PSE+SE=BiAmp

Re: PP+SE=BiAmp

PostPostao/la harkonen » 11 pro 2011, 19:52

Evo ga na, napisao pa se obrisao (back) jedan post od 20cm o tome zašto apriori
ne odbaciti samo tako 6p3s, ne u ovom projektu nego inače. Sstrsat je to i spomenuo u tekstu,
ali ljudi su skloni odmah steći loše mišljenje o nečemu što nije favorit. 6p3s je dobra lampa.
Da.
Ovdje su drugi prioriteti u igri i ovdje je ona izgubila od 6c33 u modu sa jednim grijačem.
Ustvari koja lampa u području ove razine snage neće izgubiti od odabrane opcije ako gledamo nekoliko
parametara i benefita: lakša izvedba izlaznog trafoa (nizak unutrašnji otpor), povoljniji elektroliti (niži anodni napon),
linearnost u rangu priznatih DHT-ki, jednostavno produženje trajnosti (zamjenom mjesta - grijača),
dostupnost i robusnost, cijena na kraju krajeva, trajnost ako ne kopiramo zapadne uništavače koji je
doslovce prže na (pre) visokom anodnom naponu. A najpoznatiji Rus u audio komercijali valjda zna zašto je
stavio 6c33 u radnu točku u kojoj je. I što se onda ne ugledaju u njega, ako ne znaju drugačije?
Slika dovoljno kaže i mogli su pročitati...

ml2-top-medium.jpg
ml2-top-medium.jpg (33.97 KiB) Pogledano 3750 put/a.

Što ja hoću reći - Kaligula će vjerovatno prodavati zalihu 6p3s ( :-) ) , eto prilike da tko želi napravi jedan
recesijski DAH like amp, sa npr. jednom običnom Ecc81 (ovdje je spominjem upravo da se primjeni u distorsion
cancelingu te da se ova driverica izvuče iz "zaborava") i koji možete napraviti stvarno za male pare.
I nećete biti razočarani zvukom. Dapače. I trajnošću....
I'm too old for this s...
harkonen

PostPostao/la sstrsat » 11 pro 2011, 20:29

harkonen je napisao/la:Evo ga na, napisao pa se obrisao (back) jedan post od 20cm o tome zašto apriori
ne odbaciti samo tako 6p3s, ne u ovom projektu nego inače. Sstrsat je to i spomenuo u tekstu,
ali ljudi su skloni odmah steći loše mišljenje o nečemu što nije favorit. 6p3s je dobra lampa.
Da.
Ovdje su drugi prioriteti u igri i ovdje je ona izgubila od 6c33 u modu sa jednim grijačem.
Ustvari koja lampa u području ove razine snage neće izgubiti od odabrane opcije ako gledamo nekoliko
parametara i benefita: lakša izvedba izlaznog trafoa (nizak unutrašnji otpor), povoljniji elektroliti (niži anodni napon),
linearnost u rangu priznatih DHT-ki, jednostavno produženje trajnosti (zamjenom mjesta - grijača),
dostupnost i robusnost, cijena na kraju krajeva, trajnost ako ne kopiramo zapadne uništavače koji je
doslovce prže na (pre) visokom anodnom naponu. A najpoznatiji Rus u audio komercijali valjda zna zašto je
stavio 6c33 u radnu točku u kojoj je. I što se onda ne ugledaju u njega, ako ne znaju drugačije?
Slika dovoljno kaže i mogli su pročitati...

Što ja hoću reći - Kaligula će vjerovatno prodavati zalihu 6p3s ( :-) ) , eto prilike da tko želi napravi jedan
recesijski DAH like amp, sa npr. jednom običnom Ecc81 (ovdje je spominjem upravo da se primjeni u distorsion
cancelingu te da se ova driverica izvuče iz "zaborava") i koji možete napraviti stvarno za male pare.
I nećete biti razočarani zvukom. Dapače. I trajnošću....

Tocno da 6P3S nije bas losa lampa ali kad se gre na ovakav projekt di se oce stvarno izvuc maksimum kvalitete, ipak ona nije u istoj ligi sa babuskom. Je da te tehnike distortion cancelinga mogu pomoc ali to su ustvari rjesenja za nuzdu. "Apsolutni" distortion canceling bi zahtival jako puno eksperimentalnog rada i podesavanja i virovatno zakompliciravanja sklopa i bil bi itekako zavisan od primjerka do primjerka tako da bi sve to tribalo ponavljat prilikom retubinga. A opet tesko da bi bil 100% apsolutan.
Nimalo privlacna opcija.
Osim tih nelinearnosti jos je veci problem sa 6P3C to ca je pri relativno manjim strujama njezin unutrasnji otpor, i preko dva kilooma a kako bi opteretni otpor sa njom bil u PP ampu jedva nesto veci nego sa babuskom onda bi pitala puno jacu povratnu vezu nego babuska. A mislin da san u onim razlozima zasto 829B nije usla u igru objasnil zac je jaca povratna veza bas u ovom konkretnom slucaju biampa prilicno nepozeljnija nego recimo u ampu koji pokriva cili audio opseg i di trafo oces neces mora bit izveden tako da prenosi taj cili opseg. A kako se ovdi u PP ampu trafo optimizira da ima cim veci induktivitet, potencijalni problemi nestabilnosti koji bi se mogli pojavit da je 6P3S umisto babuske bi vrlo lako iz potencijalnih postali stvarni.

