DAH - 2 (kit i upute)

Re: DAH - 2 (kit i upute)

PostPostao/la pamook » 16 tra 2012, 19:50

:lol:

ako izuzmemo crva u primozgu koji ponavlja mantru bruji ti pojacaloooo, bruji ti tvoje novo pojacalooooo, ovo je cisti gust :mrgreen: ... a i prazna mi je baterija u aku busilici, pa ne mogu odsarafat 4 nogice... a rucno, nemam ja kondicije za to... a mogao bi i kalirat gram - dva :lol:
....nemoj Sirogojno, ja ću....
pamook

PostPostao/la Schultz » 16 tra 2012, 21:17

Ma ne bruji ništa...

Jedan Bombay Sapphire sa malo Schwepessa i kockicom leda u uskoj visokoj čaši, noge na stol i Loreena McKennit i evo gušta...
Bruji čaša mega extra :mrgreen:
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la Khadgar2007 » 16 tra 2012, 21:26

opa znači gin-tonic se pije. jedno od mojih omiljenih mućkalica. kakav je taj bombay sapphire gin, jel mu cijena odgovara imenu(hoću reći paprena)? :mrgreen:
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la Schultz » 16 tra 2012, 21:34

Je... :mrgreen:
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la tom_hifi » 16 tra 2012, 21:39

Gin? Vi mora da ste ludi ili sam ja zbilja čistokrvni zagorac :mrgreen:
tom_hifi

PostPostao/la Schultz » 16 tra 2012, 21:41

Istina je voda duboka... :mrgreen:
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la Edison » 16 tra 2012, 21:43

pamook je napisao/la:
harkonen je napisao/la:Neka te to sve ne živcira, Edison je tu stari lisac i on zna kako tu razvesti grijanje tako da ne brumi. To je praksa.
Ili mu je vrijeme za posjet ORL specijalisti.
:ugeek:

i ja bi to rado nauciJo :helper:

@ harkonen: samo se ti nadaj... za sum i brum imam sluh ko sismis... :lol:

@ pamook: Kako razvesti zice grijanja da ne bruji? Nije tesko. Zice cvrsto upresti, ali bas cvrsto. Razvuci uz lim kucista ili uz coskove kucista (ako moze), kod DAH-a vjerojatno nece moci. Najkracim logickim putem, koji ne mora biti i najkraci fizicki spojiti napajanje i pinove za grijanje na cijevi. U tvom slucaju jedna zica ide na pin 4 i 5, a druga na 9. Te pinove malo pogurati prema sredistu podnozja i ufrkanu zicu dovesi tocno iznad sredista i najkracim putem, a da sto manje odfrkavas spojiti zice na pinove. Ni slucajno ne vuci zice grijanja oko podnozja (polukrug i slicne fore). Ako se zice grijanja ukrstaju s drugim zicama, neka to bude pod pravim kutom. Inace, pametno je druge zice sto vise odmaknuti. I to je to. Kod slaganja pojacala, ja prvo razvedem grijanje. Za normalne male lampe koristim krutu zicu promjera 0,8mm.

Ja prema gornjim uputama napravim i za DC grijanje i za AC grijanje. Kod DC-a nije bas toliko bitno, ali isto dobro dodje, a to je pravi nacin. Ja skoro sve osim phono stupnjeva grijem s AC. Nema bruma.

Postoji jos nesto. Bolje je dobro AC grijanje od loseg DC. Kod DC grijanja treba dobra regulacija i cist napon, ako nije, tek onda su problemi...

Kod ovog naseg slucaja, najpametnije bi bilo na maloj busenoj plocici sloziti ispravljac grijanaja nanovo. Koristiti Schottky diode u grecu i low dropout regulator i bilo bi u redu.

Jos nesto, ne treba kriviti harkonena. Kod svakog projekta se pojave sitni problemi, jer svaki samograditeljski projekt je u biti prototip, i dok se ne slozi, ne zna se gdje sve moze biti problema. Jeste culi za onaj sjevernokorejski raketlin? ;) Naravno, vecina problema se moze predvidjeti, ali neki tu i tamo ostane. I taj se onda rijesava. Ovaj se moze rijesiti na puno nacina, i nije neki problem... Vazno je da pojacalo dobro svira.
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la pamook » 16 tra 2012, 21:51

Thx Edison :thumbup:
...a kod ovakvih stvari, ne moze se kriviti nikoga, svakom projektu slijedi i turpijanje i poliranje... sve 5 :D

e sad :

ne bruji i bez gina :D

prelemio maloprije, pustio da se zagrije... bruji, ali puuuno tise nego prije... otkacio sve izvore sa chinch-eva = nema bruma..

e sad, brum se javlja kad spojim bilo koji od izvora (tuner, DAC), ako je bilo sto spojeno na chinch, bruji i na slobodnim chinchevima, dakle kad prebacim selektor na praznu poziciju na koju nista nije spojeno...

kuca je stara, uzemljenje je nulovano, probat cu sutra okretat utikace i igrat se... glavno da ne bruji, sunce mu xxxx
pamook

PostPostao/la Edison » 16 tra 2012, 22:04

pamook je napisao/la:prelemio maloprije, pustio da se zagrije... bruji, ali puuuno tise nego prije... otkacio sve izvore sa chinch-eva = nema bruma..

e sad, brum se javlja kad spojim bilo koji od izvora (tuner, DAC), ako je bilo sto spojeno na chinch, bruji i na slobodnim chinchevima, dakle kad prebacim selektor na praznu poziciju na koju nista nije spojeno...

Ovo nije do grijanja. Lici na petlju u masi, cim ima veze s ulazima...
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la pamook » 16 tra 2012, 22:16

dok je grijanje bilo spojeno po startnoj recepturi, siguran sam da nije bilo nista bruma i sa spojenim izvorima, jer sam isprobavao i osluskivao... zar ne bi trebalo biti jednako problema sa brumom ako je do ulaznog dijela ili izvora, odn. uzemljenja istih u oba slucaja?

Mislim da mi vise nist nije jasno :lol:

sutra cu ga ponovo otvorit (sic!), ponovo zalemit 100R otpore i zice na AC pa onda vidit kako je bez ijednog izvora prikljucenog... to nazalost nisam probao popodne...

onda ide kemijanje sa utikacima dok ne izoliram problem, u krajnjem slucaju, ne tako davno sam zabio sondu za uzemljenje i dio instalacije (novi dio) u kuci je povezan bez nulovanja, pa cu povuc produzni iz takve uticnice pa vidit... sad ga moram istjerat do kraja, nema milosti :evil:
pamook

PrethodnaSljedeća

Natrag na Cijevna tehnika

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.