DAH - 1 (kit)

Re: DAH - 1 (KIT)

PostPostao/la Dean » 14 svi 2011, 21:50

sstrsat je napisao/la:
Dean je napisao/la:Ne bi htio spuštati cijenu, ali na jednom izlaznom trafiću imam naljepnicu, a na drugom nemam..
Znači li to da će mi pojačala drugačije raditi??

Naravno. Upravo to znaci. Pa zar ti nije jasno da ce izostanak naljepnice prominit dielektricnu konstantu piture kojom je trafo zapituran. Tako da mozes sigurno ocekivat nekih 30% razlike u zvuku :lol: :lol:

Ma toga sam se i bojao, a djelovao je kao neki pristojan momak... :lol:
Dean

PostPostao/la sstrsat » 14 svi 2011, 21:52

Da Deane, problem je doista ozbiljan. Ostaje jedino nadati se da ces pazljivim odabirom kabela uspjet to kompenzirat :lol:
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la harkonen » 14 svi 2011, 22:11

Mmm, mislim da neće. Moram pod 'itno danas poslati naljepnicu Deanu. Evo poslana. Na mail.
A namjerno sam mu dao jedan sa naljepnicom, a jedan bez. Zašto? Vjerovao sam u njega, on nije početnik, rekoh zna....
Jaooo, sad sam se sjetio, pa dao sam mu dva trafoa za desni kanal. F..k, moram mu poslati jedan lijevi ( s naljepnicom)
a ti mi vrati desni, Deane, ok?
I'm too old for this s...
harkonen

PostPostao/la LesFaul » 14 svi 2011, 22:14

Mislis da Vespa bu izdrzala do Bjelovara? :lol:
Hebeš ampa ak' je bez lampa!
LesFaul

PostPostao/la Dean » 14 svi 2011, 22:14

..e jeb..ga.. Koji je desni? Meni desni ili tebi desni?
Dean

PostPostao/la sstrsat » 14 svi 2011, 22:17

Uuuuh, pa ovo postaje sve gore i gore. Najprije fali naljepnica a sad se ispostavilo da su oba trafa za desni kanal. Pa to je grozno, ka da gres kupit par cipela a u butigi ti uvale obadvi desne. Nima sanse da trafo od desnog kanala dela kako triba na livom :lol:

Drazene, zaista ne znam kako ces se sa tako neozbiljnom isporukon ukljucit na europsko trziste :lol:
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la bepone » 14 svi 2011, 22:21

trebat ce oba zvucnika stavit desno (i harkonen ce moc odahnut) :P
bepone

PostPostao/la harkonen » 14 svi 2011, 22:29

Znaš kako se kaže....prvi se u vodu bacaju, ali ti nemoj slišat' stare narodne, Deane. Ima lijeka.
Postupak za promjenu trafoa iz desnog u trafo za lijevi kanal :
- uzmi desni trafo (tebi desni) u desnu ruku (to ti je ona koja ti je u ogledalu lijeva)
- u lijevu ruku (u ogledalu desna) stavi drugi desni trafo (onaj koji je tebi desno, a treba biti lijevo)
- sad prekriži lijevu i desnu ruku (ne ispuštaj trafoe!!) i lijevom rukom (koja je tebi u lijevo, a u ogledalu desno)
uzmi desni trafo (koji je tebi desno, ne lijevo) i zarotiraj za 180 stupnjeva tako da je lijeva strana tog desnog trafoa (koji je tebi sad lijevo) okrenuta nalijevo baš kako treba i biti.

Bude išlo?
Napominjem da je ovo moguće samo za SE trafoe. Čuo sam da to rade i u Plitronu i Hammondu kad pogriješe kod trafoa.
U AudioNoteu to ne rade jer se kod njih to ne može dogoditi, oni su nepogrešivi...

edit: zaboravio sam, imaš sreće Deane jer ovo vrijedi samo za desne trafoe, za lijeve nažalost nema lijeka, treba ih premotati....
I'm too old for this s...
harkonen

PostPostao/la Khadgar2007 » 14 svi 2011, 22:54

E sada ima također jedan problem kod lijevih trafoa, treba ih motati ljevak. Dešnjacima je to zabranjeno. ;)
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la Dean » 14 svi 2011, 22:57

Ja ču se ubit....
Idem ja kod Khadgara na SS, tamo nema izlaznih trafiča.. :mrgreen:
Dean

PrethodnaSljedeća

Natrag na Cijevna tehnika

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.