Tako da je logicno da je 6P3S izgubila ovu utakmicu ali slazen se da to ne znaci da negdi drugdi, di su polazni zahtivi manji, ona ne moze sasvim lipo obavit posal.
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la Kaligula » 11 pro 2011, 22:21

Evo jedna zgorna varijanta za kupnju babuški.

http://www.ebay.com/itm/6S33S-V-6C33C-B-triode-tube-HI-FI-Ulyanovsk-8-pcs-/280759387784?pt=Vintage_Electronics_R2&hash=item415e904688

160$ sa shippingom. to je 20$ po komadu.
E, ali, ima li tko iskustva sa carinom i PDV-om di je vrijednost paketa preko 100$?
Ništa ne radi šta ne znaš kako radi!
Kaligula

PostPostao/la harkonen » 11 pro 2011, 22:24

Pripremi oko 350Kn za carinski postupak i PDV.
8 komada im neće proći nezapaženo....
Ali gle, isti prodavač ima i povoljno 6p3s. :-)
harkonen

PostPostao/la sstrsat » 11 pro 2011, 22:31

Kaligula je napisao/la:Evo jedna zgorna varijanta za kupnju babuški.

http://www.ebay.com/itm/6S33S-V-6C33C-B-triode-tube-HI-FI-Ulyanovsk-8-pcs-/280759387784?pt=Vintage_Electronics_R2&hash=item415e904688

E, ali, ima li tko iskustva sa carinom i PDV-om di je vrijednost paketa preko 100$?

Ma nasa carina je prica za sebe i nikad ne znas unaprid kako ces proc. Obicno najebemo mi izvan Zagreba a razlog je ustvari banalan, na Zg carinu stize jako veliki broj paketa tako da ih oni jako puno puste a bez da ih ocarine dok vec u Rijeci, Splitu itd di stize manje paketa carina obicno otvori i pregleda svaki i trazi racun transakcije. Bile su neke grupne narudzbe di su prakticno isti paketi stizali u Zagreb, Rijeku i Split pa je Zg ekipa uvik prosla bez carine a mi u Rijeki i Splitu smo morali platit.
Jebatga, znamo di zivimo :lol:
Srica je jedino u tome da carina uglavnom priznaje PP transakciju pa ne izmisljaju neke svoje procjene (kako su crvendaci prije prakticirali :lol: )
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la sstrsat » 11 pro 2011, 22:33

harkonen je napisao/la:Ali gle, isti prodavač ima i povoljno 6p3s. :-)

A di si navalil na njih? :lol: :lol: Imat ce ih taj i za dvi godine i za pet godina :lol:
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la harkonen » 11 pro 2011, 22:42

Koji "taj"?
Kaligula ili lik sa ebaya? :lol:

A što se carine tiče, da, postoji šansa da preko ZG pošte neki paketi ne budu ocarinjeni, no paket sa 8 x 6c33
će svakako biti na tapeti. Do sada samo jednom paket od 3 x 6c33 nisu mi ocarinili, sve ostale jesu.....
A sad kad malo bolje razmislim, 6p3s mi nisu carinili nikad! :lol: :lol:
:ugeek:

p.s.
.... reče mi ptičica da će sada otvarati sve pakete redom, ma koliko trajalo.
Državna je to para.....
Zadnja izmjena: harkonen; 11 pro 2011, 22:43; ukupno mijenjano 1 put/a.
harkonen

PostPostao/la Kaligula » 11 pro 2011, 22:42

sstrsat je napisao/la:
Kaligula je napisao/la:Evo jedna zgorna varijanta za kupnju babuški.

Ma nasa carina je prica za sebe i nikad ne znas unaprid kako ces proc. Obicno najebemo mi izvan Zagreba a razlog je ustvari banalan, na Zg carinu stize jako veliki broj paketa tako da ih oni jako puno puste a bez da ih ocarine dok vec u Rijeci, Splitu itd di stize manje paketa carina obicno otvori i pregleda svaki i trazi racun transakcije. Bile su neke grupne narudzbe di su prakticno isti paketi stizali u Zagreb, Rijeku i Split pa je Zg ekipa uvik prosla bez carine a mi u Rijeki i Splitu smo morali platit.
Jebatga, znamo di zivimo :lol:
Srica je jedino u tome da carina uglavnom priznaje PP transakciju pa ne izmisljaju neke svoje procjene (kako su crvendaci prije prakticirali :lol: )

Ja sam jednom platija cca 300,00Kn carine i PDV-a za dvije pošiljke free saplova. Carinik me uvjerava da lipo piše na računu vridnost pošiljke 100$.
Nikako da ja objasnim da je to freeeee, i platim. Dođu čipovi, otvorim račune a na njima u koso holografski velikim slovima piše "Les then 100$!"
Kaligula

PostPostao/la Kaligula » 11 pro 2011, 22:44

A mogu li te babuške, ko prave babuške stati jedna u drugu? :P
Kaligula

PostPostao/la sstrsat » 11 pro 2011, 22:47

harkonen je napisao/la:Koji "taj"?
Kaligula ili lik sa ebaya? :lol:

A što se carine tiče, da postoji šansa da preko ZG pošte neki paketi ne budu ocarinjeni, no paket sa 8 x 6c33
će svakako biti na tapeti. Do sada samo jednom paket od 3 x 6c33 nisu mi ocarinili, sve ostale jesu.....
A sad kad malo bolje razmislim, 6p3s mi nisu carinili nikad! :lol: :lol:
:ugeek:

Taj sa ebaya, cukune :lol: :lol: :lol: . kako ih i ne bi imal kad mu ih izgleda samo ti kupujes a tesko da sam mozes potrosit cilu rusku proizvodnju.

A znas zac ti ih nisu carinili? Carinici su se valjda sazalili pa su rekli "Kad vec nima za bolje lampe, ajmo bit humani i pustit mu ih" :lol: :lol: Svagdi ima dobrih ljudi :lol:
Krepat ma ne molat
sstrsat

PrethodnaSljedeća

Natrag na Cijevna tehnika

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.