bepone je napisao/la:....... a kakav je zvuk u hifiju u trijodi?
Ha, još tražimo nevinu žrtvu!

Ustvari, imamo je, u fazi "omekšavanja" smo.....

bepone je napisao/la:....... a kakav je zvuk u hifiju u trijodi?
davorin je napisao/la:Triodni spoj sa GU50 nisam probao, ali odlično radi u PP-UL-spoju (UL-tap=25%, zapravo posebni namotaji u izlaznom trafu za G2; Ua=720V, Ug2=360V, Raa=7kOhma, Pout~80W; Local-FB~6dB, Global-FB~6dB), bolje i jače od KT88 i 6550A koje sam također probao uz iste radne uvjete. Triodni spoj je u planu za probu (namotao sam posebno izlazne transformatore!), ali nikako uhvatiti vremena za to! Prije 30-ak godina sam napravio SE-ClassA(pentodni spoj) pojačalo za gitaru (18W) sa LS50, koje je godinama odlično radilo.
bepone je napisao/la: izlazni bi trebao biti na toroidu 300W jezgre
bepone je napisao/la:vezano za UL. je li postoji kakva globalna smjernica po kojoj se pretpostavlja koliki mora biti %-tak za UL izvod za odredjeni tip lampi?
inace dosad nisam cuo UL amp koji je imao fini zvuk kao trioda, se more to kako postic? (UL zvuk sadrzava vise viseg harm spektra i nekako mi ne pase)
bepone je napisao/la:ojla davorin fala na odgovoru! koliko ce bit tesko cudo sa PLkama i takvim trafoima? ja isao na toroide da to uspijem zatuc na nesto manje od 17 kg.. za razliku od ampega koji su oko cetrdesetak
bepone je napisao/la:Kad smo već kod UL izvoda, posebnih namotaja, kombinacija povratne veze...... da li je netko probao
(a nekako si mislim, gdin davorin, da vi možda i jeste) katodnu povratnu vezu preko namotaja na izlaznom trafou koji se spajaju u katode izlaznih lampi, kao i spojeve "super pentode" i "super triode" na izlaznom trafou, gdje se recimo g2 jedne lampe spaja na UL izvod druge lampe i obratno? Čitam da ljudi dobiju zaista zanimljive rezultate, no nikako da se sjetim
kad se nađe malo vremena ovo i probati u praksi, pa da vidimo da li rezultati i jesu tako baš "zanimljivi"?
Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.