Lampaš no. 2

Re: Lampaš no. 2

PostPostao/la Khadgar2007 » 07 svi 2011, 12:26

Imam jedno brzinsko pitanje.Budući da nisam do sada kupovao cijevi na ebayu ili online trgovina,zanima me koliko se cijene cijevi razlikuju između između ebaya ili ostalih online trgovina, govorim o cijevima koje su se do sada spominjale u temi; 6l6,807. Dobro vjerojatno to ne bi trebalo igrati neku ulogu u okvirnom gledanju cijena ali me zanima.
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la sstrsat » 07 svi 2011, 12:42

Na to ce ti virovatno bepo moc najbolje odgovorit. Ako ki ima ebay iskustva onda je to on
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la joe dalton » 08 svi 2011, 00:05

Khadgar2007 je napisao/la:Imam jedno brzinsko pitanje.Budući da nisam do sada kupovao cijevi na ebayu ili online trgovina,zanima me koliko se cijene cijevi razlikuju između između ebaya ili ostalih online trgovina, govorim o cijevima koje su se do sada spominjale u temi; 6l6,807. Dobro vjerojatno to ne bi trebalo igrati neku ulogu u okvirnom gledanju cijena ali me zanima.

Ne znam za cijevi koje konkretno spominješ, ali zna se često desiti da je "Buy it now" cijena na e-bayu veća od cijene u nekom web shopu. A i koji put se neki genijalci zainate pa cijenu aukcije potjeraju u nebo. Moj savjet je: pogledaj par web shopova i prati e-bay. Ako ti se ne žuri nakon tjedan-dva ćeš imati dobar pregled kako se kreće cijena. Recimo http://www.tubesandmore.com/ je relativno povoljan shop i mogu ih preporučiti. U pravilu za novu produkciju cijevi su cijene na e-bayu i u dućanu iste ili se vrlo malo razlikuju.
joe dalton

PostPostao/la Khadgar2007 » 08 svi 2011, 00:36

807, to je ona koju Harkonen ima u svome avataru, 6L6 mi je on također preporučio. Razmišljao sam također od 6c33. Kao ča rekoh ovo je tek u fazi planiranja i odabira izlaznih cijevi. Osobno bih volio da se još netko umiješa i doda još kakvu cijevčicu većih gabarita koja je lako i jeftino dobavljiva.

edit: zahtjeve koje sam postavio možeš vidjeti u prvom postu,iako mi je Elvis preporučio da probam neko pojačalce od 10W na svojim Alto Line, ali svejedno bi htio napraviti nešto snažnije recimo 20-30W
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la joe dalton » 08 svi 2011, 01:03

Nebi se htio mješat u izbor cijevi jer se ne smatram dovoljno kompetentnim. Samo ti prenosim svoje iskustvo kupovine, to je sve.
Probaj svog cjevaša u traženoj konfiguraciji soba-zvučnik, ako već nisi. Može ti biti dobar pokazatelj koliko ti stvarno snage treba. 10 W SE i nije baš malo.
joe dalton

PostPostao/la Khadgar2007 » 08 svi 2011, 01:10

moj cjevaš daje kojih 5-6W,vjerojatno bi mogao to spojiti u neki spoj da daje još i više ali izlazni trafoi su malo mali za tu snagu.

Sada sam malo pogledao cijene na toj stranici i kreću se pa skoro kao na ebayu,nema baš neke razlike u cijeni ča se tiče 807,6l6,el34 i takvih uobičajenih cijevi. Hvala ti na toj stranici jer mi se čini itekako zanimljiva,a i jedna stranica više sa cijevima i ostalim diy materijalom u favoritsima je itekako plus. :)
Khadgar2007

PostPostao/la joe dalton » 08 svi 2011, 01:18

Nema na čemu.
Inače znam čovjeka koji je namjeravao raditi PP sa 6S33. Ne znam dokle je stigao. Ako ti fakat treba snage to bi moglo biti dobro rješenje. Ali da ne lupam bez veze kidam nalijevo.....
joe dalton

PostPostao/la Khadgar2007 » 08 svi 2011, 01:22

Ajde reci jel znaš išta više o tom projektu, ako možeš pitati čovjeka do kuda je došao, malo cijene lampi i izlaznih trafoa,malo više infoa. Ne možeš mi samo tako baciti mrvicu i onda kidaj nalijevo. hehe
Khadgar2007

PostPostao/la joe dalton » 08 svi 2011, 01:27

Ne znam detalje, samo je spominjao jednom kad smo pričali. Pitat ću kad ga vidim pa javim.

Edit: Ako se odlučiš za 6S33 siguran sam da ćeš na forumu dobiti dobar suport. Cijene lampi znaš sa e-baya, a i za trafo se lako sazna.
joe dalton

PostPostao/la harkonen » 08 svi 2011, 07:33

U vezi PP sa 6c33, savjet za imati doma to čudo - da, za graditi kao drugi lampaš u životu - ne,
pogotovo ako se cilja na ograničeni budžet.
Ovaj amp sam spomenuo ( http://www.audiofil.net/forum/forum_pos ... PID=377176 )i napravio ga i ako slijedeći TF bude u BJ, nagovorit' ću već vlasnika da ga prikaže.
Naime, dobit ćeš 32-34 W u A klasi, i to u prekrasno zvučećoj triodnoj A klasi, i to je sve što imam reći za
plus u tvom slučaju.
Ostalo je protiv: kreni od cijevi - 4 komada + 4 septara, odmah računaj da će ti bar jedna lampa biti škart.
Grijanje ukupno cca za sve lampe 200VA - dakle poseban trafo samo za to.
Driver mora biti sposoban drivati tako gladne cijevi sa dosta struje, dakle naponsko na splitter (ili diferencijal) pa
na sljedilo, dobro filtrirani naponi itd.
Mirna struja ti uzme oko 1A, što nije zanemarivo, treba dakle dobro projektirati ispravljač i izlazne trafoe.
I onda - gabariti,težina i nadasve - paklena vrućina.
Sve se može posložiti, naravno,ali to neka ti ne bude onda za drugi amp, nego za bar peti :-)
Prijateljski savjet....

A za online shopove i ebay, joe dalton dobro kaže, pogledaj usporedi cijenu npr običnih Audiophiler MKP kondova
pa ćeš past na dupe.
I'm too old for this s...
harkonen

PrethodnaSljedeća

Natrag na Cijevna tehnika

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.