sstrsat je napisao/la:... mislin da smo dosli do tocke na kojoj se Kaligura mora izjasnit prvo da li zeli da uopce gre dalje sa GK71 projektom...
..ili da je pošalje Danku za kolekciju....
Kaligula je napisao/la:Nije me danas cili dan bilo, a većeras vidin da triba pobići iz ove slipe ulice.
Status quo? Nije!
ispada da bi triba odustati od ovog projekta. Ali, odmah da kažem "neču"
Kaligula je napisao/la:Prije saznanja da puno članova ovog foruma zna kvalitetno proračunati izlazni transformator, idol mi je bija Patric Turner.
Kaligula je napisao/la:TF je jako blizu, a u stvari nije ni bitno hoču li stići odraditi GK-71. Bit će TF i dogodine! (U Šibeniku...)
sstrsat je napisao/la:Zbilja? Nisam primitil da je Kaligula trazil da tema prijedje na PP topologiju. Tesko da se nacelno pitanje "da li bi se trafo pojednostavnil ako se pojde na PP" moze smatrat zahtivom da se gre na PP.
A jos manje se iz tvog posta u kojem si dal podatke o trafu koga si sracunal moglo zakljucit da mislis na PP trafo. I da jos pritom mislis na PP pojacalo u klasi A. Ovako kako sad tvrdis da si mislil.
Iz cega se to u tom postu moglo zakljucit? Da li se iz navodjenja DC struje i maksimalne trenutne struje koja ce tec kroz primar dalo naslutit da ces sad rec da si to navel samo zbog izracuna debljine zice i da si zapravo mislil na PP trafo?
Bez ljutnje, ali sve te brojke koje si navel u tom postu neodoljivo asociraju na SE trafo. Ajde da vidin ki ce iz podataka koje si iznil procitat tvoje misli koje si sad iznil ka naknadna objasnjenja.
Da li sad opet triba pogadjat da li si sa 7,5K mislil na Ra ili na Ra-a? Oli se tudje misli mogu citat? Nije naravno nikakav poroblem to racunski provjerit ali cemu...
Mislin, igre brojkama i poluinformacijama mogu i previse toga prikazat u skroz drukcijem svitlu. A u ovoj temi se na 10-ak stranica govori o SE stupnju sa GK71 i sad najedanput iz vedra neba ispada da je tema presla na PP pojacalo sa dvi GK71. Kada? Je li to pokretac teme zatrazil? jesi li u tom postu jednom jedinom rici spomenul da mislis na PP trafo i PP spoj?
Da li ova tema triba postat igra gluhog telefona u kojoj ce se neke stvari tet na silu dokazivat? I pri tome proizvoljno minjat polazne pretpostavke (npr da vise ni ric o SE nego o PP)?
Je, naravno da se (isprva presucenom) prominom polaznih pretpostavki puno toga minja.
davorin je napisao/la:Limitirajući faktor u svim do sadašnjim razmatranjima je niska maksimalno dopuštena gustoća magnetskog polja, odnosno niska kvaliteta materijala za jezgre(barem za primjenu u audio tehnici). Imam u radioni trenutno 1 par Bartholuchi-jevih izlaznih transformatora(Ra=2,6kOhma) za SINGLE-END izlazni stupanj koji mogu dati 40W kod 20Hz.Teški su oko 13kg svaki, iako su namotani na 4xC FeNi-jezgri sa 0,1mm debelim limom (na metalni oklop i epoksid "otpada" oko 2 kg). To govori da nema kvalitetnog rješenja sa "laganim" transformatorima, pa makar bili i od najkvalitetnijeg materijala.
davorin je napisao/la:Imam, upravo "osvježavajući":
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.