pamook je napisao/la:harkonen je napisao/la:Neka te to sve ne živcira, Edison je tu stari lisac i on zna kako tu razvesti grijanje tako da ne brumi. To je praksa.
Ili mu je vrijeme za posjet ORL specijalisti.

i ja bi to rado nauciJo

@ harkonen: samo se ti nadaj... za sum i brum imam sluh ko sismis...
@ pamook: Kako razvesti zice grijanja da ne bruji? Nije tesko. Zice cvrsto upresti, ali bas cvrsto. Razvuci uz lim kucista ili uz coskove kucista (ako moze), kod DAH-a vjerojatno nece moci. Najkracim
logickim putem, koji ne mora biti i
najkraci fizicki spojiti napajanje i pinove za grijanje na cijevi. U tvom slucaju jedna zica ide na pin 4 i 5, a druga na 9. Te pinove malo pogurati prema sredistu podnozja i ufrkanu zicu dovesi tocno iznad sredista i najkracim putem, a da sto manje odfrkavas spojiti zice na pinove. Ni slucajno ne vuci zice grijanja oko podnozja (polukrug i slicne fore). Ako se zice grijanja ukrstaju s drugim zicama, neka to bude pod pravim kutom. Inace, pametno je druge zice sto vise odmaknuti. I to je to. Kod slaganja pojacala, ja prvo razvedem grijanje. Za normalne male lampe koristim krutu zicu promjera 0,8mm.
Ja prema gornjim uputama napravim i za DC grijanje i za AC grijanje. Kod DC-a nije bas toliko bitno, ali isto dobro dodje, a to je pravi nacin. Ja skoro sve osim phono stupnjeva grijem s AC. Nema bruma.
Postoji jos nesto. Bolje je dobro AC grijanje od loseg DC. Kod DC grijanja treba dobra regulacija i cist napon, ako nije, tek onda su problemi...
Kod ovog naseg slucaja, najpametnije bi bilo na maloj busenoj plocici sloziti ispravljac grijanaja nanovo. Koristiti Schottky diode u grecu i low dropout regulator i bilo bi u redu.
Jos nesto, ne treba kriviti harkonena. Kod svakog projekta se pojave sitni problemi, jer svaki samograditeljski projekt je u biti prototip, i dok se ne slozi, ne zna se gdje sve moze biti problema. Jeste culi za onaj sjevernokorejski raketlin?

Naravno, vecina problema se moze predvidjeti, ali neki tu i tamo ostane. I taj se onda rijesava. Ovaj se moze rijesiti na puno nacina, i nije neki problem... Vazno je da pojacalo dobro svira.