ako ce se rijesiti za par dana. Jedino ako ti je dosadno, i zelis nesto nauciti... ;)

:lol: ovo zadnje plus onaj konsenzus :ugeek: i tebe da je AC grijanje bolje, plus to sto ja onda nikako ne mogu pustit i bit "good enough crowd" vec moram istjerat to jos malo i doradit i ispeglat i ugalncat :P

nisam stigao danas rondat po ampu ali ono sto je vrlo moguce je da je od grijanja tijekom preslusavanja zadnjih dana negdje (moguce cak na onom lemnom mjestu centralne tocke masa) "popustio" lem... sutra idem po jacu lemilicu da mogu kako treba prelemit taj dio, a do tada cu nekako izdrzat :lol:

gledajuci i citajuci vidim da bi mogao i maknut jednu pletenicu od grijanja driverica, odn. spojit paralelno obje cijevi na jednu pletenicu pa vodit do ispravljaca, ovako idu dvije = dupla mogucnost za njesra...

ima toga, uci se :lol: :hail: :hail:
....nemoj Sirogojno, ja ću....
pamook

PostPostao/la Dean » 17 tra 2012, 20:54

pamook je napisao/la:gledajuci i citajuci vidim da bi mogao i maknut jednu pletenicu od grijanja driverica, odn. spojit paralelno obje cijevi na jednu pletenicu pa vodit do ispravljaca, ovako idu dvije = dupla mogucnost za njesra...

ima toga, uci se :lol: :hail: :hail:

Sad znaš kako Edison ima puno manje žica od tebe; pol toga nije spojio i samo nebo zna kak to radi !! :lol: (a radi)
Dean

PostPostao/la sonny » 17 tra 2012, 20:58

Zagurao je on teslinu zavojnicu ispod "haube", al' se ne vidi... U biti nije ju ni slikao :D
A nekad je ovdje bilo dobro.......... Šteta.......
sonny

PostPostao/la Edison » 20 tra 2012, 23:00

Babus-DAH2.jpg
Babus-DAH2.jpg (149.08 KiB) Pogledano 3480 put/a.
Edison

PostPostao/la tom_hifi » 20 tra 2012, 23:06

Edisone, koji je to fotić? Slike suuuu, jednom riječju, BOLESNE! :)
tom_hifi

PostPostao/la Edison » 20 tra 2012, 23:21

tom_hifi je napisao/la:Edisone, koji je to fotić? Slike suuuu, jednom riječju, BOLESNE! :)

To je neki Canon DSLR, 12Mpix, full frame, ne znam model. To mi je od prijatelja, bio je sinoc kod mene pa smo malo snimali lampe kako se zare. Ja sam namjestao i okretao pojacala, brinuo se za rasvjetu i pozadinu, a on je okidao sa stativa... Moj aparat je starije generacije i ima 6 Mpix, a buduci da zadnje vrijeme manje snimam, ne treba mi vise od toga... No, ovdje je zbog posebnih potreba trebala fortografija vece rezolucije.

Inace, za ovako malu fotografiju kao sto je ova na forumu, dovoljan je i kompakt. Potreban je stativ, i treba namjestiti svjetlo i rezultat bi bio isti...
Edison

PostPostao/la Dean » 21 tra 2012, 08:19

Prekrasno ! :hail:
Dean

PrethodnaSljedeća

Natrag na Cijevna tehnika

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 4 gostiju.